tirsdag den 26. april 2016

Farselstur til Berlin - inkl. et par krea-anbefalinger

Der Mann holder som sagt farsel, og vi har benyttet muligheden til at tage en tur til Berlin. Vi var afsted en uges tid, og det var et passende tidsrum at være væk hjemmefra, synes jeg. Derudover har vi været i byen før, og det gav en vis tryghed, når man skulle på ferie for første gang med baby. Det blev på mange måder en anderledes tur, end vi har været vant til, men samtidig også en god tur. Pigen var virkelig dygtig til at være på tur og tog alt det nye i stiv arm. Vi havde vores store skrummel af en barnevogn med derned, og det var en rigtig god beslutning. Det var en tryg base for barnet, som bare sov som en sten på trods af byens larm og trummerum. Når hun var vågen, sad hun op i vognen og havde det fulde overblik og smilede som en lille sol til alle, hun fik øje på. Største krise var en dag, hvor det regnede, og vi måtte sætte regnslag på barnevognen. Så kan man jo ikke se noget derindefra!! Så uretfærdigt!

Her er en sending billeder fra vores tur - bemærk hvordan mit nye yndlingsmotiv sniger sig med på næsten alle billeder. Haha. Nederst i indlægget kan du læse et par anbefalinger til butikker med kreativt islæt. Hvis du ikke er til baby-i-Berlin-billeder, så kan du scrolle direkte derned.

Bilen var temmelig proppet på vej derned. Det er lidt svært det der med at være på ferie for første gang med sit barn. Man har ikke helt overblik over, hvad man reelt får brug for. Men det har vi så lært lidt af til næste gang.

Tæppe og legetøj medbragt hjemmefra for at give lidt genkendelighed. 


Sol og frokost udenfor. Det kører!


Næste dag: Regnvejr og frokost i KaDeWe. Heller ikke dårligt.

Mohnkuchen. Tyskerne er vilde med ting med birkes. Jeg elsker det også.

Et nyt koncept for os: Kinder-Eltern-cafe dvs. cafe med fokus på børnefamilier. Der er skofrit område og aldersindelte indendørs legepladser til børnene. Ret smart. På den vi besøgte var der tilmed en velassorteret brunchbuffet.


På en dag hvor vejrudsigten lovede heldagsregn besøgte vi naturhistorisk museum. Der kan man bl.a. se dinosaurskeletter. 

Fire etager er der op til hovedet på denne her.



Nogle ting er de samme som altid. Olde og bedsterne skal have deres postkort. Jeg skriver altid postkort hjem, og den tradition håber jeg, at pigen vil have lyst til at overtage.

En aften spiste vi ude og vi valgte naturligvis noget med snitzler og øl.


Rittersportmuseum. Mens vi venter på at vores selv-komponerede Rittersport-plader størkner.

ANBEFALINGER:
Selvom mange ting var nye, var nogle ting også helt ved det gamle. Jeg er stadig draget mod all things krea, og jeg faldt over et par butikker på vores vej, som jeg gerne vil anbefale:

Wollen, Gärtnerstrasse 32, Friedrichshain.
Superfin garnbutik med rigtig lækkert udvalg. Jeg var der også sidst, vi var i Berlin, men den kunne godt tåle et gensyn. I det hele taget er der rigtig mange fine små butikker på Gärtnerstrasse.

Frida Hain, Gärtnerstrasse, Friedrichshain.
Slaraffenland til stofelskeren. Butikken er ikke særlig stor, men de har et kæmpeudvalg i stof. Der er en del børnestof, men også meget til voksne. Lige når man åbner døren ligner butikken en gennemsnitlig børneudstyrsforretning med små pusse-nusse-ting til barn og baby, men på væggen til højre for indgangen er der stabelvis af stof. Seriøst. Sæt god tid af til at kigge det igennem. Det er ikke billigt, men det er dælme pænt!

Idee.
Den tyske pendant til Panduro Hobby. Men lige nummeret lækrere i udvalg og butiksudformning. Jeg besøgte filialen på Wilmersdorferstrasse (2 gange), men de findes flere steder. I modsætning til Panduro Hobby, som jeg synes henvender sig meget til børn, henvender denne butik sig klart mest til voksne. De sælger de samme kategorier af ting som Panduro: Papirgrej, malergrej, syting, bageting, perler mm, men udvalget er noget andet. Og de ramte i hvert fald lige ind i min smag (pånær måske garnafdelingen, som var lidt skuffende).

Karstadt.
Jeg er vokset op med camping i det sønderjyske og har besøgt Karstadt-filialen i Flensborg flere gange, end jeg kan tælle. Og alligevel er det først for nyligt gået op for mig, at de fleste Karstadt'er har en betragtelig afdeling med stof (!). Man skal muligvis lige lede lidt blandt rullerne, for det er ikke rent guld det hele, men der er virkelig fine ting at finde og tit til 50-60 kroner meteren. Man skal ikke forvente at blive overhældt med venlighed af ekspedienterne (hvis man kender lidt til kassemedarbejdere i tyske supermarkeder, så vil man nogenlunde kende linjen her også), men det tager jeg med som en del af oplevelsen.

lørdag den 23. april 2016

Uldtot

Der Mann holder farsel, og man skulle tro, at det ville give mig rigeligt tid til at færdiggøre projekter og skrive om dem på bloggen. Men nej! Eller dvs. det er mest det sidste, det kniber med, for jeg får sådan set både strikket og hæklet.

Et af de projekter, der har været færdig et stykke tid er Uldtot fra den fine bog Uldværk. Jeg har strikket den i dobbelt garn fra (g)uld - en tråd alpaca og en tråd lammeuld, som er fuldstændig tone-i-tone. Jeg synes, den farve er så smuk.

På trods af strikkeprøve er størrelsen skredet en anelse, og trøjen er nok nærmere str. 1½ end 1 år, som jeg satsede på. Men pyt med det, den kommer bare på lager indtil næste vinter.

Fin fletning langs raglan'en.

Topscorere den seneste uge