lørdag den 28. juli 2012

Filethækling

Engang for længe siden var jeg i gang med noget virkelig oldschool håndarbejde. Et tæppe i filethæklede firkanter. Jeg gik totalt kold i det, fordi alle firkanterne skulle være ens med ensfarvet garn....gaaab! Og de ti firkanter, jeg nåede, har ligget gemt i næsten ti år. 

Men så jeg et indlæg hos Cille, der fik mig til at tænke på dem igen. Indlægget handler om filethækling, som kort fortalt går ud på, at man laver et net af stang- og luftmasker og nogle af hullerne i nettet fyldes så ud med stangmasker, så der opstår et mønster. Det ser traditionelt set sådan her ud:


Men Cille skrev om en meget sjovere version, som gav det oldschool håndarbejde et twist. Og sådan noget er jeg vild med. Derfor er jeg gået i gang med et nyt projekt i filethækling. Det er det gule, jeg har vist glimt af her og her. Det er næsten færdigt, og så viser jeg det frem i sin helhed.

Gensynet med de gamle hæklede lapper fik mig til også til at indse, at jeg nok aldrig bliver færdig med det sengetæppe, de oprindeligt var tiltænkt. Men jeg fik lyst til at bruge lapperne til noget andet. Så det er endnu et projekt, jeg skal i gang med.

8 kommentarer:

 1. Ej, hvor blir det spændende. Ja, det er sjovt med gamle projekter, lige pludselig kan de bruges til noget andet, når de har lagt længe nok ;-) held og lykke med projektet og ha en dejlig weekend ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er som om, man pludselig ser dem i et andet lys, ikk? Og det er DERFOR man ALDRIG skal smide ting ud :-)

   Slet
 2. Spændende.
  Kender det godt, nogengange finder jeg også noget der har ligget i lang tid som jeg pludselig får lyst og inspiration til at lave færdig.
  Desværre er jeg nogen gange for hurtig til at smide noget ud, som jeg flere år efter pludelig kommer i tanke om, og så ærgrer mig over at jeg smed det ud eller tog det op. suk .

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha nej. Man skal virkelig aldrig smide noget ud :-) Jeg tangerer De ekstreme samlere i tv-programmet Hoarders, hvis du kender det? :-)

   Slet
 3. Virkelig spændende, glæder mig til at se hvad du har fundet på :-) jeg elsker gamle håndarbejdsteknikker der går igen, og især lækkert hvis det kan få et lille twist.

  SvarSlet
  Svar
  1. SÅ blev jeg omsider færdig med det... Jeg er selv blevet udmærket tilfreds i hvert fald :-)

   Slet
 4. Den form for hækling får mig til at tænke på gamle køkkengardiner.
  Ren nostalgi ..
  og rigtig fine ting kan man lave.
  Jeg er spændt på, hvad det er du har gang i :o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Gud ja. Hæklede køkkengardiner. Man må sige, at der var en anden slags tålmodighed med håndarbejde i gamle dage....eller måske ikke i gamle dage. Måske er det bare nogen (andre end mig), der er så tålmodige :-)

   Slet

Topscorere den seneste uge