lørdag den 23. marts 2013

Kreabloggerens guide til New York: Kage!

Jojo, stof og garn er vigtigt for kreabloggeren. Men hvad er lige så vigtigt? Kage! Så Anne og jeg fik naturligvis også udforsket den del af New York. Her kommer en lille guide til gode steder at spise kage.

 Le Pain Quotidien
Da vi først fandt det her sted, var vi vildt begejstrede for den hyggelige stemning og det lækre økologiske bagværk. Som navnet antyder er der primært tale om fransk bagværk. Efter et par dage gik det imidlertid op for os, at der er tale om en kæde, for vi så dem mange andre steder i byen også. Det tager selvfølgelig lidt af den autentiske fornemmelse af, men til vores forsvar så var den første vi så, som ligger på 100 Grand Street i Soho også suverænt den hyggeligste udgave af denne her cafe-kæde, vi så. Når det er sagt, så skal man nu heller ikke kimse af en cafe-kæde, som formår at fremstå så ikke-kæde-agtig. Og så har de noget virkelig lækkert wienerbrød, som I kan se på billedet.

Cafe Lalo:  West 83rd Street v. Amsterdam Avenue
Cafeen her blev gjort verdensberømt af filmen You've got mail. Man kan både få morgenmad og et hav af lækre kager - flere guidebøger skriver, at de har over 100 forskellige slags. Jeg talte ikke, men der var i hvert fald mange. Vi fik desværre ikke mulighed for at kvalitetsteste kagerne, men vi spiste morgenmad der, og det var fint. Som det eneste sted vi var på, serverede de frozen yoghurt til morgenmad, hvilket Anne forsøgte sig med og virkede svært godt tilfreds. Jeg fik en Dutch breakfast og en milkshake med frozen yoghurt til, og det var også ret lækkert. Stemningen er fransk og art nouveau-agtig.

Good enough to eat: 483 Amsterdam Avenue v. 83rd. Street
Ikke særlig langt fra Cafe Lalo ligger Good enough to eat, som er en restaurant, hvor man både kan få morgenmad, frokost og aftensmad. Vi fik morgenmad der på vores sidste dag på Upper West side og var ikke skuffede. Jeg fik de bedste og mest luftige pandekager, jeg nogensinde har smagt og så med jordbærsmør og ahornsirup til. Mmm! Hvis man vil have hele pivtøjet, kan man bestille en Lumber Jack - så får man også æg og bacon.

Alice's Teacup: West 73rd Street v. Columbus Avenue
Hvis man kan lide Tante T i København, vil man også kunne lide Alice's Teacup. Indretningen er, som I måske har gættet, inspireret af Alice i Eventyrland og har mange finurlige detaljer. Man kan få morgenmad og forskellige kager der. Eller hvis man er til det helt store, kan man vælge The Mad Hatter-menuen, hvori der både er sandwiches og kage. Derudover har de et kæmpe udvalg af forskellige slags te. Det er et mægtig fint sted. Og gulerodskagen på billedet var SÅ lækker!

Sugar & Plum: Columbus Avenue v. 78th (eller 79th) Street
Det her sted er også en anelse for organiseret og poleret til min smag, men jeg kunne ikke lade være med at elske dem lidt alligevel for deres slogan "Destination of Yumm". Og så var de kager, vi købte der altså også MEGAlækre. Vi købte et stykke Red Velvet (som efterhånden er blevet min kagefavorit) og et stykke Brooklyn Breakdown, som viste sig at være the mother of all chocolatecakes. Novra! Vi orkede ikke rigtig neonlyset og var desuden smadrede efter en hel dag på fødderne, så vi tog kagerne med hjem. Men som I kan se på billedet ovenfor, var forventningens glæde stor.

Her kan I se kagerne - vi delte hvert stykke kage i tre. Det var rigeligt.

Baked by Melissa
Endnu en kæde, men med så fabelagtigt et koncept, at jeg bliver nødt til at nævne den her: Mini-cupcakes. For 5,50 dollars kan man vælge seks bite size cupcakes. Så kan man smage en masse forskellige slags og slippe afsted med (nogenlunde) ren samvittighed. Det er da smart. De ligger alle mulige steder i byen, men vi købte vores hos den der ligger på 7th Avenue.

Noget af det sjove ved at være ude og rejse, synes jeg, er at udforske udvalget af dagligvarer, som er anderledes end herhjemme. I USA kan man få virkelig mange forskellige slags lyserøde drikkevarer, og jeg blev simpelthen nødt til at teste et udvalg. Jeg ved, at Anne synes, jeg var en lille smule tosset, når jeg følte mig draget mod de lyserøde vand'er, men jeg kan ikke gøre for det. Lyserød gør noget ved mig. Tre ud af fire af de her flasker var faktisk okay - men jeg siger ikke, hvilken én der er dårlig. Dem, der skal til USA, skal selv have fornøjelsen af at prøve sig frem. Dog vil jeg sige, at chokoladepåskeharen var frygtelig. Alt for sød og meget mere sukker-agtig end chokolade herhjemme. De lyserøde skumkaniner har jeg ikke smagt - det har mine kolleger derimod, og de deler vandene ca. 50/50.

1 kommentar:

  1. Oh how super yummy!!! I really need to go to that Sugar Plumm one :) xo

    SvarSlet

Topscorere den seneste uge