onsdag den 31. juli 2013

To drengetrøjer

Omsider kan jeg vise de to trøjer fra mit sneak peak frem. De kom til at sådan her ud:

Modellen hedder Islænder og den er fra Knit for your kid af Susie Haumann. Jeg har strikket dem i Duo fra Sandnes, der er halvt uld halvt bomuld.

Jeg kan rigtig godt lide Susie Haumanns bøger, fordi hun skriver opskrifterne helt ud. Men til de her trøjer var jeg nødt til at mingelere lidt med opskrifterne. Den første version af den grå trøje blev meget kort, så jeg måtte pille den op og tilføje nogle flere rækker ensfarvet grå mellem mønsterrækkerne. På den blå strikkede jeg simpelthen bare mønsteret to gange i stedet for en. Jeg havde regnet lidt på det inden, jeg gik i gang med den, og det virkede som den nemmeste løsning - og jeg synes faktisk også, at trøjen bliver pænere af, at mønsteret ligger helt tæt.
Det eneste sted, hvor jeg synes, at opskriften rigtig drillede var i raglansamlingerne mellem ærme og bolen. Det var altså lidt svært at få det til at passe ordentligt.

På hver trøje har jeg så tilføjet en lille neondetalje - det er bånd fra Stof2000, som jeg bare har foldet rundt om ribben og syet fast på trøjen med symaskinen.

30 kommentarer:

 1. De er helt fantastiske!! Hvor ville jeg dog ønske jeg kunne strikke... rettere havde tålmodigheden. God idé med den lille neon detalje, det giver lige prikken over i'et... Super flot :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Nicoline. Og jeg kan kun anbefale at forsøge med strikkeriet - det er (for det meste) ret afslappende :-)

   Slet
 2. Hvor er de flotte og ja super detalje med stjernen :)

  SvarSlet
 3. Så flotte. Du imponerer mig altid. Elsker den lille neon detalje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, tusind tak Anne Dorte. Det betyder jo ekstra meget, når det kommer fra en håndarbejdslærer ;-)

   Slet
 4. Ej de er pæne!!! Gid man da havde tålmodighed til det .... :)

  SvarSlet
 5. Hvor er de flotte.
  Hvis jeg troede, jeg havde tålmodigheden, ville jeg lære at strikke - men det jeg ejer ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det kan ellers anbefales at give det et forsøg :-)

   Slet
 6. Hold da fast hvor er de fine.
  hvis bare man havde tiden og evnerne;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak...og det der med tiden...jeg lader bare være med at støvsuge ;-)

   Slet
 7. Hvor er det nogle lækre trøjer, mega god detalje med mærket i ribben.

  SvarSlet
 8. De er virkelig flotte begge to!

  SvarSlet
 9. De er så mega seje!!! MÅ LÅNE OPSKRIFT!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da det, du må! Og tak :-)

   Slet
 10. Læks! Synes generelt ret tit at opskrifter på børnetøj er ret korte - til gengæld ofte meget bredde ???... Jeg laver næsten altid opskrifterne i et par str. mindre og så bare længere. Men jeg har også to tynde drenge. Knit for your kid er en superfin bog - jeg er igang med kjolen med de der huller/falske snoninger i til min niece :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er som om proportionerne er lidt underlige? Men jeg troede faktisk bare, at det var mig, der havde gjort et eller andet galt i første omgang, så jeg er da glad for, at du kan fortælle, at det altså ikke kun er hos mig ;-)

   Slet
 11. Du er godt nok hurtig på pindene.. Vile ønske jeg også kunne strikke. Det går lidt hurtigere end med hæklenålen.

  SvarSlet
  Svar
  1. De her er strikket på pind 4,5, så det gik rimelig hurtigt. Jeg har også brug for hurtige ting blandt alle evighedsprojekterne :-)

   Slet
 12. De er bare SÅ flotte - nøj hvor kunne jeg lige se mine Oscar og Victor i sådan et par trøjer. Nu er jeg endnu mere ærgerlig over at jeg ikke kan strikke. Jeg har prøvet, det samme med hækling. Jeg synes jeg gør mig umage, men jeg KAN bare ikke. ÆV hvor er det træls....
  Men så må jeg jo beundre værkerne fra jer andre - de er SÅ fine :-)
  Kh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal selvfølgelig ikke udsætte sig selv for flere nederlag end højst nødvendigt, men jeg tror altså godt, du kan lære det. Det handler bare om, at starte med overskuelige projekter :-)

   Slet
  2. Nej hvor er du sød Asli, sikke en tiltro du har til mig:-) Jamen det er heller ikke helt sandt når jeg siger at jeg ikke kan. Jeg kan slå almindelig masker op og strikke "lige ud"...om det er ret eller vrang aner jeg ikke - det man lærer først! Og så kan jeg altså ikke andet. Og der er jo grænser for, hvor mange halstørklæder og grydelapper folk lige står og har brug for, ikke sandt! Så det bliver altså til for lidt...strikning. Men tusind tak for din tiltro - det er altid en dejlig ting, når andre tror på at man KAN noget:-)
   Kh. Malene

   Slet
 13. Hej Asli

  I dag da min far hentede post, var der en pakke til mig! Jeg kunne slet ikke forstå, at den var til mig, og at der også var et kort - det skyndte jeg mig at krølle lidt og gemme under sengen. Indeni pakken lå en super sej sweater med en lille stjerne på - jeg blev helt stolt over at den var til mig, og især glad for stjerne, og jeg glæder mig allerede til at have den på i udflytterbørnehaven til efteråret - den bliver rigtig god til blæsevejr på stranden i Hundested! Tusind tak til Tanke A:)

  Kærlig hilsen Pelle (snart 3 år)

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Pelle! Jeg er bare SÅ glad for, at du kunne lide trøjen :-) Jeg håber, den passer dig til efteråret. Kram

   Slet

Topscorere den seneste uge