tirsdag den 11. juni 2013

Hæklet frugt og grønt

Da jeg var barn, sagde min mor altid til mig, når jeg sad og stak i grønsagerne til aftensmaden: "Bare kom i gang. Grøntsager er godt for øjnene - har du måske nogensinde set en kanin med briller?".

Nu har jeg hæklet lidt forskellige frugter og grøntsager fra Hæklet frugt og grønt, og jeg synes faktisk også, at det er ret godt for øjnene...


Alle opskrifterne er fra Hæklet frugt og grønt bortset fra blomkålen, som jeg selv har fundet på.

Der er et par opskrifter mere i bogen, som jeg gerne vil afprøve; f.eks. vandmelonen og svampene. Det er nemlig nogle ret hyggelige små projekter, og så er de hurtigt overståede. I aftes alene hæklede jeg pæren, æblet og den halve citron.

14 kommentarer:

 1. Sej blomkål. (Hvis man kan sige det...) hvordan har du lavet den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt svært at forklare, men jeg vil gerne prøve: Først laver man en helt almindelig bold. Så laver man strukturen udenpå ved at gribe ind om en af maskerne i bolden og lave en fastmaske rundt om den. Så laver man nogle luftmasker og så griber man ind om en ny maske i bolden og laver en ny fastmaske. Det er et hestearbejde uden lige og tager en forfærdelig masse garn, men resultatet minder meget i udtrykket om en rigtig blomkål, synes jeg :-)

   Slet
 2. Er også helt vild med vandmelonen og citrusfrugterne! Har sat fasteren i gang med at hækle til kiddos fødselsdag, så der er en chance for, at han får lidt mad i køkkenet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Årh hvor skønt! Jeg tror, han får en fest med det :-)

   Slet
 3. Ha - jeg skulle lige til at glæde mig til bogen er ledig på biblioteket, fordi den der blomkål er da ALT for sej! Så er den ikke engang med - SNYDT !!! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Ja, det var næsten lidt falsk reklame så. Men der er masser af andre fine opskrifter i bogen, så du kan godt glæde dig alligevel :-)

   Slet
 4. Skønne sager - måske jeg skulle udvide ungers varesortiment i legekøkkenet! Tak for inspiration!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i hvert fald nogle hurtige små projekter :-)

   Slet
 5. Hvor er det en lækker frugt og grønt skål du har fået lavet :)
  Blomkålen er simpelthen skøn.

  SvarSlet
 6. Svar
  1. Godt, du synes det, Camille, fordi de er til Esthers legekøkken ;-)

   Slet
 7. De er så fine Asli:-) Skønt med sådanne små hurtige projekter med flotte resultater

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge