lørdag den 31. december 2011

Nytårsbord 2011

I år fejrer jeg nytåret med bedsteveninden, den hjemvendte levemand og en irer og en italiener. Vi skal være hos mig og senere slå festen sammen med underboerne, som holder fest for flere fælles venner - det er det rene Huset på Christianshavn og mægtig hyggeligt. Jeg er godt tilfreds med det arrangement, ikke mindst fordi det giver mig lejlighed til at hive alt det fine Royal Copenhagen ud af skabet. Nytårsbordet i år er nemlig dækket med Mussel Mega, Hvid Elements og Musselblå Elements i skøn sammenblanding.


Midt på bordet har jeg  placeret mine smukke Royal Whites figurer. Den store hjort er en julegave fra i år.


 Alle fem kuverter er forskellige. Servietterne er fra Tiger.


Musel Mega stearinlys, som jeg har fået af bedsteveninden i indflyttergave - på byttemærket stod der februar 2004. De har ventet på en særlig anledning, som nu er oprundet. Det blå er fra Søstrene Grene og indkøbt i forgårs (det er jo så moderne at mikse nyt og gammelt).

En knallert ved hver tallerken. Jeg har også købt et par bordbomber, selvom alt det gejl egentlig ikke siger mig så meget, og kun får lov at komme på bordet, hvis det ikke clasher med temaet. Ja, sådan er jeg altså. Totalt borddæknings-fascist.

Jeg har allerede takket og gjort status i mit blog-julekort, så jeg vil nøjes med, at ønske jer en vidunderlig aften - hvordan I end vælger at holde den - og et dejligt nytår. Må det blive fyldt med ting, I ønsker jer. Vi ses i 2012.

torsdag den 29. december 2011

Strikket vest til en lille hippie

Henover julen gik jeg i gang med en lille vest med mønsterstrik. Jeg tog udgangspunkt i model Bertram, men jeg lavede den med mønster i stedet for striber. Mønsteret er dels eget design og dels fra dette skønne halstørklæde.

Resultatet ser sådan her ud:
Den mangler bare knappen i halsåbningen. Jeg havde så travlt med at holde styr på ret og vrang, at jeg helt glemte knaphullet. Ikke så smart. Men jeg må lige finde ud af at få lavet et knaphul på en anden måde.

Jeg er nogenlunde tilfreds med resultatet, selvom jeg er meget bevidst om, at det kan gøres bedre. Hønsestrik er jo beregnet på, at mønsteret gentages hele vejen rundt, og jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle få det farvede garn med rundt, når jeg ikke gentager mønsteret, så jeg har bare klippet enderne over og hæftet hver enkelt. Det tog en evighed og der er med garanti en smartere måde, som jeg bare ikke har lært endnu. Når jeg lærer den, kan jeg sikkert lave noget, der er mere jævnt strikket. Og det er ret sjovt at strikke mønster, synes jeg, så det er helt sikkert ikke sidste mønsterprojekt.

Denne her vest er lavet med dobbelt rib i hals, ærmer og underkant i stedet for retstrik. Det tror jeg også, jeg vil gøre næste gang, jeg skal strikke den.

Næste strikkeprojekt bliver enten Jasen i det lækre "lusefarvede garn" eller en lille jakke fra All you knit is love af Susie Haumann eller måske endnu en Bertram bare med mønster hele vejen rundt. Så mange ideer og så lidt tid...

tirsdag den 27. december 2011

Louises plantefarvede (g)uld og en ekstragave fra mig til mig

Jeg har været heldig igen at få fingrene i noget af Louises plantefarvede uldgarn i en fantastisk byttehandel:

...eller teknisk set er det her farvet med lus (selvom det er helt forkert og de der lus slet ikke var opfundet i vikingetiden...eller det var Sydamerika, hvor man finder de kaktus, som lusene bor på i hvert fald ikke...eller noget. Louise fortæller det meget bedre end mig og har hvisket noget om, at der måske kommer en workshop, hvor man kan lære mere om garn og lus og planter og farver *forsigtigt yay*).

Jeg fik også nogle små prøver på plantefarvet garn til lækre detaljer.

Og i anledningen af, at jeg nu er i besiddelse af al den uldne lækkerhed, gav jeg mig selv en ekstragave: Et krydsnøgleapparat. Så kan jeg lynhurtigt lave praktiske nøgler garn, hvor man kan tage indefra og udefra samtidig.

Her kan man se, hvordan krydsnøgleapparatet fungerer sammen med garnvinden. Man drejer på håndtaget på krydsnøgleapparatet og så suser garnvinden rundt. Det er ret Storm P'sk og meget fascinerende.


Og få øjeblikke senere har man sådan et fint nøgle. Det er superpraktisk og jeg er blevet helt "garnhøj" af det, så tilgiv mig, hvis jeg er lidt overstadig i dette indlæg (wuhuu!).

mandag den 26. december 2011

Kreativ julegave

Før jul viste jeg en lille pink pakke frem, der havnede i min postkasse. Pakken var fra Katrine. Her kan I se, hvad den indeholdt:
Den fineste broche med porcelæn og hækling. Jeg elsker kontraster i materialer og derudover er jeg vild med farvesammensætningen i garnet.

Det her er temmelig genialt tænkt, synes jeg. Det er frøkenen & baronen øreringe.

Tusind tak, søde Katrine! Jeg er vild med mine nye smykker...jeg sagde jo nok, at små pakker er de bedste!

lørdag den 24. december 2011

Julekort fra frøkenen og baronen 2011

Kære du, som læser med på min blog.

Igen i år har jeg besluttet mig for at sende dig et virtuelt julekort for at sige TAK! for det år, der er gået.

For bloggen har det været et år med fremgang og store dejlige oplevelser. Jeg har rundet 450 faste læsere, og det er jeg bare så glad og stolt over. Jeg har mødt endnu flere bloggere IRL og fundet nye venskaber, som jeg tror, er kommet for at blive. Det er helt vidunderligt. Jeg møder til stadighed nye spændende blogs, som jeg dagligt fryder mig over at følge.

Personligt har det været et år med store op- og nedture. Det har været sjovt og det har været ufatteligt hårdt. Men her hvor året lakker mod enden, kan jeg sige, at jeg har det bedre, end jeg har haft længe. Det skyldes til dels min familie og mine vidunderlige venner og så jer, som har været søde til at kommentere herinde og minde mig om, at jeg kan noget, som er godt. Tusind tak!

I det kommende år har jeg planer om at give mere tilbage. Der kommer nok en hækleskole vers. 2.0. Der kommer flere DIYs og generelt mere af min hverdag med mit elskede garn...og der sniger sig nok også andre materialer ind.

Så kære du: Jeg ønsker dig en rigtig glædelig jul, og tak!

Kærlig hilsen
Asli
og frøkenen og baronen.
Årets juletræ. Som traditionen tro - herhjemme hos os i hvert fald - er pyntet med ens pynt over hele træet. I år er det flettede julehjerter og svampeglaskugler.


fredag den 23. december 2011

Mit første færdige strikkeprojekt

Eller også skulle jeg måske have kaldt det her indlæg: "Jantelov, jeg slår op". Jeg er nemlig pivstolt af, at det er lykkedes mig at strikke noget færdigt. Jeg er blevet sådan en, der strikker. Og det er fedt!
Nå, "show, don't tell":




Jeg skal stensikkert strikke flere af denne model. Den næste bliver nok ikke med striber - jeg vil forsøge med noget mønster. Det bliver spændende, om jeg kan finde ud af det. Foreløbig er jeg ret meget oppe og køre over min første rigtige strikkesucces.

Gaver fra nye venner

Denne her fine lille pakke dumpede ind i min postkasse den anden dag. Den er fra Katrine og jeg må først åbne den juleaften. Jeg er så meeegaspændt! Alle ved jo, at de små pakker er de bedste. Iiiih! Det er godt, det er i morgen.

torsdag den 22. december 2011

Lille hjælper

I dag har jeg leget julemandens lille hjælper. Jeg har nemlig pakket gaver ind. Der var ikke så mange i år, så det gik rimelig hurtigt. Men det er vigtigt for mig, at gaverne er pakket pænt ind. For mig er det lige så vigtigt, at de gaver jeg giver ser pæne ud, som at de er velvalgte...eller....måske er indholdet vigtigere end udseendet. Men i den bedste af alle verdener går de to ting op i en højere enhed.

Det er bare nemmere at pakke firkantede regulære kasser ind, så i år indeholder flere af mine pakker mere end en pakke.

Papir fra Lagerhaus og et snørrebånd.

 
Mere Lagerhaus-papir og to slags bånd.

Rie Elise Larsen papir fra hendes lagersalg i foråret, glimmerpapir fra Netto og sort satinbånd.

Lilla gavepapir fra Akimbo, Glimmerpapir fra Netto og lilla velourbånd.

Retrojulepapir fra mit lager og sart rosa velourbånd.

Mere julepapir fra mit lager og bredt sort satinbånd.

Her kan du se, hvordan mine gaver så ud sidste år. De er lidt mere simple i år, men tiden var ikke til at gå helt indpakningsamok.

onsdag den 21. december 2011

Mit strikketøj

Det går - i al beskedenhed - helt forrygende med mit strikketøj (Model Bertram fra Duddelutte). Det går ikke så hurtigt, bevares, men jeg kan læse opskriften (whoop!) og jeg kan udføre det, der står i den (whoop!). Indtil videre er jeg nået så langt her:

 



Jeg er færdig med ryggen og er nu i gang med forstykket. Og så bagefter skal jeg strikke grå kanter i ærmegab og halsåbning...jeg gruer lidt for det der med at samle masker op. Fortsættelse følger...

søndag den 18. december 2011

"Gratis" julekort

Julekort kan laves af de materialer, man lige har ved hånden. I år har jeg lavet mine af udklip fra Feminas julemagasin og hvad jeg ellers lige havde af papir.

Sådan her ser de ud:


De er stærkt inspireret af Ninnas julepynt fra forleden og så har jeg sat nogle fine ophæng fra Royal Christmas på, som jeg var så heldig at vinde inde hos Frk. Smed.

Så på en måde er det selvfølgelig en tilsnigelse, at det er helt gratis, for jeg har jo købt nogle af materialerne på et tidspunkt og ornamenterne ville man jo også skulle købe, hvis man ville lave nogen helt magen til. Men de fleste har nok noget karton, nogle gamle magasiner og en limstift liggende, og derudaf kan man sagtens lave fine julekort.

Så mangler jeg bare at få skrevet på dem, hvilket er et projekt i sig selv.

fredag den 16. december 2011

Lille fugl på væggen der

Jeg har set dem flere steder i Blogland, de små fugle. Og for et stykke tid siden fandt jeg så endelig selv en i en genbrugsforretning. Den lå lige der midt mellem en masse porcelæn, så jeg nemt kunne have overset den. Men det gjorde jeg heldigvis ikke. Og nu er den kommet op på min billedvæg i køkkenet, og den passer lige ind i det sort-hvide tema...næsten:


onsdag den 14. december 2011

Kryddersnapse til værtsgave

En af de fortabte sønner i min vennekreds er hjemvendt efter flere år i udlandet. Til stor glæde og fornøjelse for hele vennekredsen, naturligvis. I går aflagde jeg visit i hans nye lejlighed, og jeg kom ikke tomhændet. Min gode ven er en ægte feinscmecker og derfor kan det være svært at finde en god værtsgave, som ikke koster noget særligt. Til alt held er han ligesom jeg rigtig glad for kryddersnapse og hans eget lager har ikke overlevet hans udlandsophold. Så derfor fik han lidt af mine:

Det lønner sig at være samler: Jeg fandt fem forskellige flasker i gemmerne og pimpede dem med maskingtape og dymo.

Kvædesnapsen er ny og netop filtreret i søndags. Man laver den ved at skære en kvæde i grove stykker, fryse det et døgns tid og derefter overhælde det med rigeligt vodka og tilsætte en anelse sukker. Og så skal det ellers stå i et års tid. Så det er ikke svært, det kræver bare tålmodighed.

De andre snapse kan du læse om her.

tirsdag den 13. december 2011

Fødselsdagkort

Hej Mor

Tillykke med fødselsdagen i dag. Jeg er ked af, at jeg ikke kan være der til at give dig et fødselsdagskram, men turen er desværre lidt for lang. Du må også have din gave til gode. Jeg turde ikke sende den - Post Danmark kan jo godt finde på at smide lidt rundt med pakkerne. Det er nemlig noget, der kan gå i stykker. Så siger jeg ikke mere. Men du må godt se den:


Jeg glæder mig til at komme hjem til jul. Og de knap to uger, kommer jo nok til at suse afsted.

Kram fra
Asli

mandag den 12. december 2011

Bambi-gevinst

Oh deer-søstrene afholdt et lille bloglotteri til Julemarkedet i Roskilde i slutningen af november. Det gik i al sin enkelthed ud på, at man skulle sige hej til dem på markedet. I og med jeg også var udstiller fik jeg sagt hej en masse gange, og selvom jeg ikke tror, det gav ekstra lodder i bunken, så var jeg alligevel heldig at vinde et valgfrit smykke fra deres webshop.


Jeg valgte denne her fine bambi-halskæde, som jeg også havde kig på til markedet. Hvor heldig har man lov at være?

Tusind tak, Heidi og Tina!

søndag den 11. december 2011

Pakkelegspakke

Årets julefrokoster har været komprimeret omkring denne weekend, så det har givet lidt stilhed på bloggen. Men nu er jeg (relativt) frisk igen. Jeg vil lige vise en pakke, jeg havde med til julefrokostpakkeleg i går:

Ideen er jo, at få det til at se meget spændende ud. Og det synes jeg da selv, er lykkedes her. Den gennemsigtige plasticæske er fra Søstrene Grene. Det prikkede silkepapir er fra svenske Lagerhaus. Og så en pompom på toppen. Et voila!

Glædelig tredje søndag i advent. Puha...julen nærmer sig godt nok lynhurtigt, hva?

tirsdag den 6. december 2011

Nu skal I se noget smart

Første søndag i advent fik jeg noget smart i adventsgave. Det var en hårbørste. Men ikke en hvilken som helst hårbørste. Det var en Tangle Teezer.

Det ligner lidt en hestestrigle, ikk? Men den er altså rigtig god. Den kan redde megafiltret hår ud uden at det gør ondt og uden at man må hive og slide i håret. Og det gælder både vådt og tørt hår.

Børsterne er lavet af et gummimateriale. Min variant har et beskyttelseslåg. Man kan også få en uden låg, som så koster lidt mindre.

Min er købt hos min frisør. Men man kan også købe den online flere steder. Bare googl Tangle Teezer, så kommer der flere steder frem.


(Jeg ved at dette indlæg bevæger sig lidt udenfor min normale kreasfære, så jeg må hellere lige understrege, at dette ikke er et sponsoreret indlæg. Jeg anbefaler den såmænd bare fordi, jeg selv er  blevet rigtig glad for den).

mandag den 5. december 2011

Strikkecafé

Rom blev ikke bygget på en dag. Så jeg forsøger stadig at blive fortrolig med det der strik (når jeg er blevet det, vil jeg sikkert også lade være med at omtale det som "det der strik"). I dag fortsatte jeg med kyndig vejledning til strikkecafe hos Trine og Jane i Ballerup. Det var noget så hyggeligt, og jeg fik begyndt på en af de nye opskrifter fra Duddelutte, som har ligget og lokket. Jeg fik stillet et par dumme spørgsmål (eller fem), men jeg traf også en strikkebeslutning om at afvige en smule fra opskriften, hvilket en af de garvede strikkere senere bekræftede mig i, var rigtigt (yay!).

 Tine og en medstrikker, som jeg desværre ikke fangede navnet på.


Mit eget beskedne strikketøj - med små pinde, så der er masser af masker at øve sig på.

I januar skal jeg afsted igen. Der skal jeg nok spørge lidt om noget med raglanærmer, tror jeg.

søndag den 4. december 2011

Årets gode råd

I dag lavede jeg gode råd med Anne. Til dem, der ikke ved det, så er gode råd en sønderjysk småkage, som bliver lavet i et specielt gode råd jern. Fordi man bager en kage af gangen tager det sin tid, og derfor var det superhyggeligt, at vi kunne gøre det sammen.

Det er da en smuk kage, hva?

En ordentlig stak blev det til. Efter Annes Omas opskrift og de er rigtig gode, kan jeg afsløre. Der var et par stykker eller fire, der aldrig nåede hjem.

Topscorere den seneste uge