fredag den 1. marts 2013

Bella-tunika

Det har været en stille og rolig uge for mit vedkommende. Helbredet har været sådan lidt svingende, så når jeg ikke har arbejdet, har jeg givet den som frk. Sofakartoffel. Hvad kan man så nå på sådan en uge? Tja....f.eks. en Bella-tunika fra Babystrik på pinde 3 af Lene Holme Samsøe. Bogen kan i øvrigt anbefales. Den er fuld af skønne små modeller.

Jeg har strikket den i dobbelt garn: En tråd af Louises plantefarvede (g)uld, og en tråd Isager Alpaca 1. Jeg har tidligere kombineret de to, og det fungerer aldeles fremragende. Den krapfarvede uldgarn her flammer i forvejen lidt i indfarvningen, og det bliver understreget på smukkeste vis af den lidt lysere alpaca.


Det er mit første forsøg med hulmønster. Det er sjovt! Så det skal jeg helt sikkert lave mere af. Det lange glatstrikkede stykke var knap så sjovt...

Bagpå er der en libertyknap, jeg engang har fået af Maiken.

Need-to-know og nice-to-know:
Jeg har slået masker op til den mellemste størrelse (9-12 mdr.), men overvidden er alligevel blevet større end den største størrelse (18-24 mdr.) - og nej, jeg lavede ikke en strikkeprøve, selvom jeg godt ved, man skal. Men eftersom den ikke er strikket til nogen specifikt, så tænkte jeg, at det var ligemeget - jeg løste problemet ved at forlænge tunikaen lidt i forhold til opskriften. Men det er i hvert fald værd lige at være opmærksom på størrelsen, hvis du går i gang. Jeg har også læst og hørt andre steder, at størrelserne i bogen kan snyde lidt.
I øvrigt har jeg lavet 10 retriller forneden i stedet for 4, som der står i opskriften, fordi kanten ellers ville rulle.

Til denne her tunika, som nok er til str. 2 år+, har jeg brugt ca. 80 gram af Louises uld og 50 gram Alpaca 1. Jeg brugte rub og stub af alpacaen og måtte lukke med dobbelt uldgarn i stedet for uld og alpaca.

30 kommentarer:

 1. eiii - gid man kunne den slags :)

  SvarSlet
  Svar
  1. For 1½ år siden troede jeg heller ikke, jeg kunne strikke. Så det kan altså godt læres ret hurtigt :-)

   Slet
 2. Ja, jeg ville godt nok også ønske at jeg kunne strikke så flot

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke svært. Men modellen er superfin :-)

   Slet
 3. Den er godt nok blevet fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke? Og så er den hurtig at strikke :-)

   Slet
 4. Wauw den er fin! Det ser svært ud med bladene? Smuk er den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke svært. Det er bare indtagninger og udtagninger, der laver mønsteret.

   Slet
 5. Næ den er fin! Rigtigt fint farvevalg og mønster. Kh Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, farven er smuk. Og så var det heldigvis garn fra lageret. Den slags kan jeg rigtig godt lide :-)

   Slet
 6. Den er fin! Jeg har kigget på den, men jeg kan ikke lige overskue at få den op i str. 3 år, så den passer til min datter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie
   Hvis du vil strikke den i størrelse 3 år, skal du strikke den i garn, der passer til 22 masker på 10 cm, og på pind nummer 3½ - og så skal den selvfølgelig strikkes længere.

   Slet
  2. Fedt, at du lige kan hjælpe her, Trine. Den slags er jo stadig lidt for avanceret for mig :-)

   Slet
  3. Ej tusind tak for svar, hvor er det sødt af dig! Så kan jeg jo godt strikke den :-)

   Slet
 7. Den er bare så flot!
  Måske jeg skulle tage et nærmere kig på opskriftsbogen....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skulle du gøre. Der er, som sagt, mange fine modeller i den. Og så har den ret høj lækkerhedsfaktor :-)

   Slet
 8. Åh, Asli - jeg elsker, at du bare kaster dig ud i det ene projekt efter det andet. Skidt med, at strikkefastheden skrider lidt undervejs - du kommer jo fint i mål alligevel. Den er rigtig flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød, Trine. Og det hjælper jo helt klart, at man ved, hvor man skal gå hen efter hjælp, hvis det hele kokser :-)

   Slet
 9. Hvor er den flot! - Den er jeg også igang med, så det er godt at se det endelige resultat... Og jeg synes også min ser lidt stor ud, så er glad for at hører jeg ikke er den eneste der strikker løst og/eller "glemmer" strikkeprøver :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-) Og det er da godt, at mine erfaringer kan være til hjælp for andre.

   Slet
 10. Så vakker kjolen er. Jeg har en liten påskelek i år om du vil være med.

  Mvh Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tilbuddet Kristin, men jeg står med et ben ude af døren på vej på rejse, så det bliver ikke i år. Men jeg vil da gerne have tilbuddet en anden gang :-)

   Slet
 11. Shit den er blevet flot! Det er vist slet ikke så slemt når jeg kommer til at lave "flammer/skjolder" på garnet - det giver et meget smukt spil når det bliver strikket op. Jeg er selv lige gået igang med en Bella til Laurine, dog ikke i det plantefarvede garn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det gør bestemt ikke noget. Det kan du roligt sige til folk, når du sælger ud af garnet :-)

   Laurine bliver så fin i Bella. Det er jeg sikker på!

   Slet

Topscorere den seneste uge