torsdag den 5. april 2012

What are the odds?

I dag var dagen, vi har ventet på med længsel og kolde fødder i min familie. Dagen hvor Baronen endelig skulle slippes løs i strakt galop på landevejen. Det blev en begivenhedsrig tur - men på mange andre måder, end vi havde forventet, da vi trillede ud af indkørselen.

Det begyndte godt, som sådan nogle ture som regel gør. Vi sad og skamroste det fine automobil og alle dets fortræffeligheder. Da vi kom uden for byskiltet og volvoen rundede de 80 i timen ville jublen ingen ende tage. Findes der egentlig herligere køretøjer?

Lidt længere fremme møder vi en rundkørsel. Jeg kobler ud, gearer ned, svinger bilen rundt i en blød kurve....og motoren dør....What? Triller ind til siden, drejer nøglen. Det før så standsmæssige køretøj giver sig i en svag hosten, men rokker sig i øvrigt ikke af flækken. Faderen ud og pille ved motoren. Stadig ingenting. Faderen bander højlydt, mens tonsvis af biler drøner forbi med familier, der drejer hovedet af led for at se, hvad vi dog laver. Dette scenarie fortsætter i en halv times tid.

Efter at have været afsted efter benzin, som heller ikke fik vækket Amazonen til live, ringer vi efter et fejeblad. Ventetiden er omkring 1 time, får vi at vide. Vi sidder lidt og kigger fåret ud af frontruden, kun afbrudt af et enkelt "Det var da ligegodt satans!" indimellem.

Og så sker der det, ingen af os havde kunnet forudse. Ud af rundkørselen og den bløde kurve triller et lille, løjerligt optog af en Volvo B18 210 og en Saab 96. Førerne ser, vi er nød og svinger resolut ind til siden og stiger ud. Så tager begivenhederne fart. De marcherer målbevidst hen mod Amazonens kølerhjelm, som jeg skynder mig at åbne. Den ene giver sig til at hive diverse gummislanger af og tusind andre ting, som jeg slet ikke aner nok om mekanikken til at beskrive, mens den anden henter en mængde værktøj i sin bil. Samtidig fyger det rundt i luften med volvo/veteranbilsnak. Min mor og jeg kigger på hinanden og tænker tydeligvis det samme: "Hvor kom de fra? Hvad sker der? Og har du nogensinde set så gul en bil før?"

Nå, men Amazonen kommer ikke i gang trods ihærdig indsats fra min far og de to redningsmænd. Vi bliver hentet af Dansk Autohjælp og de to veteranentusiaster kører videre på deres cruisingtur. På trods af at turen blev noget anderledes end forventet, er jeg alligevel glad for oplevelsen. Det er en god historie, som vi vil grine af i årevis OG jeg fik bekræftet min mistanke om, at det er flinke folk, der kører i veteranbiler.
P.S. Min hr. Fader fik i øvrigt ret hurtigt fikset amazonen, da vi var hjemme i sikkerhed igen. Og vi synes stadig ikke, der findes herligere køretøj.

P.P.S. Volvo-Bo: Denne her går ud til dig som tak for hjælpen!

25 kommentarer:

 1. Hold op hvor ser Baronen flot ud i sådan et forårsvejr :) Og en oplevelse rigere er ikke af vejen, når hælpen er nær :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, du har ret, Line. Og en af grundene til, at vi kan grine af det, er jo netop også, at den blev hurtigt fikset :-)

   Slet
 2. Åh... Mit hjerte bankede lige lidt heftigt ved synet af de tre smukke og farverige biler!

  Godt, at i trods alt fik et minde om turen og en god historie! ;)

  Påskehilsner fra
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de lyste ret meget op i et gråt præ-forårslandskab :-)

   Slet
 3. Han er fandeme en flot fyr, ham Baronen! Wow :-)

  SvarSlet
 4. Årrh hvad!!!

  Hvad er Oddsene så lige for at JEG kørte forbi jer i min Skoda mens du stod ude i midterrabatten med kamera i hånden?? Kæft hvor sjovt pludselig at se billedet på din blog.

  Vi snakkede om hvorfor dælen der holdt 3 fine biler lige der når der nu var et parkeringsindhak 150 m længere fremme ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvor er det vildt, Alice!! Men der har du altså forklaringen - vi snakkede faktisk om, at det var dumt at vi ikke holdt 150 m. længere fremme, men den ville simpelthen ikke rokke sig ud af flækken. Og vi ville jo spærre for alle tyskerne på vej i sommerhus, hvis vi skulle skubbe den :-)

   Slet
  2. Og pga. mine manglende kompetencer udi mekanikken udnyttede jeg lige tiden til at tage nogle fotos :-D

   Slet
  3. Og det er lidt skægt at jeg ikke engang overvejede at det kunne være Baronen ;)

   Vi var på vej i sommerhus - med alle tyskerne :)

   Slet
  4. Ej, det kan jeg da godt forstå, du ikke tænkte :-) Men sjovt var det nu alligevel :-)

   Slet
 5. Asli, jeg elsker dig - både for at have sådan en bil og sådan et sprog - og så for at præsentere mig for den sang. Perfekt soundtrack til specialeskrivningen.

  Kram fra Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. http://www.youtube.com/watch?v=Li3T4cHoY5Y&feature=related
   Du skal da have dig sådan en hob mænd, så du har nogen til at hjælpe når du går i stå ;)

   Slet
  2. Og Camilla, jeg elsker dig, for at finde linket til videoen, som også viser Volvo B18 210-dansen!!
   Samtidig spekulerer jeg på, om jeg synes det er værst med ko-skjorten eller ham der har kig til brystkassen...

   Slet
  3. Bedst mener du... om du synes det er bedst med ko eller bryst. Flotte mænd. Bare jeg havde en Volvo, så jeg kunne komme i betragtning.

   Slet
 6. Uha sikke en første køretur! Trods motorproblemer synes jeg det lyder som en fantastisk, speciel tur. Dejligt med hjælp fra andre "veteraner". Man hjælper nemlig hinanden derude, når man har fælles passion, det er skønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt sikkert, Camille. Det var dejligt at opleve - men også meget uventet :-)

   Slet
 7. Det er saftsusmme da også en gul volvo! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bestemt ja, Anna :-) Jeg blev helt forvirret og jeg nåede lige et kort øjeblik at tænke: "Jamen, sender de en veteran-kranbil, når man er kørt i stykker med en veteranbil?"...DOH! :-D

   Slet
 8. Hehe ... fantastisk indlæg! Tak for smilene!

  Lækker påske til dig, dejlige Asli!

  KRAM

  SvarSlet
  Svar
  1. I rigtig lige måde, søde Jane :-D

   Slet
 9. For pokker det er jo en hel lille tidslomme, du sender os ud i her. Fantastisk. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var lidt som at holde i siden af vejen i 1970 :-D

   Slet
 10. Veteranfolk er fantastiske mennesker - hele vejen igennem :-)

  Hvor er Baronen flot - kørende eller ej, men dejligt at vide, at han nu igen er brummende og klar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er givetvis en af grundene til, at vi kan grine af det, at det hurtigt kunne laves.
   Jeg havde som sagt nok på fornemmelsen, at veteranentusiasterne med glæde hjælper hinanden. Men det var dejligt at få det bekræftet

   Slet

Topscorere den seneste uge