torsdag den 16. juni 2011

Nål og tråd

To små blomsterbroderier er blevet til herhjemme i løbet af i går og i dag:De skal blive til to navneskilte. Men jeg fortæller ikke, hvilke navne, der skal på, for de skal videre ud i verden og skulle gerne være en overraskelse.

Jeg har gravet dybt i bedstes gamle broderimønstre og fundet nogle små blomsterranker fra en klokkestreng, som jeg har ændret en lille smule i, for det er nogle ret små stykker aida-stof. Navnene laver jeg vha. stitch-point. Jeg har tænkt mig at prøve at lave dem med 'backstitch' (jeg ved ikke helt, hvad det hedder på dansk...).

8 kommentarer:

 1. Åh jeg får lyst til at brodere, så fine som de to der ser ud!

  SvarSlet
 2. ÅH så fint så fint!!!!!!!
  Jeg broderede et fint rødt æble i går aftes, som kom på en knap. Håber modtageren kan lide det!

  SvarSlet
 3. Ihh, jeg vil også brodere... :-) Men lige nu nøjes jeg med at lære at hækle. Et projekt af gangen. ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor bliver det fint! Tror faktisk at backstitch hedder, ja; bagsting på dansk (i hvert fald iflg. Karen Marie Dehn ;)

  SvarSlet
 5. Glæder mig til at se det færdige resultat. :)

  Har ikke broderet siden folkeskolen, hvor jeg lavede bogmærker, men med alt det broderi der huserer her i blogland har jeg overvejet at genoptage diciplinen. Dine ser i hvert fald fine ud...

  SvarSlet
 6. Ej, hvor er det fint Asli! For efterhånden en del år siden broderede jeg en stor pakkekalender til kærestens ældste niece - siden den gang lovede jeg mig selv at jeg aldrig ville brodere mere :-) Men nu får jeg da helt lyst igen....

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 7. Hej Anne
  Gør det, gør det!! :-)

  Hej Gaia
  Det lyder som en fin knap! Jeg købte en af dine knapper på Forårsmarkedet. Den hænger på min opslagstavle. Jeg nænner ikke at bruge den til noget, fordi den er så sød :-)

  Hej Dankebaar
  Det er ellers ikke svært at brodere overhovedet. Koordinationsmæssigt er det langt lettere end hækling i hvert fald - men kan godt forstå, hvis du vil koncentrere dig om en ting. Det er også dyrt, hvis man skal ud at indkøbe materialer til allemulige ting. Dog kan jeg anbefale genbrugsbutikker, hvis du vil investere i ting til broderi. Her kan man nemlig tit finde både garn og aidastof til billige penge :-)

  Hej Camilla
  Hvis Karen Marie siger det, så tror jeg på det. Hun er vist guruen udi i broderi :-)

  Hej Maiken
  Det er rigtig hyggeligt og hvis man som jeg mest broderer efter mønster, så er det ren afstressning - man kan ikke koncentrere sig om andet samtidig. I øvrigt, hvis du vil genoptage det, så se mit svar til Dankebaar, hvor jeg anbefaler at købe materialer i genbrugsbutikker :-)

  Hej Birthe
  Taktak :-) Jeg har en pakkekalender, som min Oldemor har lavet til mig. Den blev brugt igen i år til min pakkekalender til kæresten. Så hyggeligt. Og du kan jo kaste dig over nogle mindre projekter ;-)

  SvarSlet
 8. Tihi jeg var vidst begravet i blogtræf forberedelse og har jo slet ikke set, hvilke skønheder der ventede mig;) Men havde så heller aldrig nogensinde overvejet, at de var til mig!!!
  Ihh kære, søde Asli jeg er så glad for dem og de vil have en helt speciel plads her hos mig;)

  Kh

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge