torsdag den 25. november 2010

DIY Adventskrans

Hvis du ikke allerede nu har en adventskrans klar, så er der stadig et par dage at løbe på. Og det behøver ikke, at være besværligt at lave en adventskrans. Du kan lave en i løbet af en halv time.


Jeg kaster mig nu ud i min første DIY. Jeg håber, at du enten vil synes, den er brugbar eller også bære over med mig, hvis jeg bare skriver noget nu, som er helt åbenlyst ud fra de billeder jeg allerede har vist.


 Til en adventskrans som ovenstående, skal du bruge:

Et fad (Her har jeg brugt et lagkagefad på fod)
Vitawrap/film
Ler
Fire lys
Mos
Grøn ståltråd
Pilegrene
Tre husløg
Tuja- og enebærgrene
Sølvfarvet krone
Hårspray
Hvid glimmer
Forskellige hvide kugler
To hvide nisser

Alle mine hvide ting i denne dekoration er købt i Notre Dame i Nørregade i København, men det er jo ikke afgørende, at det er præcis de samme ting. Jeg har f.eks. også set mange fine hvide ting i Notre Dame og Tiger, som ville gøre sig godt i en adventskrans.


Trin 1: Bred vitawrap ud over dit fad (så kan du nemlig fjerne ler og dekoration fra fadet uden besvær). Ovenpå lægger du en klump ler som en forhøjning midt på fadet.


Trin 2: Sæt de fire lys tæt sammen inde på midten af lerklumpen.


Trin 3: Læg en ekstra pølse af ler rundt om lysene og indimellem lysene, så de bliver holdt fast og ikke kan vælte ud til siden.


Trin 4: Læg mos hele vejen rundt om, så det ligger helt tæt ind til lysene og fylder hele fadet. Husk også at lægge en lille klump ind mellem lysene.

 

Trin 5: Lav en lille bøjle af ståltråd. Hvis det er tykt ståltråd, kan du bare bøje den til et 'u'. Hvis det er tyndere ståltråd må du lægge den i flere lag.


Trin 6: Læg de to pilegrene tværs over fadet foran lysene og sæt dem fast med to bøjler, så de ikke triller ned.


Trin 7: Nu skal husløgene sættes ned i mosset. Pil så meget så muligt af rødder og jord under husløget af. Så er det lettere at få til at sidde fast. Lav huller i mosset med en finger og stik husløgene ned i på en linje foran lysene, så det ser sådan her ud:


 

Trin 8: Diagonalt bag pilekvistene stikker du hhv. to kviste af tuja og to enebærkviste ind under mosset.


Trin 9: Så skal der hvid glimmer på kronen. Jeg har gjort det ved at spraye hårspray på kronen og hurtigt derefter drysse glimmer ud over den. Fordelen ved bare at bruge hårspray er, at det holder i første omgang, men er let at fjerne, hvis du senere vil have en anden farve glimmer på din krone.
Trin 10: Læg kronen på mosset i den side, hvor pilegrenene går ud og sæt den fast med 2-3 bøjler af grøn ståltråd. Og stik små flamingokugler med glimmer i, så det skjuler de grønne bøjler både ved kronen og ved pilegrenene. Læg en stor hvid glimmerkugle den modsatte side at kronen.


Trin 11:
Så er du færdig med dekorationen på selve fadet. Nu placerer du den der, hvor du vil have den til at stå og efterfølgende placerer du to kugler mere på bordet i samme side som kronen. På bordet i den modsatte side af kronen placerer du de to nisser.

Jeg håber, det gav mening - og at det kunne bruges. Nu fik jeg i hvert fald testet DIY-genren.

Hvis du vil vise din hjemmelavede adventskrans frem, så læg meget gerne et link i kommentarfeltet (uanset om du har brugt denne DIY eller ej). Jeg vil meget gerne se, hvad I har fundet på derude.

8 kommentarer:

 1. Synes din er rigtig flot.. Har stadig ikke fået lavet nogen. Puha, er vist ret bagud, men skal endda væk i weekenden. Hmm...
  Også rigtig fin DIY med gode billeder :)

  SvarSlet
 2. Godt tip med hårsprayen :-)

  SvarSlet
 3. Hej Anne
  Du skal ikke stresse over det - så går hyggen jo af. Det går jo også nok uden adventskrans. Og ellers er der jo 3 søndage mere i advent :-)

  SvarSlet
 4. Hej Anja
  Ja, det er nemlig ski'smart :-)

  SvarSlet
 5. Rigtig flot !!!

  Jeg har ikke lavet nogen endnu - men der er jo også længe til :S

  Først skal der i hvert tilfælde støves af.

  SvarSlet
 6. Hej Mutter
  Det er også et godt udgangspunkt :-) Så kan adventskransen jo komme til, hvis der bliver tid.

  SvarSlet
 7. Super fin DIY - den er jo lige til at gå til. Og god idé med hårspray. Har selv brugt limspray, men så er det jo ikke til at få glimmeret af igen! :-)
  Ser frem til dine næste DIY'ere.

  SvarSlet
 8. Hej Katrine
  Tak skal du have :-) Jeg må se, hvad jeg kan finde på at lave den næste om.

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge