tirsdag den 1. oktober 2013

Boganmeldelse og giveaway: Fanøstrik af Christel Seyfarth

Smukke Fanø med fladt hedelandskab og vildt vand lige uden for døren har inspireret Christel Seyfarth til at lave en strikkebog, Fanøstrik. Eller faktisk er det ligeså meget de smukke fanødragter - efter min mening den smukkeste variant af de danske egnsdragter - der har været inspirationen.

Bogen følger to spor (eller på en måde fire, men mere om det senere). Det ene spor er historier og billeder fra Fanø om kakler, fanødragter, sømænd og drager. Den del ELSKER jeg, og den del har jeg læst med et stort smil på læben, for den viser virkelig at Fanø og ikke mindst fannikerne er noget særligt. 

Det andet spor er strikkeopskrifterne, og her taber jeg desværre tråden. Strikkeopskrifterne rammer forbi min smag og er en tand for spraglede og mønstrede - og det kommer fra mig, der ellers elsker mønsterstrik. Men for mig må mønsterstrik gerne have et element af humor, og det savner jeg i modellerne. Dermed ikke sagt, at de sikkert ikke er sjove og udfordrende at strikke. Men kan jeg se mig selv i dem? Nej.

Hvad er så det med de fire spor? Jo, som I kan se ovenfor er bogen både på dansk og engelsk, dvs. al tekst og alle opskrifter står både på dansk og engelsk. Det er selvfølgelig smart, at Christel kan sælge den samme bog til danske og udenlandske turister i sin butik i Nordby, men helt ærligt... Jeg synes faktisk, at det er fjollet, at de hver især skal betale for at få to bøger. Bogen koster 350 kroner, og selvom det er for 14 relativt avancerede strikkeopskrifter, så synes jeg, det ville have været bedre at lave to forskellige bøger til billigere penge.


Nå. Heldigvis er smag og behag forskellig - og derfor skal bogen nok alligevel blive en sællert. Derfor har jeg også besluttet, at det er for ærgerligt, at denne bog skal stå i min reol og kukkelure. Den skal hjem til en, der vil elske at give den gas med farver og mønstre. Derfor: GIVEAWAY!

Skriv en kommentar herunder, hvori du beskriver, hvad der inspirerer DIG i dit strikketøj og farvevalg mm. Så trækker jeg lod blandt kommentarerne onsdag d. 8. oktober kl. 20.00.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det med småt: Jeg har modtaget et eksemplar af bogen for at kunne anmelde den.

42 kommentarer:

 1. Jeg inspireres af alt omkring mig - et mønster eller den detalje af et mønster på en gryde, en frakke på en dame i toget, forsiden på en bog, en slikpose....
  Jeg kan rigtig godt lige klassisk strik med en lille detalje, fx at sætte neongrønne skulderknapper på en sømandstrøje..

  SvarSlet
 2. Jeg inspireres af natur, af en flig af et gammelt sjal, af bonderøven og matador, af mine unger og kvinderne i min familie, som alle strikker. Jeg elsker at strikke gamle mønstre, og jeg elsker at tviste dem. Jeg håber bogen bliver min- synes den ser helt fantastisk ud!!!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 3. Jeg inspireres av naturens skiftninger, av lekre strikkerier på Ravelry, og andre strikkesider. Jeg inspireres av norsk tradisjonsstrikk. Jeg ville elske å få stifte mer bekjentskap med dansk koloritt og mønster for å kunne bruke dem, helt eller stykkevis og delt.
  Mvh Kristin

  SvarSlet
 4. Øj en fed giveaway - og så er det lige på min 30 års fødselsdag :)
  Jeg er og bliver meget inspireret af min svigermor og det er som oftest hende jeg strikker med og vil elske at dele bogen med hende ;)

  SvarSlet
 5. Den fik du solgt godt ;-) men jeg er stadig nysgerrig :-) Mette

  SvarSlet
 6. Jeg ender altid med at strikke en farve og så med strukturer - håber at vinde bogen, så jeg forhåbentlig kan blive inspireret til at strikke med farver :)

  SvarSlet
 7. Blog, instagram, familie og venner, inspirere mig rigtig meget når jeg skal strikke eller lave andet håndarbejde :) s.vilsboell@gmail.com

  SvarSlet
 8. Jag hoppas att jag har turen att vinna den här gången! Jag låter mig inspireras av Ravelry, alla stickbloggar. Och Instagram är stället där jag hittar allra mest inspiration ifrån. Inte bara stickat utan virkat sytt och allt DIY.

  SvarSlet
 9. Jeg henter inspiration mange steder fra - bøger, internet, strikkeveninder, garnbutikbesøg m.m. Jeg var for nogle år siden på workshop med Christel Seyfarth og hun var en stor inspiration for mig - jeg har leget meget mere frit med farver og mønstre efter den workshop. Oprindelig var jeg inspireret til mønsterstrik fra 70´ernes hønsestrikkere - strikkede og tegnede mønstre i en ung alder, men jeg holdt mig til de traditionelle hønsestrik-mønstre - nu "tør" jeg mere :-)

  SvarSlet
 10. Jeg inspireres af mine strikkebøger - blade- naturen (især hvad farvesammensætningen angår) leg med kontraster, og meget mere. Jeg elsker farver og vil super gerne vinde Christel seyfarths bog.

  SvarSlet
 11. Farver, farver og atter farver. Jeg bliver inspireret af garnets farve og det bestemmer, hvad jeg strikker.

  SvarSlet
 12. Jeg finder meget stor inspiration her i blogland.
  tagelaursenpiaeriksen@gmail.com

  SvarSlet
 13. Kis ( kis2010@live.com)2. oktober 2013 kl. 09.45

  Jeg får inspiration fra strikke cafe, blog's, bøger, mode og blade. Jeg kan godt lide at bruge forskellige, og anderledes farver.

  SvarSlet
 14. Jeg får inspiration fra alle steder - nettet, strikkeblade, en tur i Brugsen osv. Men skulle jeg vinde bogen går den til min svigermor, de er vist alt for avancerede for mig. Og så har hun en masse familie på Fanø, det ville da være en god gave. :)

  SvarSlet
 15. Jeg henter inspiration rigtig mange steder som fx blogs og veninder. En særlig kærlighed har jeg til min mors og farmors gamle strikkeopskrifter - hvor er der bare mange skønne og skøre ting fra eksempelvis 70'erne og 80'erne. Jeg er både til naturfarver, men også til stærke, klare farver som orange, gul, blå osv. osv.

  SvarSlet
 16. Jeg er en forholdsvis ny strikker, men har efterhånden fået mange færdige projekter af pindene. Jeg er både til det klassiske og simple, men samtidig utrolig fascineret af de farverige og avancerede strik, som bl.a. Christel laver. Jeg ville elske at have denne bog til at stå hjemme på hylden, klar til at blive fundet frem, når jeg mangler inspiration.
  MVH Rikke

  SvarSlet
 17. Jeg inspireres af mønstre og farver og får masser af ideer. Til gengæld er jeg ikke så god til at få produceret tingene, men heldigvis har jeg min mor, der kan hjælpe med det. Min familie er ikke fra Fanø men fra Rømø, som minder meget om Fanø. Så jeg genkender i den grad naturen, dragterne osv. Den natur er for mig den skønneste, der findes, måske fordi jeg har set den gennem hele min barndom. Vestkysten er skøn og en stor inspirationskilde for mig, både naturen og de mange kunstnere og kunshåndværkere, der bor derovre.

  SvarSlet
 18. Jeg er "desværre" een af de strikkere som skal have inspiration fra bøger, derfor er denne bog meget interessant.
  Jeg kan forstå at det ikke alene er opskrifter på flot inspirerende strik, men også et indblik i kulturen på Fanø som er spændende.

  SvarSlet
 19. inspirationen kommer fra venners strikkeproduktion, ugeblade og bøger:)
  marianne.lykke@gmail.com

  SvarSlet
 20. Inspiration kommer fra bla andre bloggere, facebook grupper, naturen. Jeg vil meget gerne vinde bogen, for at kunne give den til en god veninde jeg har, som gennemgår en svær tid. Hun elsker strikkebøger og fortjener al den opmuntring/glæde, som kan ligge på hende.
  mosekonen1958@gmail.com

  SvarSlet
 21. Super god ide at forære noget væk som alligevel står og ikke bliver brugt, det har jeg også haft gang i på det sidste, (har for øjeblikket en gratis sofa på min blog) men at bruge det som give away, det er da rigtig godt tænkt, det vil jeg også prøve:)
  Jeg er ikke særlig god til at strikke så jeg skal nok ikke deltage i lodtrækningen, synes bare tanken var god.
  Eva

  SvarSlet
 22. Mine største inspirationer er klart de klassiske norske mønstre<3

  SvarSlet
 23. Finder inspiration alle vegne, både i blade i naturen og i gadebilledet. Kan godt lige de klassiske opskrifter med et farvepift.
  Ps. Tak for en hyggelig snak i Næstved i går.

  SvarSlet
 24. Inspiration er en sjov størrelse - Det er meget forskelligt fra den ene person til den anden
  Kan lade sig inspirere af de mindste ting - Kan godt selv lige små velvalgte sjove indslag i mit strik.

  lih1966@live.dk

  SvarSlet
 25. Jeg inspireres af alt omkring mig. Det kan være alt fra hvordan fliserne er lagt i gågaden til hvordan maden er anrettet på en restaurant. :)

  daniellalind@live.dk

  SvarSlet
 26. Jeg er helt vild med grafiske mønstre, specielt tæpper fascinerer mig rigtig meget. Jeg er meget til efterårets farver med gule, brune, grønne og røde nuancer. Jeg har set Seyfarths nye flise-sjal og det synes jeg er enormt fint hvorimod jeg synes hendes pagodehatte er alt for spraglede og uklare i mønsteret.

  SvarSlet
 27. Jeg inspireres af årstidernes skiften og alt hvad der kan bruges i hjemmet. Jeg bliver ofte inspireret af andre bloggere eller på pinterest, og nyder når andre deler deres ideer med mig.

  Det kunne være så lækkert at vinde bogen, der jo er fyldt med fine opskrifter på skøn strik :)

  SvarSlet
 28. Jeg ønsker mig SÅDAN den bog!!!

  SvarSlet
 29. Det var en fin idé at lave en lille giveaway med bogen. Jeg strikker ikke, men jeg har en veninde som ville blive rigtig glad for sådan en bog.
  Jeg hækler tilgengæld meget, jeg bliver rigtig inspireret af de ting jeg ser i hverdagen. Især naturen med blade og former.

  SvarSlet
 30. Inspiration garn, farver, bøger :)

  SvarSlet
 31. Jeg bliver meget inspireret i min lokale strikkebutik - og selvfølgelig på diverse inspirerende blogs.
  Men hvis jeg vinder er den slet ikke til mig selv, men til min fars kone, der kommer fra Fanø. Hun strikker i øvrigt også - så den vil være perfekt som ekstra-gave til hende :)

  SvarSlet
 32. inspireres af meget af det samme som alle de andre fortæller, men mine 2 døtre er også gode til at komme med ideer!

  SvarSlet
 33. Jeg henter inspiration mange steder. Naturen, film/tv, bøger og andre mennesker. Nok i særdeleshed andre mennesker :-) Alt efter humør :-)

  SvarSlet
 34. den vil jeg geeeeeeeeeerne vinde!

  SvarSlet
 35. Wow... Fanøstrick... jeg vil strikker veldig gjerne. Og rettledning super fin.
  Jeg lære dansk! og strikke fantastiske mønster. Kanskje jeg har lykke og vinner,
  I alle fall en jeg sender deg en deilig hilsen.

  SvarSlet
 36. Jeg finder inspiration bl.a. her på din blog, men kan ikke få for meget, så jeg kunne ønske mig bogen til min fødselsdag lige om lidt

  SvarSlet
 37. Den bog vil jeg sørme gerne se mere i :-)

  SvarSlet
 38. Hvordan i alverden var jeg lige ved at overse dette ?????,uha jeg skynder mig lige at deltage og håber :))

  SvarSlet
 39. Kære Asli

  Jeg inspireres af teknikker og andres strik, som jeg finder i kulturhistoriske bøger om strik (Vibeke Linds "Strik med nordisk tradition" er en guldgrube), strikkebøger (Marianne Isagers - især de første, der indeholder mange forfinede teknikker, anderledes brug af flerfarvestrik end de traditionelle fair-isle og hønsestrik), -hjemmesider og -blogs, både kommercielle og private. Disse input kombinerer jeg med min egen glæde for (mange) farver, hvad strikket skal bruges til og modtageren samt min lyst til at dygtiggøre mig teknisk.
  Christel Seyfarts Fanø-strik ligger lige til højrebenet for mig, da jeg er glad for farver, kulturhistorie og udfordrende teknik/model, men desværre tillader min økonomiske situation ikke, at jeg selv køber bogen og min tålmodighed vil blive udfordret af bibliotekets venteliste, så jeg vil gerne vinde den. Hvis jeg vinder og mod forventning ikke ønsker at beholde, så lover jeg dig at give bogen videre (måske via din blog igen ;-)).
  Strikkehilsen fra kristinehansen@mail.dk

  SvarSlet
 40. Www og lækkert garn er nogle af mine inspirationskilder + selvfølgelig lækre strikkebøger :)
  Hilsen Conny F

  SvarSlet
 41. Det er en bog, jeg rigtigt gerne vil vinde!

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge