søndag den 11. september 2011

Hønsestrik

Jeg øver mig stadig i det der strik. Det går nogenlunde - jeg har næsten strikket en helt babycardigan. Og så har jeg trevlet den op igen, selvom der kun manglede et ærme. Den blev underlig i dimensionerne, så nu vil jeg forsøge mig med et andet mønster, men jeg mangler den rigtige størrelse pinde.

Så i mellemtiden har jeg forsøgt mig med at strikke med to farver.Jeg er meget bevidst om, at det ikke er det kønneste, jeg nogensinde har vist frem på bloggen, for pyyh! det er svært. Især på vrangpinden. Men jeg skal nok lære det.


Heldigvis var der en, der synes, det var pænt nok til at ville iføre sig det til ære for fotografen. Nu vil han ikke af med det igen...det er jo blevet efterår for pokker!

8 kommentarer:

 1. Bare et lille tip, når du skifter farve, så husk at passe på med at stramme garnet, for så bliver det nemlig lidt "bulet". Vi ses på tirsdag - det glæder jeg mig til!

  SvarSlet
 2. I know, Anne. Det er bare én af de svære ting :-)
  Glæder mig også til at se dig tirsdag.

  SvarSlet
 3. Super lækker flamingo du holder dig...og den blev bestemt ikke mindre lækker af at få fint halstørklæde på... :o)

  SvarSlet
 4. Det klær' flamingoen med lidt at lune halsen på;)

  SvarSlet
 5. Husk - Øvelse gør mester :-)
  Hønsestrik er så sjovt, fordi det er så fuldt af farver, og man evt. kan improvisere. Fik smag for det under højskoleophold i Norge, hvor nærmest alle strikkede - ofte mønster/hønse-strik og oftest i uld. Jeg synes faktisk det er nemmest at strikke i uld, eller det giver ihvertfald det bedste resultat, sikkert fordi uld har lidt "modhager" og efterhånden filter lidt ind i hinanden. -Og så er det altså nemmest at strikke som rundstrik, fordi man kun strikker ret og garnet hele tiden ligger bag strikketøjet.
  God strikkelyst :-)

  SvarSlet
 6. Hej Pi Andrea
  Ja, han er et skattet medlem af familien :-)

  Hej Mille
  Tak - sku jeg sige :-)

  Hej Julie
  Jeg så nogle fine tæpper på nettet et sted, som var strikket om hønsestrik. Men det kan man vel ikke strikke rundt?...spørger jeg og udstiller lige min manglende viden om strik :-D

  SvarSlet
 7. Både ja og nej til dit spørgsmål, om man kan rundstrikke et tæppe. I princippet kan man jo kun rundstrikke ting der er runde, som strømper, huer, bluser m.m. Men en bluse der skal blive til en cardigan kan man sagtens rundstrikke, og derefter zigzagge meget grundigt i to striber helt tæt på hinanden og så klippe op midt i mellem. Det kræver jo så at man laver en eller anden form for kant der skjuler zigzaggen. Samme princip kan man vel bruge til tæpper, for det vil jo nok være praktisk at sætte en bagside på strikken, så man ikke får fingrene i de løse tråde - og så er bagsiden jo heller ikke det kønneste.
  Se evt. dette indlæg: http://pusteblomster.blogspot.com/2010/09/nu-vi-snakker-om-hns.html

  SvarSlet
 8. Tak for link, Julie. Jeg har faktisk set tæppet på Google billeder, da jeg googlede hønsestrik. Min elefant er inspireret af den på Ibens tæppe. Jeg ville gerne strikke sådan et tæppe, for jeg har ca. et ton gamle bomuldsrester liggende, men jeg skal nok lige være lidt bedre til farvestrik først. Eller også skal jeg prøve dit forslag med at strikke det rundt. Tak!

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge