lørdag den 13. september 2014

Projekt parcelhus part 9

Som tidligere nævnt så gik langt størstedelen af vores sommerferie med at arbejde på huset. Det var megaefedt at have tiden til at knokle igennem - nogle dage blev det til 12-13 timers arbejde. Det vi mest arbejdede på var taget, for ja, vores hus skal også have nyt tag. Jeg løj altså ikke, da jeg sagde, det var et håndværkertilbud, vel? Den oprindelige plan var, at vi skulle have håndværkere til alt tagarbejdet, men flere faktorer har spillet ind og vi er endt på en løsning, hvor vi laver det meste af arbejdet selv, og får håndværkere til det allersidste. Vi skal have listeinddækket tagpap på, og det er nok den dyreste løsning, vi kunne vælge. Derfor laver vi selv alt andet end selve pappet. Ellers var det ikke en mulighed for os. Og igen kan det kun lade sig gøre pga. mine forældres store hjælp. De har OGSÅ brugt hele deres ferie på vores hus.

Vejret var lidt ustadigt under vores ferie, så det var faktisk ikke optimalt taglægger-vejr, men med intens spejden mod himlen og en pressenning klar, så gik det. Og vi nåede at få det gjort tæt inden det store skybrud for 14 dage siden. Hvor heldig har man lov at være?

Vi er endnu ikke færdige med taget, men vi regner med at vores del af det er færdigt inden for en uges tid. Og så begynder det udendørs arbejde heldigvis at lakke mod enden. Tilbage er så stort set alt indvendigt.

Det gamle tag på tilbygningen...

Vi forhøjer spærrene, så der er plads til mere isolering.

Taget bliver godnat-puttet.


Der var selvfølgelig også plads til lidt skæg og ballade. Her er vores tagmand, som er lavet af materialer fra det gamle tag.


Der bliver brændt underpap på løbende. Heldigvis! Ellers havde vi stået med en stue fuld af vand efter skybruddet.

Min uniform det meste af ferien.

3 kommentarer:

 1. Hvor er I seje! Og efter jeres husprojekt må I da være fuldbefarne handymen og -women :-) Hvor var I heldige, at I fik lukket taget inden skybruddet. Det må have været nervepirrende at sidde indenfor og vente spændt på om det var tæt.

  SvarSlet
 2. hvor ser du bare set ud med den dragt Asli. Det var da godt nok heldigt at taget nåede at blive færdigt inden at al regnen kom. Det var virkelig også en voldsom byge

  SvarSlet
 3. Det siges jo, at der er guld for enden af regnbuen og se, hvor regnbuen ender.. det skal nok blive godt! Det mangler da også bare, med alt det arbejde I lægger i det.
  Heldigt I havde vejret med jer - så er det bare at håbe, at vejret også arter sig til den sidste del af tag-lægningen :-D

  Sød lille tagmand.. er det sådan en, der skal gemmes som minde, eller kan lossepladsen få en lille souvenir? :-)

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge