søndag den 15. maj 2011

Søndagstur

I dag tog kæresten og jeg toget til Helsingør for at få én på den kulturelle oplever:Destinationen var nærmere betegnet Kulturværftet, som ligger lige over for Kronborg. Arrangementet var en slags paneldiskussion mellem den amerikanske forfatter Siri Hustvedt og en dansk psykoanalytiker og en norsk psykiater. Inden var der mulighed for at få signeret bøger både af Siri Hustvedt og Paul Auster.

Jeg har aldrig læst noget af Siri Hustvedt, men jeg glæder mig nu til at læse "Det jeg elskede". Paul Auster har gjort stort indtryk på mig, men det er længe siden jeg har læst noget af ham.


De bøger, jeg fik signeret - jeg fornemmer, at nogle af dem er på vej ud i verden. Jeg tror, de vil betyde mere, der hvor de skal hen, end de gør hos mig.


Mig og Siri.

Mellem signeringen og selve arrangementet gik vi ud i byen for at finde noget mad...


Det blev til Helsingørs sandsynligvis ringeste shawarma... Pizza Vikingen - don't go there!Regnvejr i Helsingør.

Selve arrangementet var fint omend lidt ufokuseret. Men jeg var meget imponeret over Siri Hustvedts omfattende viden om ALT muligt og jeg var godt underholdt - og så synes jeg altid, det er dejligt at være på tur. En rigtig fin søndag eftermiddag.

11 kommentarer:

 1. Glæd dig til "Det jeg elskede"... Super historie... :o)

  SvarSlet
 2. Det arrangement gad jeg godt ha' været med til! Auster var også i Politikens Hus fredag, men billetterne var revet væk.

  SvarSlet
 3. Jeg har boet på kollegie i Helsingør et par år. Super hyggelig by - at være turist i. Der sker ikke så skide meget ellers...

  Og ja, det er skidesvært at få en ordentlig sharwarma i Helsingør. Der skal man hellere satse på pølsevognene ;-) Det ved man hvad er :-)
  (Ellers lige overfor Kvickly ligger der en fantastisk shawarmabar, som vi altid besøger når vi er i byen. Oasen tror jeg den hedder. Bare hvis I er på de kanter en anden gang :-)

  SvarSlet
 4. Hvor fedt! Jeg har heller aldrig læst noget af Siri, men jeg har læst Paul Auster, som jeg godt kan lide :-)

  KH
  Birthe
  PS - du må have noget mere mad på din blog, så du kan komme med til næste blogtræf i aug :-D

  SvarSlet
 5. Hej Pi Andrea
  Jeg glæder mig rigtig meget til den. Men først har jeg en krimi, jeg skal læse færdig :-)

  Hej Anne
  Det var også en oplevelse! Der var faktisk ikke så mange til selve signeringen, men det var også 2. dag i træk, at de havde signeret bøger i Helsingør.

  Hej Anne Lotte
  Vi undrede os også over, at alle cafeer var lukkede søndag eftermiddag. Men tak for tippet til en anden gang :-)

  Hej Birthe
  Det var rigtig fedt. Jeg har godt set om det spændende madbloggertræf på Fyn. Måske skal jeg have en proforma-blog om mad ;-)

  SvarSlet
 6. Fabelagtigt. Hvor stort at stå over for Paul Auster. Wow... Han er jo Gud (eller i hvert fald en tredjedel af en eller anden form for hellig, litterær treeninghed i min verden, sammen med Murakami og Blixen)
  Og ja, glæd dig til What I loved. Hun minder om ham, men med en fin, mere feminin vinkel.
  Ærgerligt med dårlig shawarma. Men du kan trøste dig med, at du nok ikke kommer til at være kamp-shawarma-sulten i Helsingør inden for den nærmeste fremtid, og at du nu har advaret dem der kunne komme til at så i den situation.

  SvarSlet
 7. Iiih Signe, jeg ved jo, at du elsker ham. Og der hører en fin historie med, som du skal få på onsdag :-)
  Og jeg føler mig også som en god medborger, når jeg sådan laver public service og fortæller om, hvilke shawarma-steder man IKKE skal besøge...måske jeg skulle søge om licensmidler ;-)

  SvarSlet
 8. Tak for ny inspiration.

  Er lige blevet færdig med "Giganternes fald" af Ken Follet. Super god, men jeg elsker historiske romaner.

  Og tak for gavelink!!

  Hilsen
  Kirsten

  SvarSlet
 9. Hej Kirsten
  Selv tak! Jeg har overvejet, om jeg skulle læse Giganternes fald, for jeg var nemlig vild med både Jordens Søjler og Uendelige Verden, men så er jeg bare ikke kommet i gang med den. Nu er den på listen :-)

  SvarSlet
 10. Fantastisk bog - glæd dig :)

  SvarSlet
 11. Ihh har lige købt 'Det jeg elskede' og glæder mig meget til at læse den :) Skal først lige være færdig med 'Renselse'.
  Dejligt at høre at folk er så begejstret for den :)

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge