torsdag den 12. december 2013

Må helvede fryse til is...

...så min kollega kan få god brug for denne her dødsmetal-sweater, jeg har strikket til ham. Mine kolleger er for de flestes vedkommende ret bevidste om min hobby, og er altid friske med forslag til, hvad jeg kan hækle/strikke/sy. I dette tilfælde var det så min kollega, Morten, der havde forelsket sig i en Metallica-julesweater, som han havde fundet på nettet et sted. Han spurgte, om jeg kunne strikke sådan en til ham, og jeg svarede, at det ville tage mig en evighed at strikke en mønstersweater med så mange detaljer, men at jeg gerne ville prøve at lave en fortolkning af en dødsmetal-sweater til ham. Resultatet blev mindre julesweater og mere færøsk strik, hvilket jeg egentlig synes er godt nok, for så kan den bruges hele året. Men jeg er ved at gå til af nervøsitet over, om han kan lide den og om den passer...

Sådan her ser den ud (desværre fanget i aftenlys...)
Trøjen er strikket i Naturuld og jeg har taget udgangspunkt i en opskrift på en færøsk sweater. Der er dog freestylet en del, bl.a. på ærmerne, som var meget brede i den oprindelige opskrift. Her har der Mann venligst ageret model, så jeg kunne måle på ham.

Det er selvfølgelig ikke mindst mønsteret på bærestykket, der er freestylet. Jeg har søgt inspiration på nettet - bl.a. hos Cille, som er et af mine store strikkeforbilleder. Se bare denne her smukke, vilde trøje, som hun har strikket.

Selvom min heavy-trøje er meget mere simpel end dem, jeg så på nettet, så er jeg alligevel glad for det endelige resultat. Og der Mann....? Han vil have sin egen dødsmetal-trøje efter at have siddet model til denne her. Så jeg skal i gang igen...

29 kommentarer:

 1. Hold da helt magle hvor er den blevet fed, den kan ihvertfald ikke undgå at blive et hit

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Gitte. Og ja, den var et hit :-)

   Slet
 2. Jeg synes den er cool - så er sikker på den nok skal vække glæde

  SvarSlet
 3. Jeg kan kun sige: Rock on & Repekt!

  SvarSlet
 4. Nuij hvor er den fed. Godt strikket der :-)

  SvarSlet
 5. Den måste ju din kollega bara gilla! (Annars borde han ha stryk...) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, han blev heldigvis glad for den :-)

   Slet
 6. Ej hvor du bare dygtig...Morten kan da kun blive vild med den:-) I øvrigt du har tilfældigvis ikke en strikkeopskrift på en strikket pude med en stor stjerne i midten? jeg var inde i en garnbutik for at købe en opskrift på omtalte pude ( de havde den fedeste pude i deres vindue) men ak nej jeg kunne ikke bare købe opskriften men jeg skulle også købe garn sammen med opskriften:-( måske er det normalt? jeg er ikke så meget inde i stikkeverden, endnu:))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er desværre tit sådan, at man skal købe garn med for at få opskriften. En lidt irriterende praksis synes jeg, men det handler nok om, at pengene bliver tjent på garnet og ikke på opskrifterne. Jeg har desværre ikke lige en opskrift, som den du efterlyser. Har du prøvet de forskellige dameblades hjemmesider? Der kunne sagtens tænkes at være noget lignende :-)

   Slet
  2. Tak fordi du svarede Asli:-) nej jeg har ikke lige kigget der men mange andre steder..tænker at jeg måske skal prøve for første gang i mit liv, selv at "lave" en opskrift. .tak for info og Glædelig Jul..i øvrigt du har en fantastisk god radiostemme:-))

   Slet
 7. Hvor er den fed. Jeg tror helt sikkert at din kollega bliver glad for trøjen, Ellers så overtager din bedre halvdel vel helt sikkert trøjen. Fedt at høre at der Mann også vil have en trøje!
  Jeg håber at du har skrevet opskriften ned, så du altid kan lave en ekstra, eller sælge opskriften på et senere tidspunkt.
  Hav en dejlig weekend Asli.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har skrevet opskriften ned, men mest fordi jeg synes, det er hyggeligt at have som en slags kreativ dagbog. Men det kan da godt tænkes, at jeg kan bruge noget af den til der Manns trøje :-)

   Slet
 8. Den er da for sej. Den kan han da ikke andet end at blive begejstret for :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han blev heldigvis meget begejstret :-)

   Slet
 9. Den er da bare flot, sej og rå-lækker....den bliver han da helt vild med :)

  SvarSlet
 10. Hvis han ikke ka li den, så sku stæren da hakke ham (for nu at blive i talemådernes verden)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Den havde jeg ikke hørt før! Men det blev heldigvis heller ikke nødvendigt, for han blev meget glad for den.

   Slet
 11. Hvor er du sej! og en god kollega!

  SvarSlet
 12. Den er mega sej! Din kollega er en heldig kartoffel!

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge