tirsdag den 29. oktober 2013

SJ Bookcase

Der Mann og jeg har købt vores første fælles møbel (Wåååå!), nemlig den mægtig fine SJ Bookcase fra We do wood. Den blev købt, da de holdt lagersalg i begyndelsen af måneden, og har egentlig hængt her et stykke tid, men her roder og roder og roder og det har været svært at komme til at fotografere. Nu er her sådan nooogenlunde ryddeligt, og jeg kan endelig vise frem:





Vi er slet ikke færdige med at finde ud af, hvilke ting reolen skal indeholde, men selve reolen er vi allerede rigtig glade for. Den kan nemlig hænges op på et væld af forskellige måder, og på den måde er det sådan et møbel, der kan følge en gennem et helt liv.

lørdag den 26. oktober 2013

Vind et gavekort til en spændende ny forretning i København







 
De skønne OhDeer-søstre, som jeg har haft fornøjelsen af at møde ved flere markeder rundt omkring i landet har taget springet og åbnet en fysisk forretning på Vesterbrogade 180 i København. Det er et designkollektiv med 4 forskellige deltagere og derudover en masse dygtige kommittender. Jeg var forbi i går for at kigge på sagerne, og det er bare en superfin, lille butik med mange smukke sager (bl.a. smykker, print og interiørting) til overskuelige priser. De har ikke en webshop (endnu), men jeg er sikker på, de gerne vil sende til dig, hvis du ser noget på billederne, som du kan lide. Du kan læse mere om Markant HER.

Jeg har fået lov at udlodde et gavekort til butikken på 300 kroner her på bloggen. Og det er jo nærmest gratis penge, bare skriv en kommentar herunder for at deltage og så trækker jeg lod på næste lørdag d. 2. november.

For gavekortet kan man f.eks. få denne 3D-printede ring, som jeg ikke kunne stå for:

fredag den 25. oktober 2013

For nogen er det nok bare en grå kjole...

...men for mig er den et lille mirakel. Jeg er nemlig ikke vant til bare at kunne springe i en kjole. Det er som de fleste modeller er lavet til folk med en meget kortere krop end min, og det får taljen til at sidde dybt underligt. Men i september var jeg jo på kursus hos Nanna, hvor jeg lærte noget om at rette mønstre til og også fik lavet mit eget kjolemønster - eller faktisk to. Jeg har endelig fået syet den simpleste af modellerne op, og selvom det bare er en helt almindelig grå kjole, så ved jeg, at jeg kommer til at bo i den til vinter. Den er blød og lækker og sidder bare godt.




Nanna holder kursus igen i weekenden d. 2. og 3. november, og ligenu er der faktisk tilbud på kurset, så du kan komme af sted til halv pris. Jeg kan kun sige GØR DET!! Det er den vildeste oplevelse for dig, der syr dit tøj selv. Og jeg lover dig, at de penge har tjent sig hurtigt ind i forhold til dårlige snitmønstre og timevis af frustrationer over, at det bare aldrig blev helt som på billedet på mønster-pakken. Se mere info om kurserne HER.

onsdag den 23. oktober 2013

Underlige hjerne

Hvorfor er det altid, når man har gang i 100 andre projekter, at de bedste ideer kommer? Det er da en underlig funktion ved hjernen, er det ikke? Men jeg forsøger af al magt at være standhaftig og få gjort de ting færdige, som er på pindene ligenu.

Her er hvad, jeg er i gang med strikkemæssigt ligenu:

En bestilling fra en kollega, som indtil videre er temmelig ensfarvet og kedelig. Men den ender forhåbentlig med at være noget helt særligt...mere om det, når jeg er færdig.

Et af indkøbene fra strikkefestivallen på Fanø var denne lille drengetrøje. Mønstret er superfint, men hooooold nu op, hvor skal man sno garnet meget undervejs. Derfor tager det lidt lang tid.

En prikcardi i Louises plantefarvede uld - indtil videre også et lidt halvkedeligt, ensfarvet projekt. Men jeg tror, den bliver mægtig fin. Den opmærksomme læser vil have bemærket, at der ikke er meget cardigan over projektet ligenu. Jeg forsøger mig med at strikke den rundt og så klippe den op efterfølgende. Det er winwin, hvis jeg både kan undgå vrangpindene og at strikke mønsteret frem og tilbage.

Udover disse tre projekter er der selvfølgelig også et par evighedsprojekter, men de er lissom holdt op med at tælle... Hvor mange projekter har du på pindene ligenu?

søndag den 20. oktober 2013

Hæklede kanin-sutsko

Da min mor blev 50 for fem år siden, fik hun et par hjemmehæklede kaninsutsko af mig. Siden da har de fået skindsåler på, da bunden var ved at være slidt. Men nu er de efterhånden så udtjente, at der skulle et nyt par til. Dem er jeg omsider blevet færdig med, og de ser sådan her ud:



Modellen er fra en engelsk hæklebog, der hedder The happy hooker, som jeg i tidernes morgen har købt på Amazon. Resten af bogen er ikke så interessant, men lige denne her model er faktisk ret god, og jeg har efterhånden lavet en del par. Både med og uden ører. Måske jeg skulle tage mig sammen og få fornyet mit eget par også.

torsdag den 17. oktober 2013

Norsk tv til (strikke)nørder

NRK (Norges svar på DR) har haft ramt lidt af en guldåre med noget så usandsynligt som marathon-transmissoner af tog- og færgeture, der tager timevis...eller for færgerutens vedkommende: dagevis. Da jeg først hørte om det, synes jeg, det var helt vanvittigt, men det viste sig at være forunderligt fascinerende at kigge på et tog bevæge sig igennem et landskab i realtime. Nu har de så fået en anden verdensklasse ide, deroppe i Norge. D. 1. november sender de nemlig et marathon-program om strik. Omdrejningspunktet er en australsk rekord i disciplinen "fra får til færdig sweater" på 4 timer og 51 minutter (ja, det var fire timer og enoghalvtres minutter!!!), som de vil forsøge at slå. På den tid skal de nå at klippe et får, karte ulden, spinde det til garn, farve garnet og strikke selve sweateren. Wow!

Programmet bliver selvsagt en all-nighter. De begynder kl. 19.40, men som jeg læser det, begynder selve rekordforsøget først ved midnat. Jeg synes, det lyder drønspændende, og derfor har jeg allerede ryddet kalenderen og råbt "helle for fjernbetjeningen" til der Mann. Hvad med dig? Kunne du finde på at se en norsk helnatstransmission om strik? Hvis du kunne, kan du læse mere om projektet HER.

mandag den 14. oktober 2013

Farveinspiration og en anbefaling

Det er ingen hemmelighed, at jeg er mere end almindelig begejstret for Louises plantefarvede uld - jeg har efterhånden et pænt lager, men jeg bliver stadig fristet til at købe flere vidunderlige farver. Det er meget inspirerende med så lækre materialer. Senest er den sarte rosa kommet til, og jeg drømmer om at strikke en prik-trøje fra Babystrik på pinde 3 af det sammen med det grønne, som er farvet med gråbynke. Jeg skal bare lige bestemme mig for, hvad den tredje farve skal være. Måske en grå? Eller en mørkere rosa? Jeg har begge farver i Louises uld.


Nu har du også muligheden for at få fingrene i Louises garn, hvis du skal til Kreative Dage i Fredericia d. 25.-27. oktober. Hun kommer nemlig med på Fox og Janes stand om fredagen (dvs. d. 25. oktober). Jeg kan desværre ikke selv komme derover, men måske er det meget godt, for jeg har efterhånden ikke mere lagerplads. Men både Fox og Jane og Louise har mine varmeste anbefalinger, så jeg kan kun klappe i mine små hænder over deres parløb i forbindelse med messen. Tag derhen og grams, for pokker!

fredag den 11. oktober 2013

Bent og ja-hatten

Så skete det! Bent Falbert fik sin ja-hat i radioen her til morgen - og han tog den på! Det var jeg ærlig talt lidt i tvivl om, om han ville. Men det hele gik op i en højere enhed, og kollegerne var glade og tilfredse med resultatet, og så behøver jeg vel heller ikke at være andet. Allermest er jeg dog glad for, at jeg kan lykkes med at snige lidt af mit elskede håndarbejde ind i radioen engang imellem...når det lige passer ind, selvfølgelig. Og hvem ved, måske vil jeg engang også lykkes med at få værterne til at forstå, at der er forskel på strik og hækling...se DET ville være en bedrift.

Her kan I se den færdige ja-hat og nederst et billede af Bent Falbert med den på: 

Hatten endte med at blive lidt gangsta-bling-bling-agtig...

 Hatten kan strammes ind med hæklede knapper.

Hæklet dut foroven (det må være den mest korrekte tekniske betegnelse, ikk?).

Ta-daaa! (Billedet er sakset fra P4 Københavns Facebookside).

Bents positive klumme - om EU af alle ting... - kan læses i Ekstra Bladet i morgen.

torsdag den 10. oktober 2013

Du har vundet en strikkebog....

....hvis det her er din mailadresse:


Send din adresse til aslisorup@gmail.com, og bogen skal havne i din postkasse.

Tak til jer, der var med i giveawayen - og undskyld den forsinkede trækning.

onsdag den 9. oktober 2013

Du kan stadig nå at vinde en strikkebog...

...den løber nemlig helt frem til i aften kl. 20.00. Klik HER for at være med.

tirsdag den 8. oktober 2013

Et radio-hækleprojekt

På mit arbejde på P4 København kører de i denne uge et projekt med positive/konstruktive nyheder. De prøver at fralægge sig den journalistiske automatpilot, som kun vælger negative vinklinger på historier. Det er i sig selv spændende (og prisværdigt), synes jeg. Men jeg er så også blevet rodet lidt ind i det, selvom jeg ikke er journalist. De har nemlig bedt Bent Falbert fra Ekstra Bladet om at skrive en positiv klumme på lørdag, og vi har lidt på fornemmelsen, at det kommer til at volde (den kronisk mavesure mand) lidt problemer. Derfor har de bedt mig om at hækle en ja-hat til ham... Jeg vidste godt nok ikke det med Bent Falbert, da jeg sagde ja til projektet, men jeg synes ikke, det gør det mindre morsomt.

Hvorom alting er: Hatten skal gives fredag morgen, så jeg skal have den færdig senest torsdag aften. Det skal nu nok gå, for jeg er faktisk færdig med selve toppen af hatten. Jeg mangler skygge og JA-dekoration....hvis nogen af jer, har en brandgod ide til, hvad JA-dekoration kan være, så byd gerne ind! Indtil videre har jeg været rundt om en masse smileyer, en kæmpestor thumbs-up-hånd og bare JA! med hæklede bogstaver. Jeg tror, jeg ender på det sidste, men måske I har en bedre ide?

Anyways...I kan, som sagt, høre, hvad Bent Falber siger til hatten fredag morgen på P4 København (og hvis man ikke lige bor i den region, så kan det også høres på nettet).


torsdag den 3. oktober 2013

Gratis opskrift på strikkede håndledsvarmere med perler

Her kommer så opskriften på de strikkede håndledsvarmere. Jeg håber, den er nogenlunde forståelig - det er mit første forsøg med at dele strikkeopskrifter.

Du skal bruge:
Ca. 25 gram cashmere/silk fra Lotus Yarn (dvs. af ét nøgle kan du få to par håndledsvarmere), ca. 170 små perler, strikkepinde str. 2½.

Håndledsvarmerne strikkes i retriller på langs af hånden/armen. På den første strikkes mønsterstykket først og på den anden strikkes det til sidst (så de bliver til hver sin hånd).

Sådan gør du:
For begge håndledsvarmerne begynder du med at trække 85-90 perler på garnet - hellere for mange end for få. Dette gøres nemmest ved at starte med at sætte 25 perler på garnet, måle hvor mange cm. garn de fylder, og derefter gange op. Perlerne trækkes hele tiden med på garnet og føres så tilbage til selve strikketøjet, efterhånden som de skal bruges.

Første håndledsvarmer:
Slå 65 masker op og strik 2 pinde.
Strik mønsterdelen således:
Hvert kryds markerer en perle.
Bemærk: Tegningen her viser kun de 34 masker, der skal have perlemønster. Pindens øvrige 31 masker skal bare strikkes almindeligt ret.
Der sættes KUN perler på på vrangsiden og perlerne kommer til at sidde mellem maskerne.

Efter mønsterdelen strikkes 40 pinde ret.
Luk af.

Anden håndledsvarmer:
Slå 65 masker op.
Strik 40 pinde ret.
Strik mønsterdelen som ovenfor.
Strik 2 pinde.
Luk af.

Montering:
Sy sidesømmene sammen med efterlad en åbning til tommelfingeren.
Hæft ender.

Og så er du færdig og klar til at komme og og flashe dine nye håndledsvarmere.

tirsdag den 1. oktober 2013

Boganmeldelse og giveaway: Fanøstrik af Christel Seyfarth

Smukke Fanø med fladt hedelandskab og vildt vand lige uden for døren har inspireret Christel Seyfarth til at lave en strikkebog, Fanøstrik. Eller faktisk er det ligeså meget de smukke fanødragter - efter min mening den smukkeste variant af de danske egnsdragter - der har været inspirationen.

Bogen følger to spor (eller på en måde fire, men mere om det senere). Det ene spor er historier og billeder fra Fanø om kakler, fanødragter, sømænd og drager. Den del ELSKER jeg, og den del har jeg læst med et stort smil på læben, for den viser virkelig at Fanø og ikke mindst fannikerne er noget særligt. 

Det andet spor er strikkeopskrifterne, og her taber jeg desværre tråden. Strikkeopskrifterne rammer forbi min smag og er en tand for spraglede og mønstrede - og det kommer fra mig, der ellers elsker mønsterstrik. Men for mig må mønsterstrik gerne have et element af humor, og det savner jeg i modellerne. Dermed ikke sagt, at de sikkert ikke er sjove og udfordrende at strikke. Men kan jeg se mig selv i dem? Nej.

Hvad er så det med de fire spor? Jo, som I kan se ovenfor er bogen både på dansk og engelsk, dvs. al tekst og alle opskrifter står både på dansk og engelsk. Det er selvfølgelig smart, at Christel kan sælge den samme bog til danske og udenlandske turister i sin butik i Nordby, men helt ærligt... Jeg synes faktisk, at det er fjollet, at de hver især skal betale for at få to bøger. Bogen koster 350 kroner, og selvom det er for 14 relativt avancerede strikkeopskrifter, så synes jeg, det ville have været bedre at lave to forskellige bøger til billigere penge.


Nå. Heldigvis er smag og behag forskellig - og derfor skal bogen nok alligevel blive en sællert. Derfor har jeg også besluttet, at det er for ærgerligt, at denne bog skal stå i min reol og kukkelure. Den skal hjem til en, der vil elske at give den gas med farver og mønstre. Derfor: GIVEAWAY!

Skriv en kommentar herunder, hvori du beskriver, hvad der inspirerer DIG i dit strikketøj og farvevalg mm. Så trækker jeg lod blandt kommentarerne onsdag d. 8. oktober kl. 20.00.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det med småt: Jeg har modtaget et eksemplar af bogen for at kunne anmelde den.

Topscorere den seneste uge