tirsdag den 27. december 2011

Louises plantefarvede (g)uld og en ekstragave fra mig til mig

Jeg har været heldig igen at få fingrene i noget af Louises plantefarvede uldgarn i en fantastisk byttehandel:

...eller teknisk set er det her farvet med lus (selvom det er helt forkert og de der lus slet ikke var opfundet i vikingetiden...eller det var Sydamerika, hvor man finder de kaktus, som lusene bor på i hvert fald ikke...eller noget. Louise fortæller det meget bedre end mig og har hvisket noget om, at der måske kommer en workshop, hvor man kan lære mere om garn og lus og planter og farver *forsigtigt yay*).

Jeg fik også nogle små prøver på plantefarvet garn til lækre detaljer.

Og i anledningen af, at jeg nu er i besiddelse af al den uldne lækkerhed, gav jeg mig selv en ekstragave: Et krydsnøgleapparat. Så kan jeg lynhurtigt lave praktiske nøgler garn, hvor man kan tage indefra og udefra samtidig.

Her kan man se, hvordan krydsnøgleapparatet fungerer sammen med garnvinden. Man drejer på håndtaget på krydsnøgleapparatet og så suser garnvinden rundt. Det er ret Storm P'sk og meget fascinerende.


Og få øjeblikke senere har man sådan et fint nøgle. Det er superpraktisk og jeg er blevet helt "garnhøj" af det, så tilgiv mig, hvis jeg er lidt overstadig i dette indlæg (wuhuu!).

12 kommentarer:

 1. Lækkert!
  Sådan et fik jeg også i julegave - glæder mig til at prøve det! :D

  SvarSlet
 2. Ja man får lyst til at rulle alt sit garn op til lækre nøgler, sjovt jeg står også altid ved køkkenbordet og drejer..

  SvarSlet
 3. Åh misundelsens greb - jeg har længe sukket efter et krydsnøgle apparat!
  Hvorfra og hvor meget??
  Kram

  SvarSlet
 4. Sødeste Asli - for det første vil jeg meget gerne sige 1000 tak for en fantastisk dag med hygge, snak og Faxe Kondi. Det er jeg helt klar på at gøre igen snart...
  I forhold til (g)ulden så glæder jeg mig sådan til at se hvad du finder på! Syntes altid det er så fantastisk at se hvad folk laver med mit farvede garn. Jeg lover forøvrigt snart at kunne sige mere om det plantefarvningskursus - tror bestemt at det bliver både spændende og farverigt ;0)

  SvarSlet
 5. Hej Jeanette
  Glæd dig! Det er fedt :-) Og dit indlæg i dag: wow! :-O

  Hej Ellen Kathrine
  Det var nu egentlig mest af nød, jeg satte det op på køkkenbordet, fordi mine andre bordblader enten er for skrå eller for brede til at du. Men det fungerer rigtig godt :-)

  Hej Cecilie
  Det er fra Sommerfuglen og koster 395 kr. Til gengæld har jeg kun givet 25 kr. for garnvinden, som jeg har fundet i genbrug. Så sammenlagt er det ikke så dyrt. Og i øvrigt synes jeg ikke, at 400 kr. er meget i forhold til, hvor meget glæde den vil bringe mig :-) Man kan også få nogle elektriske, der koster omkring 1200 kr. Denne her er i øvrigt af mærket Royal.

  Hej Louise
  Først og fremmest SELV TAK! ...næste gang vil jeg dog forsøge at have hang til noget mere sofistikeret end Faxe Kondi (flovt!). Jeg har udvalgt mit næste strikkeprojekt, som bliver med dit garn. Og det jeg er i gang med nu indeholder også lidt af dit. Det er noget med mønsterstrik, som jeg synes, er blevet okay fint :-)
  Jeg glæder mig sådan til at høre mere om kursus. Det kunne være såå sjovt :-)

  SvarSlet
 6. Herligt med god kvalitet, ser lækkert ud i hvert fald :-)

  SvarSlet
 7. Hej Pimp me up!...
  Det har du så evigt ret i :-)

  SvarSlet
 8. Hej Asli
  Kom lige forbi din blog og fik lyst til at blive hængende..
  Sikke noget lækkert garn - og praktisk med sådan et krydsnøgleapparat.
  Godt nytår til dig.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 9. Ja både krydsnøgleapparat og plantefarvet garn er stærkt vanedannende - vil ikke undvære det igen efter at være startet på det.
  Jeg har farvet garn for første gang her i 2011 og det er ikke spor svært - jeg farver til brug i undervisningen på min skole og eleverne kræver ikke at farverne er ens fra gang til gang, så jeg farver temmelig frit, men det er så sjovt :)
  God fornøjelse
  vh Thea
  http://the-knitting-bee.blogspot.com/2011/08/handfarverens-have.html

  SvarSlet
 10. Er garnet farget med lus? Som i....lus?
  Eller mistet jeg noe i den dansk-norske språktåken?

  SvarSlet
 11. AbuMoo - du fangede helt rigtigt. Garnet er farvet med en bestemt skjoldlus /Cochenille. De lever på nogle bestemte kaktuser, og man bruger deres skjold, som indeholder rigtig meget farve.

  SvarSlet
 12. Hej Mona Elisabeth
  Velkommen til :-) Også godt nytår til dig!

  Hej Thea
  Hvis jeg ikke boede på 2. sal i en 2-værelses lejlighed, ville jeg med garanti også kaste mig over det. Selve processen virker overskuelig, men det virker også lidt mere pladskrævende, end jeg kan overskue på mine 54 kvm, desværre :-)

  Hej AbluMoo
  Yeps! Louise er på banen med et kompetent svar :-)

  Tak for svar, Louise :-)

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge