onsdag den 31. august 2011

Tuscher

Der foregår ting og sager for tiden, som det indimellem er meget rart at få lidt pause fra. Jeg er stødt på fænomenet zentangles flere steder i blogland efterhånden (se f.eks. her hos Marie Marolle) og det er virkelig perfekt til formålet. Jeg er lige begyndt, så indtil videre er det kun til afkobling, men måske bliver det til noget pænt til væggen engang.


Da jeg var i Bog og Ide efter en god tusch til formålet, faldt jeg også for et tilbud på nogle lækre farvede tuscher. Tegning er absolut ikke min spidskompetence, men jeg synes, det er rigtig hyggeligt og så er der bare nogle rigtig fine farver i sættet.

mandag den 29. august 2011

Re: Ikea #2 (med DIY)

Med hjælp fra mine forældre, er jeg i gang med at lave nogle ændringer i indretningen af min stue (I får mere at se, når det er færdigt). Et af de nye møbler er en Ikea-skammel, som jeg har lavet lidt ændringer på.


Det er en Mammut-skammel til 39 kr. fra Ikeas børnemøbelsortiment. Jeg synes, de er helt vildt søde, men for at gøre den lidt mere voksen har jeg forsøgt at lege lidt med overfladen ved at give den et hæklet betræk. Jeg har hæklet det med Zpaghetti fra Tante Grøn i Odense. Det er nemt. Man gør sådan her:

Du skal bruge:
Mammut-skammel fra Ikea.
Zpaghetti-garn (ca. ½ rulle).
Hæklenål i passende størrelse - i dette tilfælde en 10'er.
Pladevat.

Betrækket hækles sådan her:


1. 6 fm i en magisk ring (6).
2. 2 fm i hver fm hele vejen rundt (12).
3. *1 fm, 2fm i næste fm* x 6 (18).
4. *2 fm, 2fm i næste fm* x 6 (24).
5. *3 fm, 2fm i næste fm* x 6 (30).
6. *4 fm, 2fm i næste fm* x 6 (36).
7. *5 fm, 2fm i næste fm* x 6 (42).
8. *6 fm, 2fm i næste fm* x 6 (48).
9. *7 fm, 2fm i næste fm* x 6 (54). Herefter skulle det gerne se sådan her ud:


Så fortsætter man sådan her:
10+11. 54 fm (54).
12. *7 fm, hækl 2 fm sammen (tag ind)* x 6 (48).
13. *6 fm, hækl 2 fm sammen (tag ind)* x 6 (42).

Så er du færdig med hækledelen. Bryd garnet - husk at efterlade en lang ende til syning (ca. 1½ m). Hæft den ende, der er i midten af arbejdet.


Klip tre cirkler i pladevat med 30 cm i diameter.


De skal neden under det hæklede betræk.


Så syer man betrækket sammen på bagsiden af skamlen. Stram godt til og sørg for at betrækket slutter tæt ind til benene.


Sådan her ser det ud bagpå, når man er færdig.


Et voila. Klar til at smække stængerne op eller klaske bagdelen i sædet.

God fornøjelse.

søndag den 28. august 2011

Kagemand i godt Humör (med opskrift)

Igen i år havde min mor og jeg bagt og dekoreret to kagemænd til tvillingernes fødselsdag. De er måske ved at være lidt store til kagemænd, men på den anden side er det jo en tradition.
Sidste år var der Peace, Love and Sukkerchok tema. I år var der ikke så meget tema over det, men jeg synes nu godt om resultatet alligevel.


Tøjmærket Humör er bare sagen ligenu for en dreng på 13. Alt skal være Humör. Således også kagemanden. Og hængerøv i bukserne. Jowjow.

Vandbakkelseskagemænd er suverænt de bedste, hvis man spørger mig. Det er lidt svært at kontrollere faconen under bagning, men ellers er det ret nemt. Man gør sådan her:

Til en stor kagemand, som bliver bagt på to bageplader skal man bruge følgende:

6 dl. vand
300 g. margarine (eller smør)
300 g. mel
ca. 12 æg.

Vand og margarine bringes i kog.
Melet tilsættes og man rører kraftigt rundt indtil dejen slipper gryden.
Lad dejen køle lidt af inden man tilsætter æggene et af gangen.
Dejen røres godt. Den må ikke blive for tynd.
Dejen lægges på to bageplader i kagemand- eller kagekonefacon.
Bagetid er 35-40 minutter v. 200 grader.
Man må ikke åbne ovnen mens kagemanden bager. Normalt vil man ikke have, at vandbakkelser falder sammen, men det kan ikke undgåes at kagemanden falder sammen pga. den store overflade.

Når kagemanden er kold kan den pyntes med glasur og slik. Et lille tip: Hvis man bruger kogende vand til at lave glasuren med bliver den mere blank.

Opskriften på vandbakkelser er taget fra Køkkenbogen fra Foreningen af Danske Husholdningslærinder fra 1967 (min mors gamle hjemkundskabsbog).

fredag den 26. august 2011

Flere burkaer


I morgen skal jeg til fødselsdag hos et par teenagere. Den ene har ønsket sig en burka til sin telefon. Det tager jeg som en stor cadeaux. Tænk at jeg er så ung med de helt unge. Til hans søster har jeg forsøgt mig med en sovende burkasøster i en lidt mere flippet burkafarve. Jeg håber, den er for swagger og ikke alt for nitten....arh okay jeg narrer vist ingen her?

torsdag den 25. august 2011

onsdag den 24. august 2011

Hjælp Afrika

Den altid fabelagtige Jane har startet en privat indsamling hos Røde Kors til ofrene for hungersnøden i Afrika. Hvis du giver 50 kroner til hendes indsamling, sender hun dig to kort med hendes fine unikke streg.

Jeg ville skynde mig at klikke på billedet herunder og blive dirigeret over til Jane og donere, hvis jeg var dig...


torsdag den 18. august 2011

Se hvad jeg kan!

Med tungen i mundvigen øver jeg mig. I strik. Når jeg tidligere har sagt, at jeg ikke kan strikke, er det ikke helt rigtig, for jeg har faktisk strikket før. Men kun retstrik og kun halstørklæder med meget ujævn kant. Jeg er klar til at lære mere.


Jeg startede med retstrik. Det lå stadig overraskende naturligt i hænderne efter en pause på små 10 år. Derefter glatstrik...der gik lige et par pinde før, jeg fik fat i det der med at strikke vrang. Derefter ribstrik...det var endnu sværere...det blev ved med at se forkert ud, indtil jeg holdt op med at tænke så meget over det og i stedet se på maskerne. Den gode nyhed for mig, er at jeg så også ved, hvordan man strikker perlestrik nu. Jeg er overordnet set fortrøstningsfuld omkring det der strik.

onsdag den 17. august 2011

Hæklehygge i København


Jeanette og jeg har lyst til at invitere til hæklehygge og kage (selvfølgelig! Altid kage, ikke?). Det er både for nybegyndere og garvede hæklere. Så skynd dig over til Jeanette og se flere detaljer.

Ses vi?

tirsdag den 16. august 2011

Hæklet butterfly D.I.Y.

Jeg har hæklet en butterfly til en ven, der skal giftes på lørdag. Han har selv bestilt den og valgt farverne og bestemt, at den skulle være stribet. Jeg er totalt vild med ideen og synes, det er topsejt - og meget vovet. Det færdige resultat ser sådan her ud:


Du kan også lave en butterfly - det er ikke så svært. Her er en DIY:

Du skal bruge:
Garn. Jeg har brugt tyndt merciceret bomuld.
En hæklenål i passende størrelse.
Hægter til butterfly. Jeg har købt en gammel butterfly i en genbrugsforretning og brugt hægterne fra den.
Elastik. 1 cm bred. 15-16 cm.
Et stykke stof i en passende farve. 5 x 32 cm.

Fremgangsmåde:

Først hækler man et firkantet stykke, som skal udgøre selve butterflyen.
Slå 22 luftmasker op og hækl derefter 88 rækker med fastmasker eller til stykket måler ca. 23,5 cm.
Striberne her er lavet med 4 rækker i hver, pånær de to af striberne, som er lavet med 8 rækker. De brede striber er der, hvor butterflyen skal foldes - hvis man ikke laver de striber bredere, bliver den ikke ens på for- og bagside.

Herefter skal alle enderne hæftes.


Hækl båndet, der skal rundt om butterflyen.
Slå 8 luftmasker op og hækl herefter 24 rækker med fastmasker - eller til båndet måler ca. 6,5 cm.

Butterflyen foldes midt i de brede striber og syes sammen midtbag med kastesting. Rynk den sammen midtpå og sy et par sting for at holde den sammen.

Så gælder det halsbåndet:

Sy båndet sammen ret mod ret og vend det om. Pres det så syningen kommer til at ligge midt bagpå.

I den ene ende af halsbåndet, skal der sidde en elastik.
Start med at trække elastikken igennem 'stropregulatoren' og sy den sammen, som du kan se ovenfor.


Herefter trækker man ringen på fra den anden ende og elastikken skal gennem 'stropregulatoren' fra den modsatte side. Syningen skal vende ind mod elastikken, som man kan se herover.

Så skal elastik og halsbånd syes sammen. Man skal lige bukke enden på halsbåndet lidt ned. Så putter man elastikken ned i og syer et par gange frem og tilbage.

I halsbåndets anden ende, skal hægten ind. Man skal også bukke enden lidt ind og derefter syer man hægten på med fingrene.

Sådan ser den færdige lukkemekanisme ud fra bagsiden.

Sy halsbåndet fast til selve butterflyen.

Sy det hæklede bånd rundt om både butterfly og halsbånd. Herefter kan man med fordel lige fiksere det lille bånd på halsbåndet med et par sting med sytråd, så butterflyen ikke drejer rundt om halsbåndet.

Et voila! Klar til fest og ballade. Det færdige mål på selve butterflyen er 7 cm i højden og 11,5 cm i bredden.

God fornøjelse!

P.s. For ideer til andre farvesammensætninger, så se her.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det med småt: Denne opskrift er kun til privat brug og må ikke benyttes med henblik på videresalg. Opskriften må ikke gengives uden min tilladelse.

mandag den 15. august 2011

Ingeborg

I lørdags var mine forældre og jeg til Danmarks bedste loppemarked. Det siger jeg uden at tøve. Det er Gråsten Gardens årligt tilbagevendende loppemarked, som er den slags loppemarked, hvor vi ALTID har trailer med. Og nej, vi har ikke plads til mere gammelt skrammel. Men jo, vi ender altid med at købe mere og så kan vi ligeså godt bare have traileren med.

I år fik vi dog ikke fyldt traileren, men gode kup blev gjort trods alt. En oldschool Nilfisk støvsuger, som jeg skal bruge til juletræsfod (jeg så det på flere blogs sidste år og jeg har tænkt mig skamløst at kopiere, fordi det ser fedt ud) - 40 kr. kostede den. En kontorstol, som skal have nyt betræk - 40 kr. En stak retro-strikkebøger - 20 kr. - nu VIL jeg lære det. Og nogle andre småting, bl.a. denne fine lille platte:



Det er hjuldampfærgen 'Ingeborg', der er på. Jeg ved ikke helt, hvorfor Ingeborg er havnet på en platte, men jeg kunne ikke stå for den.

På lørdag d. 20. august, er der restemarked fra 10-13 på Ulsnæs 42 i Gråsten. Jeg ved ikke, hvor meget der er at komme efter på lørdag, men ellers kan du holde øje med Gråsten Gardens hjemmeside for næste års loppedato.

lørdag den 13. august 2011

Baronens tilstand

Det er længe siden, vi sidst har hørt fra Baronen. Det må vi straks råde bod på.

Der er rigtig kommet skred i sagerne. Motoren er kommet i, og de forskellige kromdele er også så småt begyndt at komme tilbage på plads. Himlen sidder igen i bilen og køleren er snart monteret. Min far siger, der er lang vej endnu, men det begynder da at tage form.

Wuhuu! Motoren er i.

Og den er blevet malet fin rød.

Nypudset kofanger.

Smukke linjer.



Min fars (næsten) idiotsikre system. Vi nævner i hvert fald ikke den fodliste, hvor der er et fint skilt med 'venstre' i den ene ende og 'højre' i den anden, mens den anden liste intet skilt har.

Der er stadig noget ledningsspaghetti.

Vigtige noter.

fredag den 12. august 2011

Kup

I onsdags tog vi til Odsherred for at besøge gode venner, som er i sommerhus. Det var alletiders hyggelige dag, med masser af snak og baby-dikkedik. Kæresterne fik lejlighed til at flyve med drage og bade ved stranden og veninderne tog på marked og i genbrugsforretning. Alle var glade.

I en lille genbrugsforretning i Vig købte jeg nogle glas, som jeg mente at genkende som Holmegaard til 2,5 (ja, to en halv!) kr. stykket.


Stor var glæden, da jeg kom hjem og googlede mig frem til, at jeg havde ret. Det er Canada Smoke designet af Per Lütken for Holmegaard. Jeg glæder mig til at dække et smukt bord med dem.

torsdag den 11. august 2011

Patchwork-status

I min sommerferie kastede jeg mig for første gang ud i patchwork. Jeg er allerede grebet af det - eneste minus er, at det er svært at have med 'on the go'. Men det var fint at sidde med i campingvognen. Jeg nåede at sy næsten 30 blomster til mit tæppe under ferien (tak til møgvejret), og efter jeg er kommet hjem, er jeg så småt begyndt at sy det sammen. Der skal helt sikkert syes flere blomster undervejs, men jeg ville gerne se, hvordan det ville komme til at se ud.

Her kan du se, hvordan det ser ud ligenu:



Jeg ved ikke, hvor stort det bliver. Det kommer lidt an på, hvor langt de hvide stykker stof, som jeg har syet blomsterne sammen med, rækker. Men pt. er det ca. 1½ meter i bredden og så tre rækker i længden...der er lang vej endnu, men jeg synes stadig det er hyggeligt.

tirsdag den 9. august 2011

Souvenirs

På Langeland besøgte vi Souvenariet. Et lille og meget kitchet museum, som viser souvenirs hjembragt fra hele verden, som man kan betragte til tonerne af Se venedig og dø og andre ferierelaterede schlagere. Det koster 30 kr. at komme ind og jeg vil faktisk gå så langt som til at anbefale det. Det tager måske en lille halv time at se det.

Fra Souvenariet...det vides ikke om spindelvævene også er hjembragt fra en ferie...

Jeg har også nogle souvenirs med hjem fra Langeland:


Thepotte købt hos et keramikerpar i Lohals på Houvej 52. De havde lavet nogle virkelig imponerende skulpturer også, som mindede lidt om Bjørn Wiinblad i udtrykket. Og man må gå en tur i deres parklignende have og finde skjulte skulpturer. Desværre øsregnede det, da vi var der, så vi tog kun en hurtig rundtur og fandt kun nogle få.

Jeg fik lavet en ring med en sten, jeg fandt på Gulstav Strand. Jeg er vild med den kulsorte sten mod sølvet. Den er lavet af Sabine Majus, der har et rigtig fint værksted på Herslevvej 25, hvor hun også holder smykkekurser (det lyder bare SÅ fedt, hvor ville jeg gerne på weekendkursus og lave smykker).

mandag den 8. august 2011

Ferielopper

Naturligvis har jeg nogle fine lopper med hjem fra ferie. Jeg gennemtrawlede alle genbrugsforretninger i Rudkøbing og Svendborg. Det blev til lidt men godt, næsten alle til campingvognen.


To frokosttallerkener og to dybe...hvor fabelagtig en frokost bliver det ikke lige, hvis man spiser den af hestetallerkenen?

To fine viskestykker.

Knapperne er teknisk set ikke et genbrugsfund, men næsten. En garnforretning i Svendborg solgte ud af deres gamle knapper til 20 kr. pr. rør. Jeg kan aldrig stå for den slags tilbud.

Jeg købte også nogle 'souvenirs', men de fortjener et indlæg for sig selv.

Topscorere den seneste uge