søndag den 7. august 2011

Frøkenens hæklede gulvtæppe

Sidste sommer begyndte jeg at hækle et gulvtæppe til campingvognen af strimler af gamle sengesæt (ikke retro!). Først troede jeg, jeg var færdig. Men det var jeg ikke alligevel, fordi jeg havde målt forkert.

Men tæppet blev færdigt til sommerferien, med stor hjælp fra min mor. Jeg hæklede det lidt længere og min mor syede kant på - i hånden! Symaskinen kunne nemlig ikke tygge sig igennem de mange lag stof.

Det blev rigtig fint, synes jeg.Godt det blev færdigt, så vi ikke frøs vores tæer på efterårsferien sommerferien.

Hvis du tænker: "Tager det ikke ret lang tid?" er svaret: "Jo". Men heldigvis er frøkenen jo ikke så stor, så tæppet skulle ikke være mere end små to meter i længden. Hvis du har en stor campingvogn, så ville jeg nok overveje en anden løsning... og ellers er der fast arbejde på de mørke vinteraftner.

29 kommentarer:

 1. Det er blevet SÅ flot. Jeg kan forestille mig at det tager lang tid, men også at det er meget tungt at sidde med. Men at du er blevet færdigt er altid beundringsværdigt af sådan en som mig der gerne har projekterne til at ligge lovlig lang tid :-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det fint! Lækre farver...
  Hvilken str. hæklenål bruger du? Jeg har nemlig selv forsøgt mig, men det gør jo nærmest ondt i fingrene!

  SvarSlet
 3. Waouw hvor er det blevet flot!!!

  SvarSlet
 4. Det er virkelig blevet fint og bagefter er det jo altid umagen værd, ik?:) Jeg drømmer stadig om at lave et rundt tæppe i samme stil, men da vi på nuværende tidspunkt ikke rigtig har plads til et, ja så er det ikke lige dét, der står øverst på to-do listen:) Men jeg skriver mig lige bag øret at man bør begynde i god tid:)

  SvarSlet
 5. Sikke et kæmpe arbejde - men hvor er det også bare blevet flot! Hvor vildt at din mor har syet kantbåndet på i hånden - hun må da ha slidt et par fingerbøl op? ;-)

  Kh Maria

  SvarSlet
 6. WOW hvor er det sejt gået og man kan nærmest mærke den hyggelige stemning gennem skærmen :D

  SvarSlet
 7. Det er bare super fedt :) Hvis du en dag skulle blive træt af frøkenen (hvilket du selvfølgelig ikke gør) så overtager jeg hende gerne :)

  SvarSlet
 8. Imponerende flot. Hvis det ikke lige var fordi at vores vogn er godt 5 meter ville jeg også have kastet mig ud i lignende projekt. Men det ville nok aldrig blive færdigt. Har det ikke krævet en stor bunke sengetøj til så stort et projekt?

  Mvh Tina

  SvarSlet
 9. Wow - tålmodigheds damen - det må være dig!

  SvarSlet
 10. Flot arbejde! Jeg er imponeret. Har selv lavet en del kludetæpper af gammelt sengetøj og ved, at det kan være en større opgave.... Men når det ligger og luner om fødderne, er det det hele værd! :-)

  SvarSlet
 11. Wow sikke et arbejde! Men det er virkelig osse blevet flot :)

  SvarSlet
 12. Altså, Asli! DU STYRER bare SÅ meget!! :-D

  SvarSlet
 13. Det er virkelig blevet flot og nogle fantastiske farve sat sammen. Det må være skønt at kunne sætte fødderne på sådan et tæppe.

  SvarSlet
 14. Smukt, smukt... har hæklet en lille bademåtte og det tog lidt tid... klipper el river du strimler? har lyst til at hækle et rundt til mit kontor herhjemme, men der er så meget andet på to dø listen først. Dit er for flot og fedt til vognen, især på den årstid.....ha ha

  SvarSlet
 15. Ih, hvor er det fint. Lækre farver du har sat sammen.

  SvarSlet
 16. Hor er det lækkert!!! Respekt til dit store arbejde...
  Virkelig fint!
  KH Anne

  SvarSlet
 17. Hej Anne Dorthe
  Ja, det bliver ret tungt til sidst, når man skal vende det. Og så støver det ad h...... til, når man river strimlerne.

  Hej Onkel Anne
  Jeg har brugt en størrelse 8 til at slå maskerne op og så en størrelse 7 til at hækle selve tæppet.
  Man skal vælge nogle gamle tyndslidte sengesæt. Jeg har også forsøgt mig med nyt stof, men det gik slet ikke. Det var alt for stift.

  Tak, Mama-T :-)

  Hej Malene
  Ja, det er umagen værd, når det bliver færdigt. Her har min mor, som sagt en stor del af æren. Det kunne også være rigtig flot med et rundt tæppe. Men jeg kan godt forstå, du ikke vil gå i gang, når du ikke har plads pt., så er det lidt svært at finde motivationen, hvis man ved, det bare skal gemmes væk bagefter.

  Hej Maria
  Ja, det er ret vildt. Hun har faktisk ikke brugt fingerbøl. Hun er en hård nyser :-)

  Hej AbluMoo
  Tak skal du have :-)

  Hej Jeanette
  Taktak - og ja, det øger faktisk hyggen i vognen, selvom jeg ikke troede, det kunne blive mere hyggeligt :-)

  Hej Line
  Tak :-) Og nej, jeg tror aldrig, jeg bliver træt af hende :-D

  Hej Tina
  Jeg kan godt forstå, det virker lidt uoverskueligt til en så stor vogn. Og jo, næsten alle sengesæt fra mit teenage-værelse blev brugt inkl. en del gamle lagener. Måske 4-5 sæt plus det løse. Men på den anden side er det fedt, at de bliver brugt, for de var ret falmede i farverne, så de kunne ikke rigtig bruges til andet.

  Hej Line
  På visse punkter er jeg ret tålmodig. På andre har jeg overhovedet ingen tålmodighed. Men sådan er det nok for de fleste :-)

  Hej Dorte
  Det er rigtigt. Og det er bestemt arbejdet værd, når man ikke fryser fusserne, når man står op om morgenen :-D

  Hej Mejse
  Tak skal du have :-)

  Hej Jane
  Hahaha - du er så skøn :-D

  Hej Dorthe
  Det var faktisk ret sjovt, at de gamle sengesæt kunne forenes så fint på trods af meget forskellige farver. Men nu kører jeg også retro-knaldfarve-stilen helt ud i campingvognen, så det passede fint sådan :-)

  Hej Ellen Kathrine
  Jeg har revet strimlerne. Det betyder ikke så meget at det trevler lidt. Det ses ikke, når det bliver hæklet - plus jeg gad ikke klippe det ;-)

  Hej Gitte
  Tusind tak skal du have :-)

  Mange tak, Anne :-)

  SvarSlet
 18. Hvor er det bare blevet fedt. Og en helt igennem genial måde at få brugt det gamle sengetøj på.

  SvarSlet
 19. Wow, så läckert!!! Vilket arbete...

  SvarSlet
 20. Hej Camilla
  Tak skal du have :-)

  Hej ERRY
  Ja, det er et hestearbejde, men det er også lækkert, når det er færdigt :-)

  SvarSlet
 21. Hold nu op, hvor er det FLOT!! :-)

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 22. Rigtig flot tæppe. På min loppejagt i Sverige var jeg så heldig at falde over en kasse med garnnøgler af stof. Det var klippet og klart til at væve de der kludetæpper med, som de har overalt i Sverige. Nu har jeg købt en hel del til 3 kr. pr. nøgle, og jeg skal have hæklet et tæppe til badeværelset, tænker jeg. Og jeg vil glæde mig over ikke selv at skulle lave strimler til tæppet - det tager nemlig lang tid, synes du ikke?
  Kh Puk

  SvarSlet
 23. Tak Birthe :-)

  Thanks, Rikke :-)

  Hej Puk
  Der var du heldig! For det er helt sikkert det med at rive, der tager lang tid og er lidt træls (og støver ad pommern til). Hvis man bare kunne hækle derudaf, ville det gå lettere. Selvom det selvfølgelig stadig er tungt. Men det har ikke afskrækket mig. Jeg kunne godt finde på at lave et mere. Eller måske en hæklet pude i det der "jerseygarn" man kan købe hos Tante Grøn i Odense.

  SvarSlet
 24. Er du noller, det er noget af det dejligste jeg længe er stødt på!

  SvarSlet
 25. Tak, Maiken :-)

  Haha, Junette. Tak skal du have :-D

  SvarSlet
 26. Dygtigt håndarbejde. Jeg er uddannet kunsthåndværker,--- og du imponerer mig !!!! Hilsen Jytte

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge