fredag den 29. november 2013

Adventskrans 2013

Til en afveksling er årets adventskrans herhjemme faktisk en rigtig krans. De seneste år har jeg lavet forskellige afarter af dekorationer med fire lys i anledning af advent, men i år havde jeg lyst til at gå tilbage til basics. Og så alligevel ikke. For mig er og bliver en rigtig adventskrans nemlig en stor, kraftig krans af gran som hænger fra loftet i silkebånd. Simpelt, godt og smukt. Det er der ikke plads til i det lille hjem, så derfor må jeg ty til andre varianter. Årets krans ser således ud:

En halmkrans er dækket med mos og oversået med svampe. Den står på et lagkagefad med fod, og så er julehjortene også kommet frem på bordet nedenfor...de passer godt til skovtemaet, synes jeg.
Jeg slår ikke helt budgettet for sidste års adventskrans, men jeg skriver alligevel budgettet her for at vise, at man altså ikke behøver at være blomsterdekoratør eller lægge en formue hos en for at få en fin adventskrans. Halmkrans: 20 kroner hos Søstrene Grene (jeg har viklet husholdningsfilm om min, så den ikke bliver ødelagt af den våde mos), mos: 0 kroner hos Skoven (håhå, fik I den?), grønt ståltråd fra gemmerne, lys: 40 kroner i Bilka, svampe: 70 kroner i en af boderne i Tivoli (men de kan fås mange steder og sikkert også billigere end de her), lagkagefadet er fra gemmerne - brug hvad du lige har, det kan også være en stor tallerken eller et fad. Hjortene er fra julepyntslageret.

I det hele taget vil jeg opfordre til at slippe fantasien løs og bruge, hvad du allerede har liggende. Det kan man få mange fine kranse ud af. Du kan måske finde inspiration fra mine tidligere adventskranse HER.

12 kommentarer:

 1. Den er skøn i al sin enkelhed. Jeg glæder mig også til at få gang i julerierne. Skal lige have fundet de rigtige kasser blandt de mange andre flyttekasser :-) Jeg skal nok vise min adventskrans frem på søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå ja, det må da være helt forfærdeligt for dig, hvis det er pakket væk!! ;-)

   Slet
 2. Hvor er den fin og julet. Jeg kan rigtig godt lide at det er en krans, det ser man ikke så tit, jeg troede faktisk også det var svært - men du får det til at lyde så let. Tak for inspirationen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er ikke så svært. Det er lidt sværere med gran, men ikke meget :-)

   Slet
 3. Den er blevet super fin. Den skal nok skabe en masse hygge i december. Hav en gid weekend Asli

  SvarSlet
 4. Hvor er den fin og eventyragtig - elsker skovtemaet <3

  - Anne

  SvarSlet
 5. Hej Asli. Flot krans du har fået lavet :o) Også jeg har handlet hos skoven - de er så dejligt billige, og der er et rigtig godt udvalg. :o)

  SvarSlet
 6. Smuk!!
  Glædelig advent
  Karen

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge