tirsdag den 2. september 2014

Helsinki 2014

Sommerferien er nu et overstået kapitel. Faktisk er det så meget sagt at kalde det en ferie...det mindede mere om en arbejdslejr, hvor vi knoklede løs på huset, men mere om det senere.

Vi fik nemlig også muligheden for at besøge en af der Manns bekendte i Helsinki, og den greb vi. Det blev til fire dage i den finske hovedstad og det var lige præcis så afslappende og uforpligtende, som vi havde behov for. Om dagen tøffede vi alene rundt og fra om eftermiddagen/aftenen havde vi guide, og det fungerede perfekt. Her er en ordentlig sending billeder fra turen - inkl. et par tip til de garninteresserede:

På havnen er der et marked, hvor vi lagde ud med en solid frokost af (let)øl og rensdyr.

Der var meget bras på det marked, men også denne lille perle af en stand med plantefarvet garn, som er en stor svaghed for mig. Firmaet hedder Riihivilla, og det er konen, der farver, og manden der passer boden på havnen. Jeg købte nogle fantastisk smukke garnfed her, som skal gemmes til noget helt særligt. Firmaet har også en hjemmeside lige HER.

Der er mange russisk inspirerede bygninger.

Udover rensdyrkødet prøvede vi en del andre finske specialiteter. Bl.a. denne drink...

 ....og karaokebar. Finnerne er ellevilde med karaoke.

Kaupihalli...en slags torvehaller, men mere dagligdags og ret fint.

Den smukke Tempelkirke. Jeg blev lidt stille, da jeg trådte derind. Det var råt og storslået på samme tid.

Mere garn. Yay! Butikken Snurre er en "moderne" garnforretning, som har vildt mange lækre kvaliteteter. Jeg kastede mig over noget tykt lærredsagtigt garn af genbrugsmateriale, som jeg har tænkt mig at prøve at hækle en taske af...efter en finsk opskrift. Det skal nok blive spændende. De har også en hjemmeside HER - desværre kun på finsk.

Vi boede i Kallio-kvarteret, som har mange små hyggelige steder.

 Vi besøgte også et par designgiganter. Arabia, Marimekko og Iiitalla.

Ølsmagning.


Krebsegilde. Kunst-selfie.

Som det sidste besøgte vi Seurasaari, som er en ø/nationalpark lige uden for Helsinki. Den natur vi så der, gav mod på mere af Finland.

4 kommentarer:

 1. Tempelkirken er en af mine yndlinge i hele verden. Det er mange, mange år siden jeg sidst har været i byen men å hvor jeg husker stemningen. Tak for skønne billeder, jeg fik straks lyst til at rejse.

  SvarSlet
 2. Spændende by ! og jeg er efterhånden ved at tro, at den er et mekka for garnelskere ..

  SvarSlet
 3. Tak for kikket, jeg må da sige at Finland bestemt er et besøg værd. :-)

  SvarSlet
 4. Der er så skøt i Helsinki - ja, i hele Finland! Får helt lyst til at komme af sted igen, og kan kun opfordre jer til at se resten af landet :)

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge