mandag den 11. oktober 2010

Godnat godnat, lille stjerne

Jeg har glædet mig til at vise jer dette projekt, som endelig er blevet færdigt, for jeg synes i al beskedenhed, at det er ret fiffigt tænkt af mig.

For et par år siden købte jeg et træskrin i en genbrugsforretning uden nogen ide om, hvad jeg skulle bruge den til, men fordi jeg har en forkærlighed for æsker og skrin i forskellig udformning. Men pludselig slog det mig, at det kunne blive til en kombineret opbevaringsæske og seng til mine amigurumi. Du kan se hvordan, skrinet så ud, inden jeg gik i gang her.

Nu ser det sådan ud:


Jeg har malet det udvendigt med lysegul hobbylak fra Panduro og så har jeg været i gemmerne og har fundet et af mine gamle glansbilleder, som jeg har klistret ovenpå. Først nænnede jeg næsten ikke at klistre det fine glansbillede på, når jeg nu har gemt det så længe, men på den anden side, kommer det jo faktisk mere til ære og værdighed her end i mappen.

Nå, men indeni ser skrinet sådan her ud:Sengetøjet er syet med stof fra Stof og Stil, og de to små robotter ligger trygt og godt deri.


I skrinets nederste del har jeg malet striber, så det lidt ligner et lagen. Som du måske kan fornemme af indledningen, er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet (nope - jeg sætter ikke mit lys under nogen skæppe). Måske handler min fascination af æsker og skrin om forventningen til hvad den gemmer. Den forventning er altid en lille smule magisk og jeg synes, at denne æske understreger det. Jeg håber, at det vil inspirere til fantasifuld leg.

Projektet har været lidt længe undervejs, fordi jeg har haft travlt med at lave ting til det odenseanske julemarked. Men der opstod et akut behov for pause fra vantesyning, så jeg kastede mig over pude og dyne, som var det eneste, der manglede til sengen.

Afslutningsvist et tip: Skulle du få lyst til at lave din egen æske-seng, så lad være med at male de flader, der mødes, når man lukker skrinet, for det klistrer sammen. Jeg har gjort det her, men bander mig selv langt væk, når jeg skal åbne den og må lægge alle kræfter i. Jeg vil forsøge at slibe dem med lidt sandpapir og se om det ikke hjælper.

4 kommentarer:

 1. Jeg elsker også æsker, dåser og alle andre ting, men kan gemme noget i:) Jeg tror også, at det handler om forventningen til, hvad de gemmer. Eller måske er det bare en pige-ting;)

  SvarSlet
 2. Det kan være du har ret i, at det er en pigeting, Anne. Jeg elskede i hvert fald som barn at lure i min bedste smykkeskrin, som også rummede fine sten og gamle mønter. Så tog jeg alle tingene ud og lagde dem sirligt ved siden af hinanden på hendes seng og kiggede på dem inden jeg forsigtigt lagde dem tilbage i skrinet i samme rækkefølge. Dengang synes jeg jo bare, at tingene var smukke, men i dag kan jeg stadig tænke på, hvilke historier, der mon har gemt sig bag de mønter og sten.

  SvarSlet
 3. Hold da på, hvor er den bare blevet fin. Jeg har også en fetisch med æsker, bokse, træskrin osv, og er ved at have en ganske udemærket samling. Har dog ikke vovet mig ud i at male nogen endnu, men efter at have set dit flotte resultat kunne det da godt være at jeg skulle tage mig lidt sammen :)

  Kigger bestemt forbi herinde igen

  Kh Anne / Krittewitt

  SvarSlet
 4. Hej Anne
  Velkommen til og tak :-) Jeg synes helt sikkert, du skal kaste dig ud i det. Jeg vil også kigge med på din blog og se, hvad du finder på.
  Fortsat god weekend!
  Asli

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge