Sider

søndag den 31. juli 2011

Husk min giveaway

Så er det lige ved at være op over, at jeg trækker lod om hvem, der vinder en skaldepande. Men du kan nå at være med endnu. Jeg trækker lod i morgen kl. 20 (hvilken fryd, at den 1. august er en mandag - den lille autist inden i mig kan rigtig godt lide, når den 1. falder på en mandag. Det virker så ordentligt, og man begynder helt forfra på en ny måned). Nå, men du kan deltage her.


Og lige et p.s.: Hvor er det bare megafedt, at så mange gerne vil være med. Jeg er overvældet og meget glad!

torsdag den 28. juli 2011

Krea-kuffert

Når man skal på sommerferie, er det vigtigt at have noget krea med, så man kan sysle om aftenen. Jeg har besluttet mig for, at jeg vil prøve det der patchwork af i sommerferien, så jeg har gjort stofstykkerne klar. I vanlig stil lægger jeg fra land med et stort projekt og håber på, at det ikke strander undervejs. Et tæppe eller et sengetæppe med blomster, skal det forhåbentlig blive til.



Det bliver en blanding af gamle broderier og abstrakt-blomstret stof a la 80'er-gardiner. Da jeg gik gemmerne igennem viste det sig, at jeg var indehaver af relativt store mængder af bemeldte stoftype. Det er pudsigt, for jeg ville ALDRIG vælge gardiner af den type, men faktisk er farverne i mange tilfælde ret gode. Så jeg tror, at kombinationen bliver fin - det bliver min version af retro.


Jeg har pakket alle tingene i en legekuffert, så det er samlet, men samtidig også nemt kan pakkes af vejen uden at rode. En vigtig ting, når man camperer så småt, som vi gør.

tirsdag den 26. juli 2011

Pep

Man tager et styk relativt kedelig sort kjole (i dette tilfælde en genbrugskjole til 30 kr.):


Man tilføjer lidt pep i form af en sløjfe:


Og så har man en lidt sjovere kjole.


Efter at have syet en del små sløjfer til pigetøj i forskellige varianter, fik jeg lyst til at sy en i voksenstørrelse også. Den passer perfekt til den sorte kjole, så der er lidt mere fis og ballade over den. Det kan jeg godt lide. Og så er det billigt og nemt - total yndlingskombi!

søndag den 24. juli 2011

Lindy hop kostume

Bedsteveninden er bidt af en gal lindyhopper (klik her, hvis du ikke ved, hvad lindyhop er) og har i den forgangne uge været i Herräng i Sverige, hvor der hvert år mødes lindyhoppere fra hele verden og danser døgnet hele sommeren. Hver uge afsluttes af en tema-fest. Således bad veninden mig om hjælp med et kostume til temaet "Alice i Eventyrland". Hun har selv udtænkt de store træk og så har jeg bidraget med, hvordan det kunne udføres.

Det kom til at se sådan her ud:


Vi har taget udgangspunkt i et rødt tylskørt, hun havde i forvejen. Nederdelen er lavet ud fra tylskørtets facon, som jeg løseligt har tegnet af på mønsterpapir og så er der bred elastik i taljen.

Her er lidt flere detaljer:



Toppen er bare to firkantede stykker stof, der er syet sammen på skuldrene og i siden. Rødt og hvidt stof for at ligne et spillekort mest muligt.


Når man lindyhopper, er det vigtigt, at der kan komme lidt sus i skørterne...


...tjek!

fredag den 22. juli 2011

Videreudvikling

Der var engang for lææææænge siden, at Line bestilte en sløjfekjole til sin datter. Det er faktisk lidt pinligt hvor længe, det er siden. Men jeg var lidt mættet efter Forårsmarkedet, så det var svært at tage sig sammen. Men så fik jeg en ide til at ændre udtrykket lidt, og pludselig var det ikke svært at få den gennem maskinen.



Jeg synes selv, den er blevet ret fræk i versionen med striber i stedet for sort på sløjfen og ribberne. Jeg håber at Line - og ikke mindst Ester - er enige.

onsdag den 20. juli 2011

Flere robotter

Til blogtræffet i juni måned fik jeg en af Ninnas fine nøglesnore med hjem. Nu har jeg så endelig fået afleveret min del af byttehandlen (byttehandler er da for geniale). Et navneskilt til hendes søn:


Det er noget større end de andre navneskilte, for ellers kunne navnet ikke være der. Det er igen Karens robotter, der er på vej ombord i en raket, som jeg har fundet på.

Rammen er købt i Tiger og i A4 størrelse.

tirsdag den 19. juli 2011

Returpost

I dag fik jeg en dejlig overraskelse med posten. Det var Birthe, der havde sendt mig en pakke retur i pakkelegen.

Se hvad hun havde sendt mig:


Novra! Er det ikke bare lækre ting? Jeg glæder mig især til at prøve krydderi/rub-tingen. Det ligner noget udenbysk og ser meget spændende ud. De små skeer er også helt perfekt ramt, for jeg har ikke nogen af dem i forvejen. Og så er der, det jeg gætter på, er et the-kit. Løv the og en fin coaster.

Tuuuuusind tak, Birthe. Det er bare spot on! Denne her pakkeleg er da bare for genial. Sikke meget glæde den spreder.

mandag den 18. juli 2011

Cirkus Summarum

Kæresten og jeg havde Lillejas med i Cirkus Summarum i lørdags. Sikke en ordentlig én, vi fik på opleveren der. Der var både Bamse og Bruno og Skæg og alle de andre sjove fra Ramasjang. Det hele var spundet sammen i et hæsblæsende show med både traditionelle cirkusnumre og nye geniale påfund.

Både Lillejas og os, der skulle forestille de voksne, var godt underholdt undervejs. Og vi fik popcorn og saft og is. Og sendte postkort til Mormor/Morfar og Farmor/Farfar med de nye bamse-frimærker. Det var i det hele taget en herlig dag.


Man kan se cirkusteltet helt oppe fra metrostationen. Lillejas var straks med på, hvad det var og råbte "Cirkus!!", da hun så det.


Inde i cirkusteltet er der en model af Bamses hus. Det er sjovt, at det virker helt umiddelbart på børnene. De stormer derhen og de voksne må kæmpe med arme og ben for at undgå, at ungerne løber huset over ende.


Vi skulle ind af indgang Bamse.


Bamsebadges kunne erhverves for 5 kr. Det kunne vi (jeg) ikke stå for.


Popcorn er sagen.

Jeg kan klart anbefale en tur i Cirkus Summarum. Lillejas er tre år og kunne sagtens være med. Og så er jeg vild med, at de ikke taler ned til børnene. Ungerne er 100% med og bliver konstant opfordret til at være med. Og at se lyset i øjnene hele salen rundt, når Bamse kommer ind første gang, er alle pengene værd.

lørdag den 16. juli 2011

13 år igen

I går var jeg så heldig at overvære den mest fantastiske koncert med Take That i Parken. Det var for vildt og min veninde og jeg var pludselig 13 år igen og dødeligt forelskede i Mark Owen. Effekterne slog alle forventninger med både vand og ild og vanvittige kostumer. Og de spillede både de nye sange og de gode gamle.

I aften er koncerten aflyst, og det er bare noget rigtig L***, for dem der egentlig havde købt billet til den oprindelige koncert (koncerten i går var en ekstra-koncert). Jeg håber rigtig meget, at der kommer en løsning, så dem der er gået glip af koncerten får muligheden på et andet tidspunkt.

Her er lidt billeder fra koncerten i går:







torsdag den 14. juli 2011

Hæklebøger til salg

Jeg har ryddet lidt op i mit efterhånden rimelig omfattende krea-bibliotek og har fundet tre bøger, som skal videre ud i verden.


Hæklebogen fra Politikens Forlag (2005). 71 sider. Bogen indeholder både en guide til mange forskellige hækleteknikker og hækleopskrifter. 40 kr. + porto.


Hooked on crochet (2004). 144 sider. Mange detaljerede instruktioner på engelsk og 20 forskellige hækleprojekter. Perfekt til dig, der gerne vil forsøge dig med engelske opskrifter. Kan man først hækle efter engelske opskrifter, findes der et hav af gratis opskrifter på nettet. 40 kr. + porto.


So simple crochet (2006). 128 sider. 24 hækleprojekter på engelsk. Basis-instruktioner på engelsk. 40 kr. + porto.


Skulle du have lyst til at købe alle tre, kan vi sagtens finde en samlet pris.

Send mig en mail på aslisorup@gmail.com, hvis du vil have fingrene i nogle lækre bøger.

OPDATERING: Bøgerne er solgt.

tirsdag den 12. juli 2011

Danmark

Hvis du mangler lidt inspiration til danske steder, du kan besøge i din sommerferie, bringer jeg her en liste:


Stykket sammen af køleskabsmagnet-ord. Listen fik sin begyndelse til min fødselsdag, hvor to gode venner fik ideen. Siden har jeg selv tilføjet et par stykker. Det er ret sjovt at finde byer.

mandag den 11. juli 2011

Motivationsblomster

Engang imellem har jeg alvorligt brug for et spark i r****! Ellers bliver det hele til hækling og sjov og ballade og lejligheden ligner Jerusalems ødelæggelse. Her har I også svaret på, hvordan jeg har tid til at lave så meget krea: Jeg lader bare være med at rydde op. Jeg har fundet ud af, at jeg faktisk fungerer okay i rod til knæene. Men det er lidt uholdbart i længden. Og indimellem skal jeg helt i bund - f.eks. nu.

Noget, der kan motivere mig til at rydde op og muge ud, er blomster. Det giver lissom ingen mening, at sætte en vase fine blomster midt i en bunke rod, vel?

I dag plukkede jeg fine blomster på vej hjem fra arbejde:



Jeg ved godt, det er "ukrudt", jeg har plukket. Men se lige de farver!! Ukrudt-schmukrudt, siger jeg. Jeg kalder det gratis glæder.

søndag den 10. juli 2011

Hvorfor er citroner gule?

....

"Det ved de heller ikke selv. Det er derfor de er så sure".

Jeg har glædet mig til at præsentere: Sussi den sure citron:

 

Hun er inspireret af en af kærestens kolleger. Og nej, det er ikke pænt at gøre nar af folk, men det er faktisk heller ikke så meget det, der er meningen. Sussi den sure citron kom bare trampende - fornærmet og med korslagte arme - ind i mit hoved lige efter, han havde fortalt om kollegaen. Og ud måtte hun jo så - gennem hæklenålen.

I dag har hun indtaget forældrenes have. Men der er ikke rigtig noget af det, der behager hende:


"Øv! De her sten er altså for hårde, at sidde på".


"Hallo! Jeg sidder lissom herovre...!".

Jaja. Det kan godt være, Sussi er sur. Men jeg bliver ganske fornøjet over det lille sure fjæs.

P.S. Hvis du vil vinde et af mine hæklerier, så kan du deltage i min skaldepande-giveaway lige her.

lørdag den 9. juli 2011

Gyng-gang

Se lige denne her skønhed, som jeg i dag erhvervede mig i en genbrugsforretning i Varde:


Jeg synes bare, den er SÅ fin og enkel - lige den slags gyngestol, jeg længe har ønsket mig.


Prisen? Lad mig bare sige, at det er det dyreste, jeg nogensinde har købt i en genbrugsforretning. Men jeg var så in loooove. 

fredag den 8. juli 2011

Barnets dag

Som barn var jeg ikke kommet til den erkendelse, at langt de fleste af årets dage er "barnets dag". Derfor krævede jeg en dag, hvor jeg - på linje med mors- og fars dag - skulle have en gave sådan lidt umotiveret og ud af det blå Det blev til den årligt tilbagevendende barnets dag, som hvert år falder den første søndag i skolernes sommerferie. Denne tradition fortsætter ufortrødent, selvom det er 11 år siden, jeg gik ud af folkeskolen....til min store fornøjelse, naturligvis.

I år har jeg fået gaven lidt senere (fordi jeg først nu er på besøg i Jylland), men sikke fin den er:



Novra! En mintgrøn Steltonkande. Den er bare så superflot. Hurra for barnets dag - selvom jeg er 28, er jeg stadig barnligt glad for gaver.

tirsdag den 5. juli 2011

Sydhavns-compagniet

På Borgbjergsvej 39, 2450 København SV ligger Sydhavns-compagniet. Det er en lille genbrugsforretning af den virkelig rodede slags og udover det, gør de det ikke i prisskilte. Det er den, der passer biksen, der bestemmer, hvad man skal af med. De inkarnerede loppehajer ved nok, at det er den slags steder, man kan gøre de rigtig gode fund.

I dag var der ikke de vilde fund, men jeg brugte en halvtredser og fik de her ting med hjem:



En rund dug med solsikker og en tallerken med brune blomster - begge dele til campingvognen. Og en ramme af ægte guld-plastic. Jeg tænker, den bliver fin, hvis man maler den. Måske skal den blive til en opslagstavle. Måske skal der et billede i. Det er ikke afgjort endnu.

mandag den 4. juli 2011

Svinet og svanen

Syndfloden har fået ram på mit internet, så jeg har kun en relativt langsom forbindelse fra mobilen (men taget i betragtning, at det er det eneste, jeg har mistet i vandmasserne, er det til at leve med).

Nå, men jeg vil lige vise de seneste to hæklede dyr til uroen:


Svinet er også fra Hæklede dyr. Svanen er af egen opskrift. Det er vist ikke den kønneste svane verden har set, men jeg laver nogle vinger til den og så bliver den forhåbentlig lidt kønnere.

lørdag den 2. juli 2011

Indretningstip...

...til dem med loftssenge:

Man kan jo ikke bruge et almindeligt sengebord, når man har en loftsseng. Men man har jo alligevel altid nogle ting, man gerne vil have ved hånden, selvom man sover (lommetørklæder, væggeur, vandglas, bøger, mobiler osv.)

Vi har løst det sådan her:


Sengen har fået en "sidevogn" i begge sider, så vi har plads til hver vores uundværligheder. Min søde far har også ordnet det, så man kan have sin mobil til lader helt oppe under loftet. Smart, ikke?

De her sidevogne er købt i Netto til 35 kr. stykket og så er de sat fast med strips.

fredag den 1. juli 2011

Små dyr


En veninde har bedt mig hækle nogle små dyr til en uro, som skal fange hendes søns opmærksomhed. Der er bestilt fem. Indtil videre har jeg hæklet to et halvt. Men sønnen har også først fødselsdag engang i august, så jeg har lidt tid at løbe på endnu.

Dyrene er taget fra bogen Hæklede dyr af Maja Hansen, som jeg for snart længe siden vandt inde hos Wenche.