onsdag den 1. oktober 2014

Projekt parcelhus part 10

Vi har nået en vigtig milepæl med huset. Måske den vigtigste milepæl. Vi er færdige med det udvendige arbejde, som vi selv skal lave. Der skal stadig brændes overpap på taget, men det har vi hyret folk til. Men alt andet er færdigt. Altså nye sternbrædder, udhængsbrædder, tagrender og nedløbsrør. Og alt er malet. Jeg er godt klar over, at det ikke er det mest sexede emne at læse om, men for os er det kæmpestort. Vi (nok mest jeg) har hoppet rundt i glæde flere gange undervejs. Og jeg er fuld af forventning og fortrøstning i forhold til arbejdet indvendigt. Vi arbejder med en uofficiel tidshorisont, der hedder "til jul". Måske holder den, måske holder den ikke. Men indtil videre er det det, vi klynger os til.

Sådan ser der ud på forsiden af huset nu. De tidligere ejere brugte de to hyldebærere som ophæng til haveslangen, men det huede ikke rigtig mit øje med sådan en kæmpeklump haveslange midt på væggen. I stedet har vi fået en bordplade af skifer sat op. Skiferen har vi klunset fra naboens storskrald (vi spurgte selvfølgelig om lov), så den var gratis. Bænkene havde vi med fra lejligheden. Jeg synes, det er blevet et rigtig fint lille hjørne, som jeg tror vil blive flittigt brugt om sommeren.

 Bræddemalingstørresystem i carporten.

Indvendigt er der stadig meget at gøre...

Før vi lukkede det sidste af udhænget til, satte jeg vores lille husalf derind. Så kan han sidde der og sørge for fred og ro under vores tag.


Jeg har samlet på gamle syltekrukker i noget tid. De bliver brugt til planter udendørs.

14 kommentarer:

 1. Dejligt at det skrider fremad og så er det vel helt perfekt at det indenfor skal laves nu hvor vinteren er i udsigt, da vi brækkede de gamle gulve op her hos os lå der en flaskepost som husets datter, der dengang var 12 år, havde lagt ned ved en ombygning, der var priser og årstal for hvornår det var lavet, den var ret sjov at finde. Held og lykke med resten af arbejdet:)
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, ja! Vi skulle da have skrevet årstal på. Nå, det må vi skrive på noget andet så :-)

   Slet
 2. Det ser jo bare super skønt ud. Er SÅ imponeret over jeres arbejdsiver :) pøj pøj med resten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha! Arbejdsiver... ja, okay. Det var nok mest en nødvendighed med taget...det var ikke tæt. Og det ville vi gerne have lavet om på, inden det blev alt for dårligt vejr ;-)

   Slet
 3. Ih, sikke meget sjæl og varme det giver til indgangspartiet. Smukt!

  SvarSlet
 4. Hvor ser det hele bare dejligt og hyggeligt ud. Og som parcelhusejer ved jeg kun alt for godt, HVOR begejstret man bliver over, at noget er færdigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åååh ja! Det begynder jeg først at indse nu. Altså hvordan det i virkeligheden er. Men det er jo også ret fedt, NÅR man så er færdig :-)

   Slet
 5. Jeg synes I er SÅ seje med det hus. Vi har stadig ikke malet noget færdig og vi havde egenligt en tidsgrændse der hed noget med slut oktober.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja...I har jo også nogle børn og en hverdag med dem, der skal hænge sammen. Vi kunne ikke have gjort det her med to små børn. Det ville have været den rene dødsfælde for dem! Og I har stadig stor mulighed for at overhale os, for vi er hverken helt eller halvt færdige indenfor :-)

   Slet
 6. Hvor bliver det bare godt ! sikken et arbejde - men skønt resultat udvendigt. Kan godt forstå I er glade for det :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et kæmpearbejde. Men jeg synes faktisk processen har været god :-)

   Slet
 7. Det ser død-godt ud. Elsker at følge processen og elsker gulstens huse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt, at du kan lide at følge med. Der kommer meget mere om huset! :-)

   Slet

Topscorere den seneste uge