onsdag den 23. oktober 2013

Underlige hjerne

Hvorfor er det altid, når man har gang i 100 andre projekter, at de bedste ideer kommer? Det er da en underlig funktion ved hjernen, er det ikke? Men jeg forsøger af al magt at være standhaftig og få gjort de ting færdige, som er på pindene ligenu.

Her er hvad, jeg er i gang med strikkemæssigt ligenu:

En bestilling fra en kollega, som indtil videre er temmelig ensfarvet og kedelig. Men den ender forhåbentlig med at være noget helt særligt...mere om det, når jeg er færdig.

Et af indkøbene fra strikkefestivallen på Fanø var denne lille drengetrøje. Mønstret er superfint, men hooooold nu op, hvor skal man sno garnet meget undervejs. Derfor tager det lidt lang tid.

En prikcardi i Louises plantefarvede uld - indtil videre også et lidt halvkedeligt, ensfarvet projekt. Men jeg tror, den bliver mægtig fin. Den opmærksomme læser vil have bemærket, at der ikke er meget cardigan over projektet ligenu. Jeg forsøger mig med at strikke den rundt og så klippe den op efterfølgende. Det er winwin, hvis jeg både kan undgå vrangpindene og at strikke mønsteret frem og tilbage.

Udover disse tre projekter er der selvfølgelig også et par evighedsprojekter, men de er lissom holdt op med at tælle... Hvor mange projekter har du på pindene ligenu?

32 kommentarer:

 1. Rigtig fint strikketøj du har gang i:) Jeg kæmper stadig med en fin raglan bluse til mindste manden. Agh men jeg er også helt nybegynder strikker.. Ellers kender jeg det alt for godt med alle de mange projekter, og især når man surfer rundt her i Blogland og får SÅ meget inspiration. Jeg SKAL også først lave min bluse færdig før jeg starter på nyt!!
  Go´dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min erfaring siger mig, at det er godt bare at kaste sig ud i det. Så det er godt gået! Og den skal nok blive fin, din trøje :-)

   Slet
 2. Flotte flotte projekter! Hvordan gør du det der med at klippe op bagefter ved du det? Har du læst om det nogle steder - evt. Med en DIY - kunne rigtig godt tænke mig at prøve det! (Jeg er virkelig ikke glad for vrang!)
  Hatten af for alt dit mønster strik - det er stort arbejde synes jeg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har forsøgt mig med forskellige fremgangsmåder og lærer undervejs. Men jeg vil da gerne vise lidt billeder fra processen :-)

   Slet
 3. Lyder spændende med den du skal klippe op bagefter! Har altid synes at det virker ret intimiderende at skulle ødelægge noget man så fint har strikket. Men glæder mig til at se resultatet!
  Selv har jeg faktisk kun et projekt på pindende for tiden, et Fair Isle pudebetræk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt skræmmende, men det bliver faktisk forbløffende pænt. Og næsten alt er risikoen værd, hvis man kan undgå alle de vrangmasker :-)

   Slet
 4. Hmm,
  Jeg har en del projekter, som sædvanlig.
  En cardigan til min voksne søn, strikkes på pind 3:-(, En lækker rillestrikket hættetrøje i Lima på pind 4, en kjole af Bente Geil på en pind 3,5 og sidst men ikke mindst..... Mit slumretæppe hæklet i Kauni.
  Så ligger der en bestilling og venter på en halsedisse til mit skønne barnebarn. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Du er så vild, Jane! Vil du ikke dele ud af nogen af de der ekstra-timer, du åbenbart har i døgnet?

   Slet
 5. Gode tv-serie-projekter. 😉 Her har jeg gang i mange projekter synes jeg. 5 eller 6 strikkeprojekter, 2 hækleprojekter plus mit evighedsprojekt. Og har da lige købt ind til endnu et strikkeprojekt. 😳 Typisk mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt! Og det sætter jeg bestemt pris på :-)

   Slet
 6. Det er kun de projekter der kan ses der tæller:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Altså rundt omkring i stuen? Eller på bloggen? Herfra, hvor jeg sidder kan jeg se 4 forskellige projekter ;-)

   Slet
 7. Ja jeg fatter heller ikke en meter af min hjerne,enten finder den på det ene besværlige projekt efter det andet eller som du glatstrikning,sig endelig til hvis du finder en kur :)).Jeg hørte engang Anette Danieldsen sige ang farvevalg med 3 farver,vælg to som du kan lide,og så en fræk farve,tænkte på den trøje du gerne vil strikke fra tidl indlæg

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke sikker på, at det er noget af det, der skal kureres. Men derfor kan man jo godt undre sig :-)

   Slet
 8. Sikke nogle spændende ting du har gang i at lave... Jeg får også hele tiden nye ideer for tiden - Men jeg må jo bare tage dem en for en :0)

  SvarSlet
 9. Kender alt til at have kreastress :-) Jeg er så vild med den fine sømandsstrik med ankermønsteret. Hvor er mønstret fra? Tak for en skøn blog :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord om min blog :-)

   Opskriften er fra Tante Grøn i Odense. De har også en webshop, men jeg er ikke helt klar over, som sømandstrøjen ligger der :-)

   Slet
 10. måske snart et projekt mere - hvis du altså kan afsløre hvor du har fundet opskriften på anker-sweateren?
  Ellers kun liiggge at fylde et børnekøkken med hæklet mad, et par babysutter, en vest og noget med mønster på pude.
  Sara

  SvarSlet
  Svar
  1. Anker-trøjen er fra Tante Grøn i Odense. De har også en webshop, men jeg ved faktisk ikke, om trøjen her ligger på den.

   Slet
 11. Virkelig mange. Alt i alt har jeg nok 20 projekter liggende. Mindst. Af dem er cirka 4 aktive. Og så lige pludselig siger det BUM og så får jeg lavet en masse færdigt. Sådan plejer det at være. Som om de også venter lidt på hinanden.

  Jeg synes det ser rigtig spændende ud med den trøje, som skal klippes midt over. Det er jeg meget spændt på at se!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha! Det er en god måde at beskrive det på - de venter på hinanden. Det kan jeg godt lide tanken om :-)

   Slet
 12. Så spændende ting du har gang i. Og godt med tv-strik ;) jeg er spændt på at se hvad der viser sig på kollegatrøjen. Jeg selv har kun en enkelt ting på pindene lige nu (islandsk trøje ) men i weekenden bliver der sandsynligvis slået op til endnu en julegave-rede. I hovedet har jeg mange ting igang - og to-dó listen er skræmmende. Du har ret i at flere ideer kommer til når man allerde har gang i meget ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender godt det med, at to-do-listen er skræmmende lang. Jeg har forsøgt at lave en prioriteret liste, men det går altid i kludder :-)

   Slet
 13. Det ser altså flot ud, Asli.
  Tum ti dum, hvad har jeg gang i ... Tja jeg laver stadig Star wars figurer, jeg er gået igang med jule pynt og julegaver (læs: hæklede juletræer, slikstok, snafnug, flettede hjerter og hæklede tørklæder og en lillepigecardigan i kaunistriber der driller temmlig meget at få til at blive pæne) og så har jeg fået nogle idéer til at lave smykker både hæklede uldarmbånd og at lege skrumpeplast med alm. plast....

  Jeg føler med dig mth den fine drengetrøje, det er ikke rent sidde-foran-fjernsynet-og-lade-være-med-at- kigge-ned-strik, når der er lidt afstand ml farveskiftene - det kæmpede jeg også med da jeg lavede min Mads Nørgaard-agtige trøje..

  God arbejdslyst
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal også forsøge mig med Star Wars-figurerne. Det er på to-do-listen :-)

   Slet
 14. Det blev så ikke mit bordeaux forslag der blev den ekstra farve, men tæt ved ;-) Kender godt problematikken Asli - idéer kommer altid i bunker, når man slet ikke har tid og kræfter til dem og så skal det hele afprøves på en gang!

  Ærgerligt, at det ikke var din JA-hat, der lige har været med i aftenshowet! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg måtte lige ind og lure hos Aftenshowet en gang. Deres ja-hatte var næsten lidt sørgelige, når de var lavet med tape. De kunne jo bare have spurgt ;-)

   Jeg endte ikke med den bordeaux, nej. Men endte også med at bruge den rosa som grundfarve i stedet for den grønne, så jeg er ikke sikker på, det ville være blevet godt.

   Slet
  2. De skulle bestemt have spurgt! ;-) Er sikker på, at trøjen bliver perfekt i din farvekombination, brun er nemlig også super god dertil! :-)

   Slet
 15. Priktrøjen. Er det en Lene holme Samsø. Hvis du kan klippe den op. Kan jeg os! Det er noget med at sy ikke?

  SvarSlet
 16. Jeg er helt vildt med den lille sømandstrøje. Husk at vise den frem igen, når du er lidt længere... :)

  SvarSlet
 17. Uha, her så sidst på året har jeg gang i mange ting. Sokker, pulsvarmere og huer til de to julemarkeder jeg skal med til. Og kagefigurer af filt til samme. En dejlig lille kulørt bluse til mit 2årige barnebarn i julegave.Måske der kan blive til strømper af resterne. Et "Marysvøb" til min niece som skal nedkomme i slutningen af nov. Håber på at nå en lille trøje og hue der også. Og som du masser af projekter i hovedet. Måtte forleden strikke den mest bedårende lille græskarhue, som jeg havde set et billede af.

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge