lørdag den 28. januar 2012

Gode venner

At have venner som forstår min kærlighed til håndarbejde er en af mine største glæder. Eller måske ikke direkte forstår...men i hvert fald accepterer de den som en del af mig og lytter pligtskyldigt på mine lange udredninger om mine kreative udfoldelser og Blogverdens ditto. Det gælder også mine mandlige venner. Således har jeg inden for det sidste stykke tid modtaget inspiration fra to af disse. Den ene lidt mere uventet end den anden, vil jeg sige. Men så meget desto større glæde vakte den.

Min gode ven Søren henviste mig til en af hans bekendte - endnu en mand- som laver fine strikkeopskrifter.

Den anden kom fra min gode ven Nikolaj aka. Levemanden, som havde været på strikkeudstilling i Det danske hus i Paris. Det i sig selv var uventet, men han havde taget en masse billeder af det til mig og købt en lille bog med nogle af udstillernes værker til mig, hvilket jeg var meget fornøjet over. Den handler om en fransk gruppe, der laver yarnbombing og strikkegrafitti. Selve teksten i bogen er på fransk, men jeg har lappet billederne i mig som sødmælk. Der er nogle fede ideer i den - bemærk f.eks. de strikkede gummisko på billede to.9 kommentarer:

 1. Ja... jeg møder faktisk tit undren fra folk over jeg laver håndarbejde...

  Jamen, jeg troede da ikke at der var nogen der selv strikker, hækler , eller syr mere.. Hvorfor gør du det...

  Og når man så siger at man godt kan lide det og finder det hyggeligt .. Ja så er man mærkelig, eller også så har de faktisk ligeeee noget de godt kunne tænke sig at man gad lave til dem ....

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Jeg har også de der kolleger, der ikke helt forstår min fascination af håndarbejde. I starten grinede lidt af mig, når jeg sagde, at jeg skulle til strikkecafé eller noget lignende. Men efterhånden tror jeg alligevel, de har fået lidt (skjult) respekt for, at jeg står ved mine fritidsinteresser :-)

   Slet
 2. Sikke nogle dejlige venner at have. Tænk sig at din ven kender Stephen West - han har virkelig gang i så mange spændende opskrifter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise
   Det er det bestemt! Sjovt at du godt kendte til Stephen West...eller det burde jeg måske have gættet :-) Jeg kan rigtig godt lide hans ting. De er sådan lidt grafiske på en ret fed måde, synes jeg.

   Slet
  2. Jeg har brugt en del til på Ravlery.com, og der er der meget hype om Stephens ting. Jeg syntes de er ret fantastiske, særligt syntes jeg godt om hans sjaler/halstørklæder. Og ja, at beskrive dem som grafiske, syntes jeg er meget rammende!

   Slet
 3. Hej Asli
  Det var da ellers en spændende vinkel at få ind over - og tak for henvisningen til Stephen Wests hjemmeside. Også mange spændende ting at hente der.
  sjove ting i bogen fra Paris ..
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mona Elisabeth
   Det var så lidt. Jeg har endnu ikke afprøvet nogle af hans opskrifter. Men det er nok bare et spørgsmål om tid. Så mange ting at strikke, og så lidt tid at gøre det i...suk!

   Slet
 4. Sikke en fantasisk blog - har straks tilmeldt mig som fast. By the way, du har VERDENS sejeste campingvogn. Den er da overskøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kreativista
   Velkommen til! Og tak for roserne til frøkenen. Jeg bliver altid så glad, når andre deler min begejstring :-)

   Slet

Topscorere den seneste uge