søndag den 27. februar 2011

Familiefødselsdag

Kærestens familie har været til fødselsdagsfrokost i dag. Vi havde forberedt det meste i forvejen, så i princippet skulle vi bare lige støvsuge, rydde lidt op og lave det allersidste mad klar. Jeg skriver 'i princippet' for selvfølgelig gik det ikke sådan. Den lagkage, som jeg i øvrigt har bagt 100 gange før med succes, var blevet totalt mislykket. Først var den bagt for lidt, så puttede jeg den i ovnen igen, hvorefter den blev stenhård. Så en halv time før gæsterne kom måtte jeg i gang igen. So much for at være i god tid... Nå, men færdig blev den, omend æstetikken gik lidt fløjten.


Det hjalp heller ikke på synsindtrykket, at Lillejas hjalp med at lægge den sammen og sluttede af med at give den et ordentligt tryk16, så fyldet væltede ud. Heldigvis så det stadig festligt ud med tillykke-lys.


Og den gled da ned.


Pga. kage-panikken havde jeg ikke tid til at gøre så meget ud af bordpynten, men jeg nåede lige at kyle nogle små påskeliljer i nogle fine fugleskåle, som jeg købte på Ærø for 2 år siden.

Det var en rigtig hyggelig dag. Typisk mig at fare rundt som en skoldet skid, fordi jeg har en forestilling om det perfekte arrangement. Men når folk så kommer, så er det jo ikke detaljerne, der er det afgørende.

7 kommentarer:

 1. Æv, med lagkagen, men jeg synes nu at den ser meget fin ud - sådan lidt rustik :-)

  Flotte påskeliljer og fine skåle, det gør bare så meget underværker på et bord. Jeg har overhovedet ikke talent for bordpynt og dækning....

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hehe tillykke med ham. Og ærgerligt med kagen, men det vigtigste er vel hyggen og stemningen og den er jeg sikker på det ikke skortede på!

  Kh

  SvarSlet
 3. sidder her og smiler, sikke en festlig fødselsdag:)

  SvarSlet
 4. Hej Birthe
  Jamen, den blev også rigtig god til sidst. Men marengsen ovenpå gik helt i smulder, som det også fremgår af billedet. Men jeg kan godt lide betegnelsen "rustik", det giver indtryk af, at det var med vilje :-)
  Og jeg elsker normalt bordpyntning, som jeg også tidligere har vist - men ved da ikke, om det er noget, man ligefrem kan have talent for :-)

  Hej Anne
  Taktak :-) Du har helt ret. Det er bestemt hyggen det kommer an på, og det var bare rigtig hyggeligt :-)

  Hej Sonja
  Det var superhyggeligt og også rimelig festligt med en 2½ årig med krudt i r.... på besøg :-D

  SvarSlet
 5. Det ser knald-hyggeligt ud. Og nu er det jo selskabet der gør det ik ...?
  Jeg kan trøste dig med en lille historie: For flere år siden ( her fristes jeg til at skrive i mine unge dage) skulle min sambo holde fødselsdagsfest for sin kæreste. Det var farligt fint, i store lokaler, liveband og billige øl. Hun lavede den fineste lagkage og alt var klappet og klart. så satte hun kagen på vores lille spisebord i vores lillebitte køkken, vendte sig for at tage noget ud af de lave køkkenskabe og placerede måsen LIGE i kagen. Fødselsdagsbarnet fik lagkage med kæmpe numseaftryk... men vi havde en fed aften :-)

  SvarSlet
 6. HAHAHA! Supergod historie, Line! Så galt gik det dog ikke her, selvom det havde været en god historie for eftertiden :-D

  SvarSlet
 7. Jeg ville klart have kastet mig over kagen. Den ser da alt for lækker ud. Frugt, flødeskum og chokolade det er da en fest.

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge