mandag den 9. januar 2012

Man har et standpunkt, til man tager et nyt

Det er vist almindeligt anerkendt at menneskers smagsløg udvikler sig gennem hele livet, således at man pludselig får smag for ting, man aldrig tidligere har kunnet lide. F.eks. oplevede jeg en dag, at jeg pludselig havde lyst til boller i selleri. Det var meget overraskende, eftersom jeg ellers altid har hadet selleri.

Måske er det lidt på samme måde med indretning og interiør? I hvert fald har jeg altid synes, at mågestellet var sådan lidt corny. Men det har pludselig ændret sig, og nu synes jeg faktisk, det er ret så pænt. Så nu har jeg købt nogle kagetallerkener med måger på i en genbrugsforretning (og blæste samtidig på, at jeg efterhånden kan tække huse med tallerkener fra forskellige stel).


Jeg har testet og de går rigtig fint sammen med både Mussel Mega- og Elementstallerkenerne, så nu leder jeg videre efter nogle middagstallerkener.

21 kommentarer:

 1. I december fik jeg mig en ekstra stor julegave, idet jeg sammen med min mor var i en aktikvitetsbutik på Strøger og sagde lidt henkastet til hende, at det der mågestel da egentlig var ret fedt. Hvortil hun svarer, at jeg kan få ALT det hun har arvet fra min mormor. Jeg mener vi snakker tallerkner, kopper, store og små fade. lysestager, sovsekander i flere størrelser og Så meget mere. Jeg er total overvældet over så meget der er. Og nu er det mit !!. Så jeg kan kun give dig ret. Før synes jeg ikke det var noget - nu er jeg overstadig over at have så meget :-)

  SvarSlet
 2. Årh, hvor vildt, Bettina!! Jeg er MEGET misundelig. Efter lidt søgning på internettet er det gået op for mig, hvor mange forskellige dele, der er til det stel. Der er jo ekstremt meget forskelligt. Fedt for dig :-)

  SvarSlet
 3. He he hvor sjovt ;0)
  Har netop udgivet et indlæg på en blå tallerken med en mad på. Jeg sidder så og ruller ned i listen og kommer til din fine tallerken.
  Det første jeg tænkte : Hvor er min mad,den kan da ikke bare forsvinde på et billede ;0)

  SvarSlet
 4. Ja jeg er altså også en af dem som godt kan li' mågestellet. Det startede med at jeg arvede rød- og hvidvinglas fra mine bedsteforældre med mågerne, og nu kommer der andet til lidt hist og pist. Kagetallerkner kunne faktisk godt være et ønske. Og jeg mikser altså også bare stellene ligesom dig :-)

  SvarSlet
 5. Indtil for et par år siden syntes jeg også, at det var fuldkommen til grin. Trak altid lidt på smilebåndet, når jeg fik serveret noget på det fine stel hos min farfar. I dag er jeg helt vild med det. det er SÅ gennemført.

  SvarSlet
 6. Der er altid plads til en ny samling:) Jeg skal nok holde øje efter stellet, hvis du er ude efter mere?

  SvarSlet
 7. Hvor sjov - for noget tid siden kom jeg også til at købe "blå blomst" uden helt at opdage, at jeg slet ikke plejede at kunne lide sådan noget :-) Jeg er der heller ikke helt med mågestellet endnu, men det nærmer sig, det kan jeg mærke :-) KH

  SvarSlet
 8. Jeg har det komplette stel med guldkant til 12 personer... Tallerkner, glas, kartoffelskåle, askebægere - you name it!
  Det kommer hjemme fra min mormor og morfar, og var tæt på at ryge ud, da vi ryddede op hos dem i '03! Jeg kunne bare ikke, der er så sindssygt meget affektionsværdi deri, det fatter man næsten ikke.
  Det værste er bare, at det pt står i kasser, da det endnu ikke har fået en plads efter flytning :o(
  Men flot, det er det :o)

  SvarSlet
 9. Hej Julie
  Ej, hvor sjovt! - Jeg kan heller ikke udelukke, at det er inspirationen fra Blogland, der spiller ind her :-)

  Hej Marie
  Jeg synes i hvert fald, at jeg var heldig at finde 10 tallerkener på en gang. Det gør ikke noget, hvis resten kommer drypvist. Jeg har nemlig ikke rigtig plads :-)

  Hej Diane
  Jeg har haft det på præcist samme måde. Sjovt som det kan ændre sig :-)

  Hej Anne
  Det må du meget gerne! Det er det uden guldkant, jeg gerne vil have fat i :-)

  Hej TichTach
  Giv tid, giv tid. Det kommer nok. Blå blomst er også rigtig smukt!

  Hej Frk. Nielsen
  Wauw! Hvor er du heldig. Personligt er jeg mest til det uden guldkant, men hvis man nu pludselig kunne arve et komplet stel, siger man jo ikke nej tak. Og du har helt ret i det med affektionsværdien. Sådan har jeg også nogle ting, hvis værdig slet ikke kan gøres op i penge. Jeg håber, du snart får plads, så du kan få brugt det smukke stel :-)

  SvarSlet
 10. Hehe, det har sandelig fået en renæssance, det stel :-) for 1-2 måneder siden havde jeg et indlæg om lige netop mågestellet (kan desværre ikke linke fra iPad'en). Jeg havde været på udkig efter det uden guldkant i et stykke tid, og pludselig fandt jeg en, der solgte 135 dele til ingen penge. Haps! Så nu har vi i hvert fald tallerkener og fade nok :-) Og ret meget i overskud, faktisk, så har solgt en del videre. Så du siger bare til, hvis du mangler tekopper, stegefade eller måske en kartoffelterrin... ;-)

  SvarSlet
 11. Okay, Øglemor. Det kunne da godt være! Kan du ikke lige sende mig en mail på aslisorup@gmail.com med hvad du har i overskud og hvad det koster?

  SvarSlet
 12. Rigelige med tallerkner - Asli det kan da ikke passe, du skal da bare have mange flere skabe ;-)
  Kram Gitte

  SvarSlet
 13. Det er da helt sikkert på vej tilbage efter Royal Copenhagen lavede termokopper i måge-stellet. De er så fine! Hvis jeg havde råd havde jeg også langt mere RC i skabene end det jeg har nu. Pladsen kan diskuteres - er endnu ikke med på min kærestes forslag om, at når der kommer noget ind skal der også noget ud... ;)

  SvarSlet
 14. Mine forældre har Måge-stellet uden måger :) Dét er helt vildt fint. Det er bare hvide tallerkener, men med samme fine kant. BAre et tip.

  SvarSlet
 15. Du har ret, Gitte. Det handler ikke om for meget service, men for lille en lejlighed :-D

  Hej Julie
  Har de det? Der kan man bare se, hvor uoplyst jeg er, selvom jeg ellers råber tit og ofte om, at jeg er vild med Royal Copenhagen. Og det viser sig gang på gang, at kærester ikke har forstand på prioritering :-D

  Hej Mia
  Det har jeg også set på dba.dk. Det er rigtig fint uden måger også :-)

  SvarSlet
 16. Dét kender jeg helt sikkert også godt! Måske ligger det latent i underbevidstheden - man bliver præget af sine forældre og bedsteforældre... Pludselig en dag, vågner underbevidstheden op og så kan man lide ting man ellers havde forsvoret hele livet! Jeg ved ikke, om du kender det, men Det Blå Marked i Haslev er et slaraffenland, når det kommer til gamle stel og er bestemt et besøg værd :-)

  SvarSlet
 17. Hej Karen
  Jeg har været der. Og jeg kan godt forestille mig, at man kunne købe sig fattig der. Desværre ved de også godt, hvad de vil have for deres ting dernede :-)

  SvarSlet
 18. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 19. Ja, jeg er bare bange for at det ikke er noget man finder i genbrugsbutikkerne i den nærmeste fremtid. Nej, prioriteringen har de ikke altid styr på - men ej heller helt styr på hvad der er nyindkøbt og hvad der altid har stået i skabet. ;)

  SvarSlet
 20. Hæhæ, Julie. Du har ret. And God bless them for it :-D

  SvarSlet
 21. Ja det er skønt at man kan få øjenen op for noget "nyt";)

  Stine

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge