lørdag den 25. oktober 2014

Noget om en flagstang


I dag får I lige et lidt anderledes husindlæg:

I vores forhave er der kommet en flagstang op. Og selvom der Mann har fået lov til at være med til at bestemme, hvor den skulle stå, så er det MIN flagstang. Denne her flagstang har min far nemlig lavet til min første fødselsdag, og den har stået i deres have lige indtil Bodil fik ram på den i december sidste år. Da den blev hentet som rafte i Søndre Plantage ved Varde i 1984, var den 11 meter lang, og jeg har tit hørt historien om, hvordan den blev fragtet hjem på taget af min fars gule Saab 96. Bodil kortede den et par meter af, men det efterlod heldigvis en flagstang med en pæn længde, så da mine forældre spurgte, om vi ville have den over til os, sagde jeg ja med det samme. I foråret tog den turen tværs over landet på taget af min morbrors ladvogn, og nu står den så fint her og vifter med en vimpel, som min Bedste har foræret os.

På den måde er historien om min flagstang meget sigende for, hvordan vi gør ting i min familie: Der var sikkert mange andre løsninger, der kunne have været nemmere, men denne her var den rigtige!

10 kommentarer:

 1. Ah, hvor er det en fin historie :-) Selvfølgelig kunne det da ikke være andre flagstænger der skulle stå i jeres have.

  SvarSlet
 2. Hvor fin og godt at der er andre end mig som holder på en flagstang. Min er godt nok i kolonihaven, men den er der ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er flagstænger umoderne? Jeg er totalt bagud. Men jeg elsker nu også min flagstang uanset hvad :-)

   Slet
 3. Hvor er det en fantastisk historie :-) Kørte din far virkelig ud for at fælde et træ til en flagstang, den dag du blev født? Det er jo en helt vild god idé :-)
  Jeg har lige købt kolonihave og er dermed også ejer af en flagstang for første gang i mit liv. Flaget røg til tops på min fødselsdag, hvor jeg overtog kolonihaven. Et skønt syn:-)
  Kh Lotte (www.lottesroom.blogspot.dk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nu til min 1- årsfødselsdag, men jeg kan godt se, at det nok ikke er helt tydeligt formuleret. Og jeg tror han hentede den som rafte...dvs. at han ikke fældede træet, det vae en stamme, han hentede, og efterfølgende barkede af og malede :-)

   Slet
 4. Så må du være den glade giver igen når dine forældre bliver bedsteforældre til dit/jeres barn, så historien kan gå igen.

  Hilsen Helle N. Kbh SV

  SvarSlet
 5. Fantastisk fin historie. Bliver helt rørt :-) Og tænk, nu står den og vejrer så fint i mit helt eget sommerkvarter. Smukt.

  SvarSlet
 6. Sådan en helt personlig flagstang skulle alle have- der er altså ikke noget bedre end stemningen om at hejse flaget og glæde sig til fødselsdagsfesten :-) (gav lige lidt basis for at genoverveje at ville have flagstang... dem er der ingen af heromkring!)

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge