torsdag den 29. december 2011

Strikket vest til en lille hippie

Henover julen gik jeg i gang med en lille vest med mønsterstrik. Jeg tog udgangspunkt i model Bertram, men jeg lavede den med mønster i stedet for striber. Mønsteret er dels eget design og dels fra dette skønne halstørklæde.

Resultatet ser sådan her ud:
Den mangler bare knappen i halsåbningen. Jeg havde så travlt med at holde styr på ret og vrang, at jeg helt glemte knaphullet. Ikke så smart. Men jeg må lige finde ud af at få lavet et knaphul på en anden måde.

Jeg er nogenlunde tilfreds med resultatet, selvom jeg er meget bevidst om, at det kan gøres bedre. Hønsestrik er jo beregnet på, at mønsteret gentages hele vejen rundt, og jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle få det farvede garn med rundt, når jeg ikke gentager mønsteret, så jeg har bare klippet enderne over og hæftet hver enkelt. Det tog en evighed og der er med garanti en smartere måde, som jeg bare ikke har lært endnu. Når jeg lærer den, kan jeg sikkert lave noget, der er mere jævnt strikket. Og det er ret sjovt at strikke mønster, synes jeg, så det er helt sikkert ikke sidste mønsterprojekt.

Denne her vest er lavet med dobbelt rib i hals, ærmer og underkant i stedet for retstrik. Det tror jeg også, jeg vil gøre næste gang, jeg skal strikke den.

Næste strikkeprojekt bliver enten Jasen i det lækre "lusefarvede garn" eller en lille jakke fra All you knit is love af Susie Haumann eller måske endnu en Bertram bare med mønster hele vejen rundt. Så mange ideer og så lidt tid...

11 kommentarer:

 1. Way to go, Asli! SÅ sej. Og lidt sejt gået af en newbie-knitter :o)

  SvarSlet
 2. Asli altså - godt gået! At kaste sig ud i mønsterstrik når man er helt grøn er altså bevis for, at du har fået blod på tanden. Og du har virkelig strikket det fint. Tror der skal man forsøg til før man føler sig helt hjemme i de mange tråde.

  SvarSlet
 3. Hvor er du bare blevet god! Super fin lille hippievest:)

  SvarSlet
 4. Hej Asli.
  Hold da op et flot resultat. Den skal du være stolt af. Glæder mig allerede til at se flere af dine strikkerier.
  Dorte

  SvarSlet
 5. Hvis du kommer forbi butikken en dag skal jeg vise dig hvor smart man kan gøre det. Men hatten af for at du har kastet dig ud i projektet og landet igen på begge ben

  SvarSlet
 6. Den er skøn...hatten af for gåpåmodet!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 7. Hej Birgitte
  Tak skal du have :-)

  Hej Louise
  Jeg har totalt blod på tanden. Jeg tænker hele tiden på, hvad jeg skal strikke som det næste :-D

  Hej Anne
  Taaaark! :-D

  Hej Dorte
  Jeg takker igen for de fine opskrifter, som er rigtig gode for en nybegynder som mig. Jeg har endda fået mod på den lille tøsevest. Med snoninger...uuuuh! :-)

  Hej Trine
  Jeg kommer jo til strikkecafe d. 18. Og der vil jeg meget gerne se det. Jeg har kigget lidt på nettet og set flere vejledninger, men det er bare ikke det samme som at have en livline ved siden af.

  Tusind tak, Stine :-D Indtil videre har jeg ikke grund til andet end gåpåmod. Små nemme projekter, der falder nogenlunde ud er fordrende for gåpåmod og strikkeselvtillid.

  SvarSlet
 8. Hvor det glæder mig, Asli.
  Dorte

  SvarSlet
 9. Ih, hvor er den fin :-)

  Godt nytår, Asli. Håber vi ses i 2012.

  KH
  Birthe

  SvarSlet
 10. Tusind tak, Stine :-)

  Hej Birthe
  Tusind tak skal du have! Jeg håber også, vi får lejlighed til at ses i 2012. Godt nytår til dig! Jeg håber, du kom vel ind i det :-)

  SvarSlet

Topscorere den seneste uge