mandag den 13. april 2015

Dansemyggen Dagmar - den hæklede version

Lige siden jeg lavede min hæklede version af cykelmyggen Egon, har jeg haft lyst til også at prøve at lave Dansemyggen Dagmar, Hun har været lidt længe undervejs, fordi jeg flere gange måtte have en tænkepause til at regne ud, hvordan jeg fik lavet hende rigtigt. Det var bl.a. hendes kjole og især hendes hår, der voldte mig en del hovedbrud.

Men det færdige resultat er her:
Benene over kors og klar til piruetter....

Kjolens farve er et udtryk for min fortolkning. I bogen og filmen er Dagmars kjole orange - min hæklede Dagmar har en koralfarvet kjole på. Min oprindelige tanke var egentlig at hendes krop skulle have samme facon som Egons, men efter granskning af forskellige billeder af hende, kunne jeg godt se, at jeg var nødt til at give hende lidt talje.


Det tog mig lang tid at beslutte, hvad jeg ville med håret. På de fleste billeder har Dagmar løst hår og cykelkasket, men jeg tænkte, at det ville blive svært at lave pænt. Enkelte steder har hun imidlertid opsat hår, og det valgte jeg at lave på min Dagmar. Desværre kunne jeg kun finde billeder af hende fra siden, så det er igen min fortolkning af hendes opsatte frisure.

En lille tot hår stikker ud på den ene side.

Parfoto til ære for fotografen.

17 kommentarer:

 1. Wauw 😍 Super sejt hæklet 👍 Jeg ønsker mig en opskrift 😉

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke, der kommer en opskrift, men man kan selvfølgelig aldrig vide :-)

   Slet
 2. Wauw 😍 Super sejt hæklet 👍 Jeg ønsker mig en opskrift 😉

  SvarSlet
 3. Hold nu op hun er SKØN Asli :o) Det må virkelig have været et stort arbejde at "udtænke" hende. Smukkere hårpragt skal man lede længe efter, virkelig flot lavet. Mon du kunne finde på at kreere en opskrift til de to lækre myg ??? Jeg har hæklet dine flodheste i adventsgaver til vores tøser, se dem her: http://www.glaphuset.blogspot.dk/2014/12/md-vivi-og-wilma.html

  Jeg har hæklet rigtig meget, men er gået lidt død i at hækle dyr, da monteringsarbejdet ofte er stort. Men dine figurer skriger bare til mig om at blive hæklet :o) Tak for kigget på dine myg.

  Kh Anette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow. Det er da den største ros, man kan få! Tusind tak for den. Det varmer virkelig! Jeg tror dog ikke, jeg laver opskrift på myggene...desværre.

   Slet
 4. De er såååååå skønne:-)

  SvarSlet
 5. WAUW - så gjorde du det IGEN - FLOT

  SvarSlet
 6. Hvor er de altså søde begge 2 :-)

  SvarSlet
 7. Hvor er de skønne :-)
  Jeg elsker dine håndarbejder :-)

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge