fredag den 30. november 2012

Heller ikke i år...

...synes nissen, at jeg er blevet for gammel til adventsgaver. Hurra!

Og igen i år har nissen åbentlyst fået hjælp til indpakning fra min mor. Se lige, hvilke fine pakker, der ligger og frister mig i min stue:




Iiihhh...kom hurtigt 1. søndag i advent!

torsdag den 29. november 2012

Sociale medier


For nyligt fik jeg en ny smartphone og besluttede mig i den anledning til at komme med på Instagram-bølgen. Jeg har ellers været lidt i tvivl om, jeg skulle gøre det, for har jeg tid til flere sociale medier end bloggen og Facebook? Men jeg er kommet frem til, at Instagram er en hyggelig mellemting mellem de to ting, og jeg bruger det mere til hverdag og mindre til krea. Til krea er bloggen stadig mit foretrukne medie.

Nå, men I er velkomne til at kigge med på Instagram - jeg går under navnet aslisorup (megaopfindsomt!).

onsdag den 28. november 2012

Natteroderi

....som i "rod jeg laver om natten".

Jeg var lige så godt i gang med et projekt i lædersyning...og så kan man jo ikke bare stoppe, fordi klokken passerer midnat, vel?





Det er et projekt, der skal vådformes, så nu ligger det til tørre. Jeg viser det frem, når det er tørt.

mandag den 26. november 2012

Sarah Lund-projektet: Update #7

...eller "La grande finale".

Så sluttede Forbrydelsen og således skulle min hjemmestrikkede Sarah Lund-sweater jo have et nyt hjem. Vinderen blev udtrukket af Sofie Gråbøl herself, som ved samme anledning fik overrakt mit bud på en Sarah Lund hue. Det var en skøn måde at slutte otte ugers strikke-følgeton.

Her kan I se huen med kaninkvasten.


Billedet af Sofie er lånt fra P4 Sjællands Facebookside.

Hvis man gerne vil høre, hvordan det foregik, da Sofie udtrak vinderen - og hendes reaktion på at modtage huen, så kan man høre indslaget her.

Tusind tak for jeres hepperi og gode råd under følgetonen. Det kan ikke udelukkes, at der kommer flere strikkeserier her på bloggen - det er egentlig ret motiverende at skulle vise fremskridt en gang om ugen.

lørdag den 24. november 2012

Ottos navnetrøje

Der er efterhånden nogle stykker af mine veninder, som har børn. Dem strikker og hækler jeg til, når tiden er til det og ideerne melder sig. Jeg har også en veninde, der har en hund - og der er jeg ikke typen, der gør forskel, så jeg strikkede en trøje til Otto, fordi han er en lille hund, der fryser i den danske vinter.

Her er trøjen uden indhold:
Trøjen er strikket i en rest af Naturuld, som jeg fik af Anne. Det er også derfor, rullekraven er hvid - det grå garn slap op undervejs.



Opskriften er fra denne bog (som i øvrigt indeholder rigtig mange fine opskrifter)...eller dvs. jeg har taget udgangspunkt i en opskrift i den bog. Jeg har selv tilføjet navnet, og så har jeg mikset to størrelser. Nu håber jeg bare, den passer. Jeg skal nok vise billeder frem af Otto med trøjen på, når han har fået den.

torsdag den 22. november 2012

Pakkespil

Som i "spil" i flertal!

I lørdags var jeg sammen med skønne kvinder, jeg har lært at kende gennem blogland. Ikke mindre end to arrangementer fik jeg klemt ind på sådan en helt almindelig lørdag. Fantastisk!

Det første var arrangeret af Tamra og foregik i Helsinge. Der var gang i symaskinerne og - for mit vedkommende - strikkepindene. Og så spillede vi pakkespil. Jeg fik to fine ting med hjem:

Maskingtape fra Mette og et rigtig fint forklæde, som Anna har syet - jeg må lige på jagt efter et barn, som kan passe det.

Tusind tak for en hyggelig dag, d'damer!

Om aftenen gik det så løs med fest med hækleklubben, som også er en samling blogkvinder. Det var en helt forrygende aften, hvor jeg bl.a. lærte, at en skil(d?)t bernaise faktisk kan reddes. Og så spillede vi pakkespil, hvor jeg skrawede til mig igen:

 Skægge øreringe fra Katrine, som desværre ikke længere blogger.

Smuk telefonetui fra den dygtige Jeanette.

Jeg er bare så glad for, at Blogland hele tiden udvider min horisont med skønne kreative bekendtskaber....og at der følger fine hjemmelavede gaver med *blinkesmiley*.

mandag den 19. november 2012

Sarah Lund-projektet: Update #6

...eller "Hvis Sarah Lund var min kollega".

I dag har vi skudt Den stooooore Sarah Lund-konkurrence i gang på mit arbejde, og jeg er meget spændt. Både på hvem, der vinder, men så sandelig også på, hvem morderen er.

I løbet af den forgange uge har jeg strikket en ekstragevinst under overskriften "Hvis Sarah Lund var min kollega". Den ser sådan her ud:

Forsiden. Jeg tænker, at der skal en kanin-pompom på toppen, men den har jeg altså ikke liget nået at få fat i endnu.

 Bagsiden.

Og et lille closeup.

Jeg fandt en opskrift her, som jeg så har rettet til, så den passede til garnet (Naturuld) og til P4-logoet, selvfølgelig. Det er lidt bredere end stjernemønsterets rapport, nemlig.

På mandag kulminerer det hele, og der bliver trukket lod mellem dem, som har gættet, hvem der myrdede Louise Jelby. Der arbejdes på, at det bliver Sarah Lund herself, der skal trække lod, og hvis hun kommer, så får hun sgu huen som tak. Hihi! Men med eller uden Sarah så har det været en sjov oplevelse at være med til.

søndag den 18. november 2012

En vinder...

...er fundet blandt de 185(!) deltagere i min giveaway.


Vinderen er nr. 62 og bag det nummer gemmer sig Gry aka. Frk. Garnglad - det virker som en hel oplagt modtager af det lækre Indiecita-garn. Send mig lige en mail med din adresse, Gry. Så sørger jeg for, at du modtager din gevinst.

Tusind tak til alle jer, der deltog. Og ikke mindst tusind, tusind tak til Yarnfreak og Duddelutte for at sponsorere præmien!

Husk min giveaway

Du kan godt nå det, hvis du ikke allerede har tilmeldt dig min giveaway. Jeg trækker nemlig først lod kl. 20. Skriv en kommentar til dette indlæg.


torsdag den 15. november 2012

Lidt om gaver og overraskelser

Det er ingen hemmelighed, at jeg er fuldstændig barnligt glad for gaver og små overraskelser. Det jeg vist også tidligere udbredt mig om herinde. I løbet af den sidste uge har jeg fået nogle stykker, som jeg har lyst til at vise frem.

I lørdags holdt jeg mit årlige Mortens aftenskalas, og jeg fik hele tre buketter med smukke blomster. De her er fra bedsteveninden, der ved, jeg elsker tulipaner.

De her er strengt taget ikke fra i lørdags, men de blev serveret for mine gæster. Det er frøkenen og baronen special-M&Ms. Megasejt! Og ikke mindst en virkelig betænksom gave.

Det er ret sjældent, at jeg bliver mundlam. Men da jeg fik garn til min helt egen SL-trøje fra en lidt uventet kant, blev jeg sgu så overrasket og glad, at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle sige.

Jeg var så heldig at vinde denne her smukke hårbøjle inde hos Line, og den kom med posten i forgårs.

mandag den 12. november 2012

Sarah Lund-projektet: Update #5

...eller "Så er den ged barberet".

Under gårsdagens afsnit af Forbrydelsen fik jeg hæftet de sidste ender og nu er Sarah Lund-sweateren klar til at blive udloddet i konkurrencen på mit arbejde.

Jeg mangler lige at hæfte den sidste ende i halsen. Jeg kan nemlig ikke helt beslutte mig, om jeg synes, den går lidt for langt op i halsen. Det går jeg lige og mærker efter.

Her kan man også se, at jeg har valgt at lave raglanindtagningerne lidt anderledes end på den oprindelige trøje. På min trøje er de blå hele vejen op. På den oprindelige trøje mødes mønsteret fra ærmer og bolen, men det kunne jeg simpelthen ikke få til at se ordentligt ud med indtagningerne. Den perfektionistiske del af mig ville dog virkelig gerne, hvis mønsteret kunne gå op hele vejen rundt, men hvis jeg gjorde det, så ville mønsteret skubbe sig over ærmerne, og det ville også se åndet ud.


Jeg hoppede lige i trøjen for at prøve størrelsen ("uopfordret og med uredt hår", som de siger i Bjergkøbing Grand Prix)...

Nu vil jeg fortsætte med den lille ekstra-ting - der er nemlig garn i overskud.

fredag den 9. november 2012

Hæklet djævlehue - et forsøg

Jeg har eksperimenteret lidt med resterne af Indicietaen fra Trekantvesten. Det blev til en hæklet djævlehue, som ser sådan her ud:

Jeg har lidt svært ved at vurdere størrelsen, for den kan give sig ret meget. Derfor kan mit porcelænshoved, Kurt, også passe huen.

Der skulle bruges lidt mere end 50 gram Indiecita, så jeg har lavet effekter med en mørkere farve.

Huen er hæklet sammen foroven med en kontrastfarve.

Kanterne og stropperne er også lavet med kontrastfarve.

Jeg skal lige prøve huen på et rigtigt barn, og hvis det ikke er helt galt med størrelsen, kommer der en opskrift her på bloggen.

Husk i øvrigt, at du kan vinde det lækre Indicieta-garn her på bloggen. Du kan deltage her - og der kan du også se, hvor du kan få fat i garnet, hvis du ikke kan vente til giveawayen bliver udtrukket.

onsdag den 7. november 2012

At strikke med magic loop


Da jeg viste det første ærme til Sarah Lund-sweateren frem, var der én, der spurgte, om jeg ikke ville fortælle lidt mere om den der magic loop teknik. Og selvfølgelig vil jeg det.

Umiddelbart ville jeg have strikket ærmerne til sweateren med strømpepinde, men der var flere, der anbefalede mig magic loop-teknikken, og det valgte jeg at lytte til. Det fungerede rigtig godt til det tykke garn. Med tyndere garn kunne jeg sikkert stadig godt finde på at bruge fem pinde i stedet for rundpind.

Nå, men her er der en video, der forklarer, hvordan man gør. Det er en engelsk video, men det bliver vist i et meget overkommeligt tempo, så jeg er sikker på, at alle kan være med.

Et ekstra lille tip fra mig, som jeg ikke tror, fremgår af videoen: Wiren må hellere være for lang end for kort. Jeg begyndte med en 60 cm rundpind, men det viste sig at være alt for kort, da jeg kom lidt længere op på ærmet. Til ærme nummer to begyndte jeg med en 100 cm rundpind og det fungerede fremragende.

mandag den 5. november 2012

Sarah Lund-projektet: Update #4

...eller "Vi bringer en genudsendelse".

Siden sidst har jeg strikket endnu et ærme. Ærme nummer to har nogenlunde samme forbandelse som sok nummer to har for strømpestrikkere (...kunne jeg forestille mig - jeg har endnu ikke prøvet at strikke strømper). Det er bare aldrig ligeså spændende som ærme nummer ét. Men nu er det altså strikket og sat sammen med de øvrige dele - det begynder at ligne en trøje:

Jeg er altså lidt nervøs for størrelsen...men jeg håååååber, det bliver okay. Jeg har prøvet bolen indtil flere gange og den passer, så mon ikke det hele går op i en højere enhed, når jeg er færdig.

Jeg tænker, at jeg nu strikker trøjen helt færdig til næste uge, så jeg kan få udløst spændingen om, hvorvidt den passer. Og desuden har jeg en lille ekstrating i ærmet - der bliver nemlig garn i overskud.

P.s. Jeg er ikke helt tilfreds med billederne, men der er lissom én, der har slukket for den store lyskontakt udenfor.

søndag den 4. november 2012

Det kan stadig nås...

...hvis du vil med på hækleskolen, som jeg laver i samarbejde med Fox og Jane i Ballerup. Læs mere om arrangementet her.

Det bliver sjovt og hyggeligt og lærerigt!

torsdag den 1. november 2012

En klassiker

Blomsterranglen er efterhånden en klassiker her i mit lille hjørne af cyberspace. Jeg har lavet dem længe - faktisk før jeg begyndte at blogge, tror jeg (Ja, der var faktisk et kreativt liv før bloggen!). I dag har jeg lavet en til, fordi min veninde gerne ville have den med som barselsgave i weekenden. Hvor er det bare hyggeligt, når veninderne gerne vil forære mine hjemmelavede ting væk. Det bliver jeg til stadighed glad og benovet over.

Her er lidt procesbilleder:



"Hejhej, lille Blomst"

Topscorere den seneste uge