onsdag den 14. december 2011

Kryddersnapse til værtsgave

En af de fortabte sønner i min vennekreds er hjemvendt efter flere år i udlandet. Til stor glæde og fornøjelse for hele vennekredsen, naturligvis. I går aflagde jeg visit i hans nye lejlighed, og jeg kom ikke tomhændet. Min gode ven er en ægte feinscmecker og derfor kan det være svært at finde en god værtsgave, som ikke koster noget særligt. Til alt held er han ligesom jeg rigtig glad for kryddersnapse og hans eget lager har ikke overlevet hans udlandsophold. Så derfor fik han lidt af mine:

Det lønner sig at være samler: Jeg fandt fem forskellige flasker i gemmerne og pimpede dem med maskingtape og dymo.

Kvædesnapsen er ny og netop filtreret i søndags. Man laver den ved at skære en kvæde i grove stykker, fryse det et døgns tid og derefter overhælde det med rigeligt vodka og tilsætte en anelse sukker. Og så skal det ellers stå i et års tid. Så det er ikke svært, det kræver bare tålmodighed.

De andre snapse kan du læse om her.

5 kommentarer:

 1. Jeg tror aldrig, jeg bliver dus med snaps. Men jeg synes, det er så fedt aligevel - det er nok det der med at skabe noget med sine egne hænder. Jeg tror dog alligevel jeg nøjes med at sylte og bage:-)

  SvarSlet
 2. Hej Christina
  Jeg tilhører den sjældne slags, der faktisk meget godt kan lide almindelig snaps. Men jeg laver altid mine kryddersnapse med vodka, så de har ikke den der kradse kommensmag. Og denne her med kvæde. DEN ER GOD! Den er nærmest som en dessertvin :-)

  Hej Julia
  Han blev også rigtig glad. Det var fedt! :-)

  SvarSlet
 3. Jeg kan ikke lide snaps.. Men fik en med solbær.. og det var helt likør aktig så den var fin...

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge