onsdag den 20. november 2013

En dag i mit liv

Jeg læste et sjovt indlæg hos Ulla om en dag i hendes liv og fik lyst til at lave et lignende her på bloggen. Jeg skulle bare lige ramme en dag, hvor jeg var klar fra starten - det blev så i går, tirsdag d. 19. november 2013. Det kan være lidt svært at sige, hvad der er en typisk dag for mig, for jeg har meget skiftende arbejdstider og dermed også forskellige døgnrytmer. Men denne dag er et udmærket bud på en "normal" dag.

Her på bloggen har jeg ikke skrevet så meget om mit arbejde - det er noget helt andet end mit blogliv - men nu springer jeg ud i det. Jeg arbejder i DR, nærmere betegnet P4 København og P4 Sjælland, hvor jeg laver trafikradio (ja, dem der afbryder musikken på P3...). Vi sender fra DR Byen fra kl. 05 om morgenen til kl. 22 om aftenen og mine vagter skifter inden for det tidsrum. Ligenu har jeg en lang periode med morgenvagter, hvilket betyder, at jeg møder kl. 05 og har fri kl. 11. Udover at lave trafikmeldinger i radioen har jeg også nogle administrative opgaver, som spænder vidt og herunder ordner jeg også forefaldende opgaver på P4 Københavns redaktion. Jeg arbejder 30 timer om ugen fordelt på ca. 6 timer om dagen...men det svinger lidt afhængig af mine vagter.

Jeg bor sammen med der Mann, som har et "almindeligt" 8-16 job, og det betyder, at vi indimellem arbejder forskudt, så vi kun ser hinanden tidligt om morgenen og sent om aftenen. Heldigvis er det sjældent sådan i længere perioder, og når jeg har morgenvagter, har vi hele aftenen sammen, med mindre vi har sociale aftaler "ude i byen". Vi bor i en toværelses andelslejlighed i København.

Sådan ser en dag ud i billeder:
Når jeg har morgenvagt ringer vækkeuret kl. 4.00...og ja, det føles ligeså uhyggelig tidligt, som det lyder. En af mine absolut dårligste vaner er, at jeg snoozer på mit vækkeur, før jeg står op. Jeg har gjort det i årevis, men efterhånden har jeg bragt det ned på, at jeg kun snoozer to gange - også for Der Manns skyld (storsindet af mig, I know...). Det betyder, at jeg står op ml. kl. 4.20 og kl. 4.30. Denne dag er jeg imidlertid ved at sove over mig, så jeg kommer først ud af sengen kl. 4.35. Det betyder, at jeg er lidt sent på den, men hvis jeg ikke skulle have taget billeder til bloggen, så havde jeg sandsynligvis nået det til kl. 5. Som I nok kan regne ud, så er det ikke den vilde smukkeseren, der foregår om morgenen inden arbejde (og jeg er heller ikke specielt kritisk i mit tøjvalg). Jeg spiser ikke morgenmad hjemmefra, det får jeg på arbejdet.

For tiden er jeg i bil på arbejde, selvom jeg sagtens kunne cykle. Hvad kan jeg sige om det?....jeg er mageligt anlagt. 

Kl. 5.07 er jeg på min plads med tændt computer.

Der er bestemt ikke meget fryns ved at være ansat i DR - og det er også fair nok. Men et af de goder, vi har, er morgenmad til dem, der møder kl. 5. Det er ikke Hotel Ritz, men det er alligevel fedt, at man kan springe den del af morgenrutinen over derhjemme. Nogen gange har jeg selv yoghurt med, men for tiden kører jeg den ind med ostemad. Selve udsendelsen begynder først kl. 6, så vi har timen ml. 5 og 6 til at få overblik over trafikken og til at spise en bid brød.

Kl. 7.20 er vi ca. halvvejs i morgenudsendelsen på P4 København. Det er en rimelig rolig morgen uden det store drama. Det er meget godt, for morgenfladen er godt pakket med valgstof. Her kan I se, min arbejdsstation. Mit arbejde består i at indsamle oplysninger om trafikken - her er telefonen det vigtigste redskab, men vi får også mails og holder øje med diverse hjemmesider. Alle oplysningerne skal vurderes, tilpasses og prioriteres og til sidst samles til de meldinger, man kan høre i radioen. Vi har faste trafikmeldinger fire gange i timen plus det løse. Det ser måske ret teknisk ud, men det er det faktisk ikke, for al radioteknikken bliver styret fra studiet, hvor morgenværterne står. De står i stueetagen, mens jeg sidder på 1. sal, men vi kan se hinanden via et webcam.

Efter kl. 9.00 er der ikke flere faste trafikmeldinger, og afhængigt af hvordan trafikken arter sig, bliver der mere ro på for os på trafikredaktionen. Fra kl. 10.00 går jeg over til mine administrative opgaver, men i dag smutter jeg hjemad i stedet for. Jeg skal nemlig ordne forskellige ærinder og praktiske ting i forbindelse med P4 Københavns valgsending om aftenen.

Jeg forsøger altid at ordne alle mine ærinder på vej hjem fra arbejde, så jeg ikke skal ud af døren igen. Er jeg først kommet hjem, er der stor risiko for, at jeg ikke kommer afsted igen.

I dag skal jeg følgende ting på vej hjem fra arbejde: Forbi Tiger og indkøbe et par småting til arbejdet til nogle madpakkeposer, jeg er blevet bedt om at lave til kommunalvalgsreporterne, på posthuset efter en pakke til mig selv, i Netto efter flere ting til madpakkerne og så skal jeg stemme til kommunal- og regionsrådsvalget.

Valget gør selvfølgelig, at denne dag adskiller sig lidt.


Kl. ca. 11.30 er jeg hjemme hos mig selv og jeg får lavet madpakkeposerne klar med sodavand, vand, slik og frugt, så de bare mangler en sandwich, som jeg skal hente senere. Herefter har jeg fri. Normalt ville jeg ordne forskellige praktiske ting herhjemme lige efter jeg kom hjem fra arbejde. Jeg har indført en praksis med, at jeg bruger 20 minutter hver dag på at rydde op/gøre rent/hvad der nu trænger. For meget ordentlige og ryddelige mennesker lyder det sikkert helt åndssvagt, at jeg er nødt til at lave den slags regler, men hvis jeg ikke gør det sådan, så ender jeg bare med at smide mig på sofaen.

Normalt er det også i det her tidsrum, jeg tager billeder til og skriver på bloggen, hvis der er noget, der er klar til at blive vist frem (på denne her årstid er der jo ikke særlig mange timer med dagslys).

Når jeg er færdig med det, spiser jeg frokost, og så slapper jeg af. Det foregår typisk vha. Netflix og noget krea.

Ligenu er jeg i gang med et projekt, der involverer en masse små bolde.

Normalt får jeg mig en middagslur på et tidspunkt. Jeg når sjældent at sove mere end 4-5 timer om natten, så ved 13-14-tiden er jeg som regel grydeklar. På en hverdag uden aftenplaner ville jeg være frisk, når der Mann kommer hjem fra arbejde, og jeg ville lave aftensmad til os. Men i dag er lidt anderledes, jeg skal en tur forbi arbejdet igen, og jeg rammer DR byen ca. 12 timer efter jeg var der første gang. Jeg får hurtigt sat kollegernes forplejning til valgaftenen og -natten af og ønsket god arbejdslyst.


Fra DR byen kører jeg hjem til bedsteveninden. De foregående år har vi set valg sammen, så vi har lavet en aftale om at se det sammen igen. Det kommer nu mest til bare at køre i baggrunden, mens vi taler om løst og fast.

Kl. 22.10 står jeg uden for min hoveddør igen. På vejen hjem får jeg lige tjekket ud, hvordan "de unge" dækker valget.

Kl. 22.30 ligger jeg i min seng igen. Vi skal lige vende verdenssituationen, der Mann og jeg. Jeg har udsigt til mit "natbord". Der ligger hæklenåle inden for rækkevidde og en klassiker, som jeg læser højt af, når vi ikke er totalt smadrede som i dag.

Sådan ser en helt normal, ikke-normal dag i mit liv ud. Hvis du selv har lavet et lignende indlæg, vil jeg gerne læse det - jeg synes, det er drønhyggeligt. Og hvis der er noget, du studser over i mit indlæg, så spørg endelig, jeg svarer gerne, hvis jeg kan.

42 kommentarer:

 1. I just låååve disse indlæg, sluger dem råt. Jeg vil også lege med!!! Må finde energi til det.
  kh Libbie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være hyggeligt, hvis du havde tid og overskud til det. Men ja, det tager lige lidt tid at få skrevet indlægget :-)

   Slet
 2. Dejligt dejligt indlæg. Får også lyst til at lege med : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Gør det! Det er sjovt at have en hel dag med fokus på rutiner :-)

   Slet
 3. Nej hvor et ualmindeligt hyggeligt indlæg.
  Tak for turen med rundt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da så lidt. Tak fordi, du ville læse med :-)

   Slet
 4. Hyggeligt :) Jeg blev jo også selv inspireret og lavede min "helt almindelige ikke-almindelige dag" i sidste uge, og det var faktisk meget sjovt sådan at gå og være ekstraopmærksom på, hvad man egentlig render rundt og laver... Og så er det hyggeligt at læse hos jer andre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dit indlæg er så hyggeligt! Især det med drengene...jeg er helt vild med Eivind, der tømmer opvaskemaskine og råber DIGDIGDIG. Det grinede jeg meget af :-)

   Slet
 5. Hvor er det hyggeligt, og skønt med hæklenåle på natbordet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de skal helst være inden for en arms rækkevidde :-)

   Slet
 6. Jeg vil også! Det giver jo fint indblik i, hvad der foregår bag skærmen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gør det! Det er så hyggelig læsning :-)

   Slet
 7. Fedt indlæg - jeg er altså vild med hverdagsfortællingerne der huserer i blogland pt!

  - Anne

  SvarSlet
 8. Sikke en dejlig dag - omend den startede noget tidligt!
  Tak for indblikket ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Ja, det er ret tidligt, jeg er ude af fjerene for tiden :-)

   Slet
 9. Nu har jeg efterhånden læst med i et års tid, og hvor er det sjovt at få lidt mere af vide om personen bag:) Jeg troede f.eks. på et tidspunkt at du var sygeplejerske (Jeg hører skiftende arbejdstider og tænker sygeplejerske!!!) Jeg vil også forsøge mig med sådan et indlæg snart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt, at du troede, jeg var sygeplejerske. Jeg arbejdede engang på et hospital og tænkte, at det måtte være spændende at være sygeplejerske, men at jeg ikke gad de skiftende arbejdstider....look where it got me! :-)

   Slet
 10. Uh så tidligt du skal op ! og godt der er nogen til at lede os trygt gennem trafikken.. dvs - dækker du også Nordjylland ? kan se på dit kort, at det er hele landet, der er afmærkninger på. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg dækker Nordjylland om aftenen, men ikke i dagtimerne. Der klarer de den ovre fra Aarhus, hvor vi også har et trafikcenter. Men jeg kan se fra min arbejdsplads, hvor der bliver sendt trafik andre steder i landet, så de har nok været ude med en melding i Nordjylland samtidig med min melding i København :-)

   Slet
 11. Spændende og høre om din dag......det er faktisk ganske lærerigt og læse om andres hverdage :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk også ret lærerigt at skrive om sin egen. Ens rutiner kommer i fokus, og det tror jeg altid er sundt :-)

   Slet
 12. Ej hvor sjovt! Hører P4 Sjælland hver morgen, bor i Odsherred, og er i bil på job. Så du har en meget vigtig funktion i min planlægning. Havde ikke drømt om at det kunne være dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt sjovt. Det er jo ikke mig i øjeblikket, men når Karina holder ferie, så er det mig, der er i radioen :-)

   Slet
 13. Endnu et fedt hverdagsindlæg... de er altså for fede... Måske man skulle... Det er godt nok ikke det job, jeg tænker mest på nogen har! det kan jeg så tænke over næste gang jeg høre trafikmelding!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var heller ikke det job, jeg forestillede mig, jeg skulle have. Men jeg er rigtig glad for det :-)

   Slet
  2. Og det sidste er det vigtigste :-)

   Slet
 14. Sikke et dejligt ægte indblik i din hverdag. Jeg blev helt opslugt:-)
  Kh Pernille

  SvarSlet
 15. Ih hvor er det dejligt at følge med - jeg var også nødt til at lave sådan et indlæg - synes det er så hyggeligt:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må jeg lige ind og læse, Christina! :-)

   Slet
 16. Nu har jeg jo flittigt spurgt ind i dit arbejde, så det var rigtig sjovt især at se billedet af dit arbejdsbord med alle skærmene. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja. Det ser ret nørdet ud...og det er det også!! :-D

   Slet
 17. Præcis som jeg forestillede mig det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha! Det er godt, jeg er forudsigelig for nogen ;-)

   Slet
 18. Tak for et smugkig med rundt på din normale-ikkenormale dag. Jeg synes også, at det er drønhyggeligt at blive inviteret med på en kigger. Prøver at lave "En dag i mit liv" snarest. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne være hyggeligt at se :-)

   Slet
 19. Deeejligt indlæg. Lytter til din trafik på vej hjem fra jobbet. Jeg har nemlig tit nattevagt. Er virkelig virkelig dålig til at stå op om morgenen.Jeg må se at komme ordentligt igang med at blogge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvor sjovt! Jeg er faktisk også b-menneske af natur, men jeg har alligevel altid været vant til at stå tidligt op :-)

   Slet
 20. Dejligt indlæg Asli- havde regnet ud det var dig i radioen fra den gang med hæklede klaphatte- som dine dr kollegaer talte om :-) Når man sidder i morgentrafikken til KBH (hvilket jeg jo har gjort tidligere) er det hyggeligt at mærke at jer der kommer med trafikmeldingen er en så integreret del af P4 s programmer og at I har det rart med hinanden. Tak for dit indlæg :-) det er både vedkommende og dejligt at høre om hvem der skriver!

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge