mandag den 13. oktober 2014

Lübeck

Der Mann har indløst sin fødselsdagsgave i weekenden. Gaven var en weekendtur til Lübeck sammen med den glade giver (det var så mig). Jeg har sagt det før, og jeg har ikke noget imod at gentage det: Jeg er VILD med Tyskland. Tysk mad, tysk kage, tysk øl. Alt er godt. Og Lübeck er bare en superhyggelig by, som kun er omkring 4 timer væk fra København med tog. Det er perfekt som weekend-destination.

Jeg havde købt turen som en deal, og jeg var meget spændt, for det var første gang, jeg prøvede det. Jeg havde frygtet, at vi ville blive indlogeret i et fugtigt kælderlokale på to punkterede luftmadrasser. I stedet fik vi en mindre suite og kæmpe morgenmadsbuffet. Så jeg var godt tilfreds med den oplevelse.

Den eneste konkrete plan for turen var, at vi skulle se "Døden fra Lübeck" og noget med noget marcipan. Begge dele blev opfyldt, sådan da... For "Døden" er åbenbart gået til under 2. Verdenskrig, men vi fik set Mariakirken, hvor han var, og nogle billeder.

På vores hovedpuder på hotellet lå der små poser med vingummi-får. Det er også en måde at tælle får på.

Døden fra Lübeck byder op til dans. Det ser måske morbidt ud for nutidsøjne, men faktisk var det ret moderne tænkt dengang. Alle bliver budt op til dans af døden. Og hverken konger eller gejstlige går fri.


Turens måske bedste måltid. Jeg ELSKER dönere!


Det var altså ikke fordi, vi satte vores egen lås op. Det er jeg alt for uromantisk anlagt til at sætte pris på. Men jeg synes, det ser fint ud.
En anden tysk ting, man kun kan holde af: De har udskænkning ombord på deres havnerundfarter.


Den største marcipanforhandler i Lübeck er Niederegger. De har en café med et KÆMPEudvalg af kager. Det var meget svært at vælge et stykke.

Forstyr mig ikke, jeg spiser kage!


23 kommentarer:

 1. Lübeck ER en hyggelig by. Har været der et par gange - altid kun "et par timer", men ku' godt finde på at tage et par dage dernede - bare alene dine billeder har fået mine øjne op for mulighederne. Vidste fx ikke, at de har SÅ hyggelig cafe hos Niederegger - har altid kæmpet mig igennem butikken med tankerne "skal bare til den kasse og UD"... jep.. juletid!

  Men også den der sejltur og de smukke gamle huse er tillokkende. Og maden.. åh.. sidst fik manden og jeg wienerschnitzel (et must på tysker-ferier!) i Rådhuskælderen og guffemam, hvor var det godt! Mon det er der, I også spiste....?

  Ih.. sidder jo egentlig her og får et behov for noget tysk ferie! (og sådan et behov må under ingen omstændigheder undertrykkes! ;-) )

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig lige præcis Ratskeller! Et fint og meget tyskt sted :-)

   Og jeg er helt enig! Det kan være decideret farligt at undertrykke sådanne behov.

   Slet
 2. Neeej, hvor ser det bare hyggeligt ud - Tyskland er en herlig ferieby. Nøj, jeg kunne fx godt lige bruge den snitzel der. Elller en flok får!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmmm! Snitzel kan man aldrig få for meget af :-)

   Slet
 3. Hold da helt op, hvor ser det lækkert ud. Både kagen, øllet og husene.

  SvarSlet
 4. Tyskland er fantastisk, og er fuldstændig overset af mange danskere....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har jeg også fornemmelse af. Det er virkelig en skam!

   Slet
 5. De små sove-får er åbenbart en Lübeck ting. Vi holdt sommerferie dernede sidste år og de lå troligt på hovedpuden hver aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, hvor sjovt! Jeg troede, det var hotellet. Skønt at de findes flere steder :-)

   Slet
 6. Mmmmm. Romantik und Bratkartofflen. Wunderbar!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lübeck: Romantisch, praktisch, gut! :-D

   Slet
 7. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg skal til Lübeck (eller så tæt på at der skal bruges en dag i Lübeck) næste weekend. Min kæreste skal indløse sin fødselsdagsgave. Det er købt som en deal. Lyder det bekendt? :D Jeg er også ret spændt på hvordan vi ender med at skulle bo, og håber at udfaldet er i stil med jeres.
  Har du nogle gode råd til must-see i Lübeck? Udover det fantastiske kagested?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil anbefale jer at gå en tur langs vandet ud mod Domkirken. Der er virkelig fint. Og man må vist også godt gå ind i de små gårdhaver. Det gjorde vi ikke, fordi jeg ikke troede, man måtte. Men guiden på havnerundfarten sagde senere, at de var åbne. Og de små sidegader er også fine.

   Og JA! Niedereggers café er et must :-)

   Slet
 8. Tak for svaret.. Vi må ud og vandre lidt og se på byen :) Cafeen er det den der ligger overfor rådhuset? Jeg kunne ikke helt gennemskue det på deres hjemmeside..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej igen. Ja, det er den. Den ligger på 1. sal.

   Skal I med toget derned? Har lige set, at Deutsche Bahns personale strejker i weekenden! :-S

   Slet
  2. Nej vi bor i Jylland, så vi er heldigvis i bil 😊

   Slet
 9. Er også total vild med Tyskland, har efterhånden været rigtig mange steder : Harzen, Bayern, Schweisiske Holstein, Hamburg, Lüneburg osv osv og hver gang er jeg blevet begejstret. Og det er et overset ferie land.
  I Lübeck skal man simpelthen gå ind i det bitte små gyder, de er så fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis! Jeg har også været i Sydtyskland et par gange, og det er bare fedt! Jeg vil gerne derned igen :-)

   Slet
 10. Jeg kan anbefale Flensborg Her i Rote Strasse kan man få Flemmkuchen(pizzalignende ting bare meget bedre) Garn i Wollsucht og Rom,Der er skilte på dansk og tysk til guide ture sukkerRom ruten og rundt om havnen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tit været i Flensborg, men jeg kan høre, at jeg lige skal udforske lidt mere end bare gågaden :-) Og fedt med anbefaling af garnbutik!

   Slet
 11. jeg er også fuldstændig vild med Tyskland, er der flere gange om året, du skulle prøve at tage til Mecklenborg-Vorpommern, der er skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er altid på udkig efter gode steder at tage hen så tak for tippet :-)

   Slet

Topscorere den seneste uge