onsdag den 26. juni 2013

Vind en fotobog fra Pixum

Faste læsere af min blog vil vide, har jeg en Volvo Amazon, som min far har gennemrestaureret. Det var et KÆMPEarbejde af den slags, som aldrig kan gengældes. Men jeg prøver i stedet at gengælde det ved at knuselske min fine bil og stolt vise den frem og fortælle vidt og bredt om den til alle, der gider lytte. Det foregår f.eks. på diverse træf med andre amazonister eller veteranbilnørder, hvor jeg har opdaget, at flere af de andre har fotomapper med med billeder fra restaureringsprocessen. Det kunne jeg godt se det smarte i, så da jeg blev kontaktet af Pixum, som tilbød, at jeg kunne teste deres fotobøger, vidste jeg med det samme, hvad der skulle være i min bog - Min Amazon!

Jeg har valgt en hardcover-bog i liggende A4-format.

Indeni er der før-billeder:

...procesbilleder....

....og efterbilleder:

Jeg har med vilje valgt en simpel model udelukkende med billeder og faktisk også en del helsides foto af min smukke bil og det store arbejde. Men der er en uanet mængde af muligheder for at sammensætte sin egen perfekte bog med både billeder og tekst om et hvilket som helst emne med. Og DU kan vinde din egen:

Skriv en kommentar herunder inden fredag d. 5. juli kl. 20, og fortæl hvad du kunne tænke dig at lave en bog om. Så trækker jeg lod om et gavekort på 250 kr. til en fotobog efter eget valg - udvalget kan du tjekke ud HER.

tirsdag den 25. juni 2013

Årets gang på pindene

En af de ting, man skal vænne sig til som nystrikker, er årets omvendte gang inden for strikketøj. Strik tager (selvfølgelig) noget længere tid end syprojekter, og derfor skal man hele tiden tænke året omvendt. Forårsfarverne skal på pindene i efteråret, så man er klar til, at solen titter frem igen, og tykke vintertrøjer skal strikkes om sommeren, så man er klar til kulden, der kommer. Det er egentlig temmelig håbløst, og jeg har heller ikke været god til det tidligere, men nu har jeg købt ind til et par små gaver, som skal lune til vinter:

Jeg prøver med en ny garnkvalitet i halv uld, halv bomuld. Indtil videre er jeg godt tilfreds med købet - og ja, det er allerede kommet på pindene, selvom jeg burde lave andre ting færdige først. Men hey, jeg har jo ferie og så skal det være sjovt og hyggeligt. Basta!

søndag den 23. juni 2013

Boganmeldelse: Hæklede cupcakes

Dengang jeg begyndte at hækle små figurer, var der næsten ingen bøger om emnet på dansk. På Amazon var der til gengæld et rent overflødighedshorn af søde, sjove, skøre bøger med hæklede figurer....på engelsk. Derfor lærte jeg mig selv teknikkerne via de engelske termer og er i dag lettere hækle-skizofren, når det kommer til maskernes navne osv. I lang tid skrev jeg konsekvent mine egne opskrifter på engelsk, fordi det bare føltes mest naturligt.

Omsider er markedet for hæklebøger på dansk ved at udvide sig, og der er efterhånden mange fine, danske bøger om emnet. For nyligt modtog jeg Hæklede cupcakes fra Klematis, og jeg blev glædeligt overrasket over, at der nu også begynder at komme lidt mere niche-prægede bøger om hækling på dansk.


Bogen, som koster 100 kr, er bygget op om én grundopskrift på en cupcake, som man så kan dekorere på et hav af måder med forskellige toppings, frugter, krymmel og flødeskumskanter mm. Der er vist en masse eksempler, men de enkelte dele kan kombineres på kryds og tværs til en nærmest uendelig mængde af variationer - og der er vel at mærke både opskrifter for begynderne og for de mere øvede.



Hvad synes jeg så om bogen? Som jeg ser det, er bogens enkle set-up både dens største styrke og største svaghed. Jeg kan virkelig godt lide, at bogen opfordrer til, at man selv finder på nye kombinationer og ikke låser hækleren fast i de viste modeller. Det er hækling efter mit hoved. Svagheden er, at det er en niche-bog, og jeg må indrømme, at de tuttenuttede cupcakes ikke lige rammer mig, men på den anden side, så ville de sørme pynte i ethvert legekøkken, så måske jeg ændrer mening, hvis det engang bliver aktuelt.

Under alle omstændigheder så klapper jeg, som sagt, i mine små hæklende hænder over, at markedet for danske hæklebøger omsider kan bære en bog som denne. Hurra for det!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det med småt: Jeg har modtaget et eksemplar af bogen for at kunne anmelde den.

fredag den 21. juni 2013

Gule roser

I onsdags var jeg til syning hos Line, og jeg skulle egentlig have syet min quiltede jakke færdig....men kender I det med, at man bare er for træt til finishing touches? Sådan havde jeg det i onsdags, og jeg havde brug for et hurtigt projekt, så derfor hoppede jeg på en(dnu en) quiltet toilettaske. Denne gang i en lidt anden model - jeg øver mig nemlig stadig i de der lynlåse.

Stoffet er købt i en genbrugsforretning for lææææænge siden, og det er helt klart Lines univers, der har inspireret mig til at få det i brug.

Jeg forstørrede Lines model, for jeg vidste fra starten, at jeg ville bruge den til strikketøj - og se! Den er allerede taget i brug.

onsdag den 19. juni 2013

Stille og roligt knald på

Der er arbejde, der skal gøres (og som bare altid tager for meget af min kvalitetstid med garnet). Der er vasketøj, der skal vaskes. Der er mad, der skal laves - og spises. Der er veninder, der skal besøges og sladder, der skal deles. Der er hænder, der skal holdes i. Kort sagt: Der er masser af det der, som vi plejer at kalde "hverdag"....dog med et dejligt nyt twist, som har noget at gøre med de der hænder, der skal holdes i, hvis I forstår sådan en lille én.

Hjemme igen efter en meget tidlig morgenvagt....det er en udfordring for en ikke-kaffe-drikker. Jeg bryder mig egentlig heller ikke om cola, men engang imellem er det alligevel en god nødløsning, hvis jeg skal holde gluggerne åbne. Her har jeg hældt den op i et souvenir-krus fra Den Blå Planet, som jeg lige har besøgt. Det er i øvrigt et rigtig fint sted.

Et meget nyt strikkeprojekt fra Babytøj på pind 3. I weekenden skal jeg på en laaaaang køretur, så jeg havde behov for et simpelt strikkeprojekt til turen. Garnet er Louises plantefarvede uld og Isagers Alpaca 1 i skøn forening - alt sammen fra garnlageret.
Og nej, jeg har ikke glemt evighedsprojektet. Jeg har lige lukket de sidste masker af i halsen og skal nu til at strikke stolperne og halsribben. Det må være et projekt for næste uge, hvor jeg har ferie.

tirsdag den 11. juni 2013

Hæklet frugt og grønt

Da jeg var barn, sagde min mor altid til mig, når jeg sad og stak i grønsagerne til aftensmaden: "Bare kom i gang. Grøntsager er godt for øjnene - har du måske nogensinde set en kanin med briller?".

Nu har jeg hæklet lidt forskellige frugter og grøntsager fra Hæklet frugt og grønt, og jeg synes faktisk også, at det er ret godt for øjnene...


Alle opskrifterne er fra Hæklet frugt og grønt bortset fra blomkålen, som jeg selv har fundet på.

Der er et par opskrifter mere i bogen, som jeg gerne vil afprøve; f.eks. vandmelonen og svampene. Det er nemlig nogle ret hyggelige små projekter, og så er de hurtigt overståede. I aftes alene hæklede jeg pæren, æblet og den halve citron.

fredag den 7. juni 2013

Fremskridt

Jaja, det skrider da fremad med evighedsprojektet. Jeg er nu færdig med begge ærmer og er i gang med bærestykket, hvor jeg laver lidt struktur med en vrangomgang på hver tredje pind.


Ligenu er det slet ikke så slemt at strikke på de små pinde, og jeg ville mægtig gerne bare strikke den færdig, men der er jo også andre ting i livet end strik....f.eks. diverse hækleprojekter med deadline *blinkblink*.

I øvrigt er jeg ikke den eneste, der gerne snart vil have evighedsprojektet færdigt. Da jeg for nyligt var til strikkecafe hos Fox & Jane i Ballerup, ramte Jane lige hovedet på sømmet: "Strikker du stadig på den?". Næste strikkecafe er først efter sommerferien, og der SKAL evighedsprojektet være færdigt, så jeg kan have den på.

tirsdag den 4. juni 2013

Hæklede dyr igen, igen, igen

Jeg kan åbenbart ikke helt slippe de der hæklede dyr. Hver gang jeg har lavet en flok, siger jeg "aldrig mere", men så lader jeg mig alligevel lokke. De kan altså bare noget, de der dyr.
Denne gang var det et par gamle kendinge og et par nye bekendtskaber, der røg af hæklenålen. Giraffen er den ubetingede favorit blandt barslende mødre, skarpt forfulgt af koen.

Zebraen har jeg ikke lavet før, men den er da egentlig ret sød.

Det lille sorthvide får var også nyt for mig, men jeg er allerede ret vild med det. Det ligner fåret Timmy til forveksling, synes jeg.

søndag den 2. juni 2013

Sommer - altan - hækling

Tre yndlingsting blev kombineret i fredags. På gode sommerdage føles det næsten, som om lejligheden får et ekstra rum. Jeg elsker virkelig den altan, og jeg elsker de lange formiddage hjemme før en aftenvagt på arbejdet.
 
På trods af min omfattende samling af Royal Copenhagen-krus, så er det stadig zebrakruset fra Tiger, der er yndlingen.

Topscorere den seneste uge