tirsdag den 11. oktober 2011

Amerikanske traditioner

Jeg er helt med på, at det der med Halloween er en amerikansk tradition, som er hentet til Danmark for at Føtex og Tivoli m.fl. kan tjene penge på at sælge græskar og paphekse. Men jeg synes alligevel, det er brandhyggeligt med en græskarmand på altanen og i søndags mødtes jeg med et par veninder for at skære en ligesom sidste år.


 Igen i år ligner vi vores græskar lidt.

Farligt græskar på altanen.

9 kommentarer:

 1. De er altså også rigtig (u)hyggelige.

  SvarSlet
 2. Herlige billeder Asli! Hvor må I bare ha' hygget Jer. :-)

  KH Tine

  SvarSlet
 3. Hvor er I sjove :)
  Det ser super hyggeligt ud!

  SvarSlet
 4. Sikke i har hygget jer ;-)
  Kender et par drenge på 9 og 6 år, der har oet i USA i 3 år, de var noget skuffede over Halloween sidste år, da de var kommet hjem til DK igen.

  SvarSlet
 5. Jeg syntes det er helt ok at bringe nye traditioner til Danmark når du det er sådan en (u)hyggelig en som halloween.

  Super flotte græskarmædn i har fået lavet Ü

  SvarSlet
 6. Hahha hvor ser det hyggeligt ud - husker det som svært og sejt at skære i, da jeg første og eneste gang har skåret i et græskar, da jeg var i Canada som 18 årig :-)

  SvarSlet
 7. Elsker Halloween eller som det oprindelig hed i Norden Allehelgensaften.
  Allehelgensaften blev egentlig til under et andet navn ("Samhain") som en hedensk højtid blandt kelterne, så faktisk er det amrikanerne der har det fra os;0)
  Er ny på din blog og følger med glæde med og lader mig inspirere.
  Glædelig Halloween

  SvarSlet
 8. Nemlig, Camilla :-)

  Hej Tine
  Det kan du tro, vi gjorde :-)

  Hej Dikte Sophie
  Det var RIGTIG hyggeligt :-)

  Hej Trine
  Det kan jeg godt forestille mig, for selvom butikkerne gør hvad de kan, så er der nok et godt stykke vej til den amerikanske Halloween endnu :-)

  Hej Maria
  Du har helt ret. Lidt ekstra (u)hygge er helt okay :-)

  Hej Bettina
  Det er faktisk ikke så svært. Det sværeste er lige at få toppen lirket af. Og så er det svært at se på andre, der håndterer en kniv og et græskar synes jeg. Det er ikke så meget for ens egne fingre, for man synes altid, man selv har helt tjek på det jo ;-)

  Hej Grysling
  Velkommen til ;-) Jeg tænkte nok, at der var en, der ville påpege Allehelgensaften, som jeg også godt kender. Men er det ikke noget med, at de to ting ikke falder helt sammen tidsmæssigt? Eller er det på samme dato også?

  SvarSlet
 9. Det er d. 31. oktober både i Danmark og USA da det er aftenen før 1. november, som traditionelt er Allehelgensdag. I den danske folkekirke er Allehelgensdag af praktiske grunde flyttet til den første søndag i november.
  Men faktisk var det oprindelig en hedenske festdag der blev flyttet fra d. 13 maj til d. 1 nov af de kristne da det passede bedre ind i deres kirkeår.
  Puha nok historielærer fordrag fra min side;0) rigtig god Halloween uanset hvor og hvordan den er opstået!!!

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge