mandag den 18. marts 2013

Kreabloggerens guide til New York: Garn

Der er så mange ting at fortælle om Annes og min tur til New York, at jeg har valgt at dele det op i forskellige temaer, og det første her er garn.

Jeg havde virkelig glædet mig til at udforske udvalget af garn i New York og havde vha. diverse amerikanske hjemmesider fundet frem til en liste over butikker, jeg gerne ville se, og Anne var heldigvis ikke svær at lokke. Der tegnede sig ret hurtigt et mønster, hvor de samme 10-12 butikker blev nævnt igen og igen. Af dem valgte jeg nogen, ud fra hvor spændende deres udvalg så ud på deres respektive hjemmesider kombineret med deres beliggenhed. Det er selvfølgelig altid farligt at vælge derudfra, fordi en smart hjemmeside kan snyde - og man også nemt kan overse nogle perler. Men omvendt må man jo også lægge snittet et sted. 

Ingen af butikkerne slog mig som specielt billige i forhold til danske garnbutikker, så man skal ikke regne med at spare alverden. Til gengæld har de et helt anderledes udvalg - især inden for håndfarvede luksusgarner. Og så kan man virkelig se, at neontrenden stadig brager løs i New York. Der var neon allevegne - også i uldgarner, hvilket jeg har haft svært ved at finde herhjemme. Det bærer mine køb også præg af.

Loopy Mango: 78 Grand Street (Soho)
En kombineret brugskunst-, tøj-, sko- og garnforretning, som jeg måtte ind i, fordi jeg havde forelsket mig håbløst i deres meganøgler med alpaca- eller merinould. De har også andre slags garn, men det her er deres specialitet:

Garnet som fås som enten ren alpaca eller ren merinould skal strikkes på pind 25, og ud af et nøgle kan man f.eks. lave to halstørklæder. Til et tæppe skal man bruge 2-3 nøgler. Jeg ville have elsket at strikke et hyggetæppe til sofaen af det her garn, men i så fald ville jeg fylde en hel kuffert med garn. Så jeg nøjedes med et enkelt nøgle af den grå alpaca:

Lad mig understrege, at det her er dyrt garn - og faktisk så dyrt, at jeg er for pinlig over at skrive prisen her. Men det var altså en af de ting, jeg havde drømt om at få med hjem, så jeg bevilgede mig selv det ene nøgle, og jeg tror, det skal blive til en pude og måske et tørklæde, hvis der er nok.

Du kan se deres hjemmeside her. Der er også en webshop, og de sender gerne til Danmark.

Purl Soho: 459 Broome Street (Soho)

Forretning bag den skønne blog Purlbee var også et must på vores liste. Det her er en virkelig lækker garnforretning. Butikken er lys og indbydende og fyldt med smukt garn, der kan få det til at klø i fingrene på enhver garnentusiast. Udover garn har de også et udvalg af patchworkstoffer og filt og selvfølgelig diverse redskaber/værktøj. Hvis du kun skal gå ind i én garnforretning i New York, vil jeg anbefale denne her, fordi den bare er så fin.

Personalet er mægtig søde og hjælpsomme (men det er nu en generel tendens i butikker i New York). Det meste af garnet i butikker ligger i fed, men det betyder ikke noget, for de søde ekspedienter vinder selvfølgelig garnet til nøgler, mens kunden venter ved siden af. Man skulle tro, at det gav en gevaldig flaskehals ved kassen, men det gjorde det faktisk ikke, og da Anne og jeg udtrykte vores begejstring for servicen, svarede ekspedienten bare med største selvfølgelighed: "Så kan I jo komme i gang med at strikke, så snart I kommer hjem". Så sandt! Hvor tit har man ikke købt et fed garn, der bare ligger, fordi man ikke lige kan tage sig sammen til at rulle det over i et nøgle?
Her er det Annes garn, der bliver vundet til nøgle.

Mine indkøb - som ikke er vundet til nøgler. Men jeg har jo også selv krydsnøgleapparat. Det skal blive til et halstørklæde.

Knitty City: 208 West 79th Street (Upper west side)
Denne her butik kom mest på listen, fordi den lå i vores hood, og det derfor var nemt at komme til den. Men det var faktisk en ret fin forretning med kæmpeudvalg i både garn og kreabøger. Der var helt klart lagt mere vægt på hygge i denne forretning end æstetik, og det så ud til at virke, for begge de gange vi var der(!), sad der kunder med strikketøjet fremme. Denne butik har i øvrigt også strikkeaftener for mænd om onsdagen, så der er mulighed for at få aktiveret mænd og kærester...

Jeg har desværre ingen billeder fra forretningen, men tjek deres hjemmeside ud her. Og her er, hvad jeg købte:
Igen uld og neon (yay!). Jeg tror, jeg vil lave nogle håndledsvarmere af det her. Hos Knitty City kan man også få vundet sit garn til nøgler, men vi havde lidt travlt den dag, så jeg hoppede den del over.

Hos Knitty City fandt vi både Kauni og Sandnesgarn - det var lidt sjovt.

Patricia's Yarns: 107 4th Street, Hoboken (New Jersey)
Vi faldt over denne her lille forretning ved et tilfælde den sidste dag på turen. Butikken ligger i Hoboken, som er i New Jersey (her boede vi de to sidste dage (mere om det i et senere indlæg). Det er derfor ikke en butik, man lige sådan kommer forbi på Manhattan, men jeg vil alligevel lige nævne den, fordi den faktisk var ret fin og havde nogle lækre garner.


Jeg købte nogle strikkebøger hos Patricia. Se hendes hjemmeside her.

Næste guide bliver til stof mm. Garment district var nemlig et andet af mine mustsees på turen.

14 kommentarer:

 1. Nøj jeg er misundelig! Fantastiske garner, ser det ud til. Jeg har i mange mange år drømt om at besøge Purl Soho og har mange Jared Flood opskrifter på ønskelisten. Glæder mig til flere NYC indlæg ;) Kh Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bestemt også en oplevelse! Tænk, at man kan blive så nørdet, at en garnbutik er en oplevelse på højde med en seværdighed. Haha!

   Slet
 2. Dejligt med alle de henvisninger til hjemmesider - manglede lige det til en bog jeg købte i London sidste sommer - jeg skal bruge helt tykt garn til opskrifterne, og dem de henviste til i bogen vil ikke sende til Europa :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Argh! Det er så irriterende, når det sker! Altså hvis man er villig til at betale for fragten, hvad er så problemet? Nå, men jeg håber, du kan bruge noget herfra så :-)

   Slet
 3. ja dyrt ! holy moly.. men jeg forstår så udmærket at du lod dig friste.
  Jeg er ret vild med den poncho (eller rettere strukturen i den) som de viser på deres hjemmeside. Totalt sej.
  Men den har du nok ikke garn nok til at strikke ? gad egentlig vide hvor meget der skal til ..
  tak for inspirationen. Sjovt at se andre landes strikkeudbud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Njaa...det tror jeg ikke. Men den er ret flot, ja :-)

   Slet
 4. Sikke noget lækkert garn - Jeg vil til NY... ;0)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det bare lækkert ud. Sikke en tur i har været på. Det er jo fuldstændig vildt..

  SvarSlet
 6. Lækre billeder, jeg vil også til NY :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller ikke fået nok :-)

   Slet
 7. Sikke en flot og gennemarbejdet guide! Imponerende, Asli! Meget inspirerende...

  SvarSlet
 8. Jeg kan ikke være i mig selv af bare rejseiver lige nu. Hold da kaje det er nøjagtig de samme butikker jeg har drømt om at besøge!

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge