søndag den 12. august 2012

Vikingetiden

I går var jeg i vikingetiden (igen). Bork Vikingehavn danner nemlig rammen om et skønt vikingemarked i denne weekend. Det gav mig mulighed for at hilse på min yndlingsviking og at nyde solen og de fine sager til salg på samme tid. Altså lutter gode ting.

Louise på forsiden af brochuren for Bork Vikingehavn. Er hun ikke fin?

 De frankiske krigere er på besøg hos vikingerne.

 Brikvævning. Det er et meget imponerende stykke håndarbejde med virkelig få midler.

Brikvævningsmønster.

Louises kæreste, Mikkel, optrådte med en vikingedrejebænk drevet med pedalkraft, hvorpå han drejede fine skåle.


Masser af plantefarvet garn - min store svaghed. Jeg købte nogle dukker med broderigarn og fik mig en hyggelig snak om gamle teknikker anvendt i nyt håndarbejde.


Uden mad og drikke, duer (vikinge)helten ikke.

En kæmpe-vikingepandekage til dessert. Haps!

Hvis du er i omegnen af Bork, kan jeg varmt anbefale vikingemarkedet. Der er tonsvis at se på både for børn og voksne. De har åbent i dag til kl. 16 - og du kan læse mere her.

5 kommentarer:

 1. Fedt du tog derned! Ville også gerne have hils på Louise i udstyr. Hvor er hun fin der på forsiden. Og så fik jeg iøvrigt lyst til pandekage nu. Tsk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en fed oplevelse :-) Og jeg var jo lige rundt om hjørnet, så det ville næsten have været fjollet ikke at tage derhen.

   Slet
 2. Nej hvor skægt. Gad nok vide, om det er nogle af de samme vikinger jeg mødte på Læsø tidligere på sommeren.
  Vikingetiden er rigtig spændende - og det er sjovt når man ser noget derfra genoplivet gennem fx markeder, bådebyggerier etc.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har indtryk af, at mange af dem deltager i så mange træf, de kan komme i nærheden af.
   Det er nemlig rigtig spændende. Min primære interesse er håndarbejdet, men der er jo mange andre spændende vinkler også :-)

   Slet
 3. Hej Asli. Nu har jeg læst med her et stykke tid - af en eller anden grund skal jeg lige overvinde mig selv i ft. kommentarer!? Dét blev så idag :-)
  :-) DIN ynglings viking er nemlig også MIN... Hvor ser hun bare skøn ud der på brochuren. Louise er min søde og dejlige kusine som kan så mange ting med sine hænder ( hun satte også mit hår for år tilbage da jeg blev gift ;-) ) DU kan da så OGSÅ noget med dine hænder!!! Hold da op - jeg bliver gang på gang imponeret og synes det er skægt og meget inspirerende at se en stil som ikke ligner min egen. Så jeg nyder at komme forbi :-)

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge