onsdag den 27. februar 2013

Min strikkebog

Jeg har tidligere vist min lille sorte bog med hækleopskrifter frem. Nu er jeg så også begyndt på en sort bog med strikkeopskrifter, for selvom jeg stadig er novice udi i strik, synes jeg, det er ret sjovt at samle opskrifterne ét sted...og så synes jeg i hemmelighed, at det også er lidt hyggeligt at tegne de færdige projekter, selvom jeg ved gud ikke er nogen særlig dreven tegner.

Diagrammet til navnet har jeg kopieret ud af en bog og samlet med tape. Det er sat ind i bogen her med clips. Så grundig er jeg heller ikke, at jeg sidder og tegner det ind i selve bogen.


Som I kan se, er ingen af opskrifterne i bogen raketvidenskab. Men jeg håber på, at der med tiden kommer lidt mere avancerede ting til. Så kan jeg også se tilbage på min udvikling som strikker på den måde.

Papirerne til højre er en opskrift, som jeg ikke har været heeelt grundig nok med at få skrevet ned undervejs. Den skal nok lige strikkes igen, hvis den skal ind i bogen, tror jeg. Indtil da får de lov at ligge i løs vægt i bogen.

mandag den 25. februar 2013

Words to live by

Forleden havde jeg besøg af en flok kreative veninder. Cecilie med denne skønne blog forærede mig et lille broderi med nogle gode ord at leve efter. Nu pynter de fint i min stue og minder mig om, hvad der er vigtigt.

Og apropos det der strik, så skulle jeg jo egentlig have vist sidste del af min Arne og Carlos-strikkefølgeton, men jeg er lidt forsinket med det oven på en hård (og sjov) weekend...stay tuned - det er på vej!

fredag den 22. februar 2013

Bumbag a la mig

Jeg har længe beundret den skønne bumbag fra Yvonne Koné, men den stod desværre ikke lige på budgettet (bl.a. fordi jeg har en lækker rejse ventende forude). Hvad gør man så? Ja, man syer en selv - eller i hvert fald en version stærkt inspireret af den.

Min mor har hjulpet som konsulent på projektet. Hurra for det, for det er længe siden, jeg har syet noget så avanceret. På det sidste er det ellers mest blevet til oversize kjoler i t-shirt-stof.

Skindet har jeg købt i en genbrugsforretning, så derfor har jeg fået det ret billigt. Det betyder også, at det dyreste ved det her projekt faktisk var at købe trykknapperne til remmen.

Remmen har jeg i øvrigt valgt at slå fast med nitter. Jeg vurderede, at der var for mange lag skind til, at det kunne sys pænt.

Lynlåsene er fra Stof og Stil.


Foeret er en rest bomuld med sort/hvide striber fra min mors lager.

Et lille tip til at sy i skind: Man kan ikke sætte nåle i skind, fordi det laver permanente huller i skindet. Så for at holde lynlåsene på plads, mens jeg syede, har jeg brugt en meget smal dobbeltklæbende tape. Det fungerer aldeles fremragende og kan ikke ses bagefter.

mandag den 18. februar 2013

Arne og Carlos strikkefølgeton #5

På trods af travlhed med andre ting i sidste uge nåede jeg alligevel mit delmål i Arne og Carlos strikkefølgetonen. Jeg blev færdig med de to ærmer:

Det ene ærme ser lidt underligt ud i faconen her, men det er altså vinklen, der snyder.

Status er nu, at jeg kun mangler at hæfte ender, at montere trøjen og at strikke ribkant i halsen. Mon ikke jeg kan nå det til næste uge? Jeg prøver!

lørdag den 16. februar 2013

Velkommen hjem

Et par små hæklede diktatorer, som jeg købte af Maja for 1½ år siden, har været på tour på forskellige museer og biblioteker, hvor børn har lært om verdenshistorie gennem de små hæklede figurer. Historieundervisning lige efter mit hoved.

Og nej, det lykkedes tydeligvis heller ikke Napoleon og Cæsar at overtage verdensherredømmet denne gang....Nu kan de så få lov at planlægge deres næste træk fra hylden i mit krea-rum.

På deres tour har de fået små plasticmontrer, hvilket faktisk er en superide, for så bliver de ikke støvede af at stå fremme. Så dem har de fået lov at beholde.

torsdag den 14. februar 2013

Ole Lukøje

Sidste weekend blev jeg overmandet af nostalgi, da jeg fandt en Ole Lukøje-ske i en genbrugsbutik i Varde. Min bedstemor havde en, da jeg var barn - det var vist min morbrors børneske - og der var altid kamp mellem min fætter og jeg om, hvem der skulle spise med den. Den har nemlig den perfekte størrelse. Større end en teske og mindre end en spiseske. Lidt ligesom min egen trafikske fra Børnenes Trafikklub - kan I huske den?

Der var også en gaffel med Ole Lukøje. Den har jeg aldrig set før, men begge dele røg med hjem.

Bagpå står der navn og fødselsdato på en, der hedder Morten, og gaflen er godt gennemtygget.

tirsdag den 12. februar 2013

Otto og trøjen

I november strikkede jeg en trøje til min venindes hund, Otto. Dengang lovede jeg billeder af Otto i trøjen. De kommer her:




Otto er omtrent den sødeste og mest velopdragne hund, jeg kender, og det var sjovt at se, da han skulle have trøjen på, at han bare stak hovedet frem, som om det var det mest selvfølgelige i verden. Så får jeg lyst til at strikke flere trøjer til ham.

mandag den 11. februar 2013

Arne og Carlos strikkefølgeton #4

Siden sidst har jeg strikket på ærmerne. Jeg har vel strikket ét ærme i alt, men jeg har delt det lidt op ml. de to ærmer. Nogle gange er det ikke så praktisk med mønsterstrik, hvis man også skal være social samtidig. Nå, men det betyder, at jeg er nået hertil:

 Næsten færdig med det ene ærme og halvvejs med det andet.


Den ensfarvede del af ærmerne er strikket på fem pinde. Jeg kan faktisk meget godt lide at strikke på strømpepinde - det føles som om, det går lynhurtigt, fordi der ikke er så mange masker på hver pind. Men da det kom til mønsterstykket måtte jeg skifte over til rundpind og magic loop. Det var altså for bøvlet at holde styr på to tråde og fem pinde...det ville hele tiden vikle sig ind i hinanden.

Målet for næste uge er at være færdig med de to ærmer - man er vel optimist.

søndag den 10. februar 2013

Kriblen

På denne her tid af året begynder det at krible i mig. Der er lige over en måned til påske, som markerer startskuddet på campingsæsonen og jeg glæææder mig til at få den lille frøken ud af sit vinterhi. Det bliver nok ikke lige i påsken, men alligevel.

I weekenden fandt jeg en af mine camping-krea-kufferter klar og lavede lidt flere lapper klar til mit tæppe med mini-patchworkblomster.




Jeg har aftalt med mig selv, at jeg kun må sy på det, når jeg er på camping. Men lapperne må godt gøres klar hjemmefra. Det er alligevel den mindst spændende del af det. Når jeg har syet de blomster, der er klargjort nu, har jeg nok omkring 100 blomster i alt.

I øvrigt kan jeg anbefale at holde øje med rester af patchworkstof i genbrugsforretninger. Jeg har købt flere stumper til 1, 2 eller 5 kr. stykket. Det kan lidt bedre svare sig, når man kun skal bruge en lillebitte smule til hver blomst, end at købe min. 25 cm stof i en stofforretning.

mandag den 4. februar 2013

Arne og Carlos strikkefølgeton #3

Først og fremmest: Tak for jeres respons på det sidste indlæg om min Arne og Carlos sweater. Jeg havde trøjen med på kreativ messe i weekenden, så jeg lige kunne konferere med mine strikke-støttehjul, Trine og Jane. Jeg var jo i tvivl om, hvorvidt jeg havde strammet garnet for meget ved de store monstre, men det kunne Trine afkræfte. Og så kunne jeg jo godt strikke bolen færdig. Jeg valgte at gå videre med den lyserøde som tredje farve. Jeg fik nemlig en mail fra en læser med et billede af den fineste trøje strikket op i de her tre farver. Det afgjorde det for mig. Så tusind tak, Gitte!


Jeg har ikke haft så meget tid til at strikke på trøjen den sidste uge - det var faktisk kun i går, jeg strikkede på den, derfor har jeg ikke nået noget på ærmerne, men heldigvis venter der en del strikkeaftaler i denne uge, så forhåbentlig bliver jeg i hvert fald færdig med det ene ærme.

Nå ja, og så skal jeg jo også lige have hæftet nogle ender på et tidspunkt...det bliver nok først til sidst.

søndag den 3. februar 2013

Introducing: Tim

Nå, men så var jeg på messe i går, og jeg fik hæklet lidt på en af de to planlagte figurer. Det gik ikke så hurtigt fremad, for jeg skulle jo snakke med en masse mennesker og også rundt og betragte de andre lækkerier, man kunne købe sig fattig i på messen. Men jeg blev færdig med hovedet, og resten har jeg så lavet færdig herhjemme.

Så nu er jeg klar til at præsentere: Tim!
Tim er storryger og ses altid med en smøg i flaben. Derfor har han heller ikke den sundeste kulør. Han er generelt vredladen og uoplagt.

Han er også typen, der er fuldstændig ligeglad med hvilket tøj, han har på. Derfor hiver han bare et par jeans (han kalder dem dog cowboybukser) og en tilfældig t-shirt på. Og så er han én af den slags, hvor man tænker "Hvor i himlens navn har DU den t-shirt fra?"

Tyndhåret fortil, men insisterer på hestehalen bagi.

Det er efterhånden noget tid siden jeg sidst har haft gang i hæklenålen til nye figurer, så det var rigtig fedt at lave Tim. Jeg glæder mig allerede til at kaste mig over hans makker, Bruno.

fredag den 1. februar 2013

Lidt om inspiration - og kreamessen i Rødovre

Inspiration kan komme mange steder fra og nogle gange er det lidt svært at forklare processen med at udvikle eksempelvis mine hæklede figurer. Men nu vil jeg alligevel gøre et forsøg og lave et lille eksperiment. For nogle uger siden var jeg til et arrangement hos en kollega, hvor der blev talt om gamle dage i firmaet. Der  blev bl.a. andet fortalt om en dynamisk duo - lad os kalde dem Bruno og Tim. Jeg har aldrig mødt denne duo, men jeg fik et meget klart billede af dem og besluttede mig for at lave en hæklet version af dem. 

I dag har jeg søgt lidt på nettet for inspiration til formsprog - ansigter og udtryk osv. Og jeg har tegnet lidt.

Tegning er bestemt ikke min stærke side - så det er langt fra altid jeg laver en tegning først. Men nogle gange kan det være meget rart at få noget ned på papir først.

Jeg vil arbejde på de to figurer til Alt om håndarbejdes messe i Rødovrehallen i morgen fra 10-17 på Fox og Janes stand - det er nr. 64. Hvis du vil prøve at hækle, er der også garn og hæklenåle, så du kan kaste dig ud i hæklingens glæder. Jeg instruerer gerne.

Med mig på messen tager jeg i øvrigt nogle forskellige af mine hæklede figurer, så de også kan "ses med fingrene". Jeg håber, vi ses.

Topscorere den seneste uge