onsdag den 7. november 2012

At strikke med magic loop


Da jeg viste det første ærme til Sarah Lund-sweateren frem, var der én, der spurgte, om jeg ikke ville fortælle lidt mere om den der magic loop teknik. Og selvfølgelig vil jeg det.

Umiddelbart ville jeg have strikket ærmerne til sweateren med strømpepinde, men der var flere, der anbefalede mig magic loop-teknikken, og det valgte jeg at lytte til. Det fungerede rigtig godt til det tykke garn. Med tyndere garn kunne jeg sikkert stadig godt finde på at bruge fem pinde i stedet for rundpind.

Nå, men her er der en video, der forklarer, hvordan man gør. Det er en engelsk video, men det bliver vist i et meget overkommeligt tempo, så jeg er sikker på, at alle kan være med.

Et ekstra lille tip fra mig, som jeg ikke tror, fremgår af videoen: Wiren må hellere være for lang end for kort. Jeg begyndte med en 60 cm rundpind, men det viste sig at være alt for kort, da jeg kom lidt længere op på ærmet. Til ærme nummer to begyndte jeg med en 100 cm rundpind og det fungerede fremragende.

19 kommentarer:

 1. Uhh, det var måske løsningen på mine ærmer... Hader strømpepinde!
  Kh Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan i hvert fald anbefales :-)

   Slet
 2. Vildt smart! Det tror jeg da helt klart at jeg skal afprøve:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, gør det. Det har været lidt af en åbenbaring for mig :-)

   Slet
 3. Som et ekstra plus, så kan man strikke begge ærmer på én gang. Dette er dog lettest ved ensfarvede, hvor der så kun er to tråde at holde styr på. Ved flerfarvede ærmer synes jeg at det tager længere tid at filtre garn ud - end at strikke ærmerne hver for sig.
  Dette er selvfølgelig mest for os der lider af det der second ... syndrom.

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh! Det lyder smart! Det vil jeg helt sikkert overveje, når jeg skal strikke ærmerne til min grønne cardigan. Tak for tippet :-)

   Slet
 4. Jeg synes at magic loop er en fantastisk opfindelse. Faktisk kan man strikke den med både 1 og 2 løkker (loops). Jeg foretrækker 2 løkker. Jeg har altid "hadet" at bruge strømpepinde... de klirer og smutter ud - så magic loop var lykken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm...to loops? Det må jeg vist lige undersøge nærmere. Det lyder spændende :-)

   Slet
 5. Jeg bruger også det trik. Elsker at ku strikke vanter, sokker og wristwarmers samtidig. ellers får jeg ALDRIG lavet nr 2 delen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Jeg tror også, at det her er løsningen, hvis jeg nogensinde skal strikke strømper :-)

   Slet
 6. der er en dansk video på www.paapinden.dk

  SvarSlet
 7. hvor er det en fed måde at strikke på i stedet for strømpepinde - dem er jeg ikke fan af! Men hun giver jo også lige andet tip på videoen som jeg ikke har luret før. Hun hæfter lige enden af garnet i de første masker - hvor er det smart!
  Det vil jeg udbrede når jeg skal i strikkeklub i aften :-)
  God dag.
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at kunne brede flere glade budskaber på én gang. Dog tænker jeg, at det måske fungerer bedst med tyndt garn, eller?

   Slet
 8. Det vil jeg også gerne lige kommentere på. I starten var det nemlig totalt umuligt for mig, men det skyldtes for kort en rundpind og i øvrigt også at mine rundpinde var for stive -formentligt fordi de var for korte ;)

  Det kan i øvrigt også bruges på strømper, jeg har strikket mit første par "to strømper på een pind" og DET kan anbefales :) Det går SÅ meget stærkere og så slipper man for strømpe nr. 2 når den første er strikket :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bøvlede også lidt, da jeg kom længere op på 1. ærme. Jeg kunne ikke få løkken til at blive midt på ærmet. Men det var simpelthen fordi rundpinden var for kort. Da jeg fik gang i en længere, gik det meget bedre :-)

   Slet
 9. Magic loop-teknikken kan også bruges, hvis du vil strikke strømper

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge