lørdag den 21. august 2010

Tomater

Hjemmedyrkede tomater fra forældrenes have er i dag blevet henkogt til vinteren. Der er ikke noget, der smager af sommer som at åbne et glas tomater og vende det med friskkogt pasta - og til vinter bliver det mere end lækkert at kunne lukke sommeren ind i køkkenet igen.

Hvis du tænker: "henkogning er besværligt", så kan jeg oplyse dig om, at lige præcis denne her opskrift er så enkel, at selv køkkennovicerne kan være med:

Tag nogle tomater og prop dem ned i et gammelt syltetøjsglas (mas dem godt sammen). Drys med salt. Prop frisk basilikum og rosmarin ned i. Put hakket hvidløg i. Hæld et skvæt olivenolie i. Skru låget næsten på og sæt i ovnen i en bradepande med en sjat vand i v. 120 grader, indtil det bobler let i glassene (det kan godt tage et par timer). Når det bobler i glassene, tager du dem ud, slukker ovnen, og skruer lågene helt fast. Så sætter du dem ind i ovnen, til den er kølet helt af. Så har du et glas fuldt af sommer, som kan give enhver vinterdag lidt ekstra oompf. Velbekomme.
 

Alle ingredienserne. Det sorte i det lille glas er sort havsalt.

Glassene kort før de røg i ovnen.


Når de kommer ud af ovnen skal glassene selvfølgelig have hjemmelavede etiketter på.

P.S. Efter at have smagt lidt på ordet "henkogt", kan jeg godt se, at det ikke helt beskriver, den lækre smagsoplevelse disse tomater giver, og det virker ikke særlig sommerligt. Men pt. har jeg ikke noget andet ord for dem, så nu hedder de det indtil videre.

2 kommentarer:

  1. Det lyder ret godt, måske det skulle prøves :)

    SvarSlet
  2. Hej Pernille
    Det skulle du tage at gøre. Men pas på - de er stærkt vanedannende :-)

    SvarSlet

Topscorere den seneste uge