mandag den 29. december 2014

Projekt parcelhus part 16

December er ræset afsted, og vi havde en deadline, der skulle nås. Vi skulle have slebet gulvene, så vi kunne tømme containeren og få den afhentet i starten af januar. Den første del af planen er lykkedes, men vi forlænger nu alligevel containeren i minimum en måned. Der er simpelthen stadig for mange ting, der ikke har nogen naturlig plads i huset.

Men tilbage til det positive: Vi har fået slebet gulvene, og de har fået hvidpigmenteret lak, og det er blevet drøngodt. Det er selvfølgelig ikke blevet til et nyt gulv, men det var nu heller ikke meningen. For mig gør det ingenting, at gulvet har et par buler, der ikke kan slibes ned. Det ser ikke længere nedslidt ud, og det er nok for mig. Efter vi er blevet færdige med gulvene, er vi også begyndt at rykke møbler ind i stuen. ENDELIG begynder vores hus at ligne det, vi så for os i februar, og selvom der stadig er et par rum, der er ufærdige, så er det okay. Vi er næsten i mål.

Næste projekt er soveværelset, som skal have lagt nyt gulv. Der var et grimt og slidt tæppe på gulvet, og vi skal have trægulv i stedet. Derfor har vi tømt soveværelset, som hidtil har gjort det ud for opbevaring af alle vores flyttekasser. Der var ca. 35 tilbage, og de står nu i stuen. Derfor kan jeg heller ikke vise billeder af vores flotte stue endnu. Lidt træls. Men det kommer!

Klar til gulvmand.

Juletræet kom ud på badeværelset at stå, mens gulvene blev slebet.
 
Nyslebede og -lakerede gulve.

lørdag den 27. december 2014

Julekort fra frøkenen og baronen 2014

Kære du, som læser med herinde.

Her kommer årets julehilsen lidt forsinket. Det er altid ærgerligt, når julekortene først når frem efter jul, men på den anden side er det også sigende for det år, der er gået. Hele året har vi haltet lidt bagefter og været i allersidste øjeblik med alt, der ikke var husrelateret.

Det er selvfølgelig vores nye hus, som er årets helt store nyhed på det personlige plan og egentlig også her på bloggen. Hold nu kæ.., hvor har vi knoklet på det hus!! Det har været fast arbejde i weekender og ferier, og mine forældre har troligt taget turen fra det jyske HVER weekend for at hjælpe med arbejdet. Det har selvfølgelig også betydet, at tiden til det kreative har været mere knap end ellers, men så har jeg blogget lidt om huset i stedet. Det begyndte mest som en dagbog til mig selv, så jeg senere kunne huske processen, men hus-indlæggene er blevet taget overraskende godt imod, og det er jeg rigtig glad for. For ellers har der sandt for dyden ikke været meget at pippe om.

Og dog...for jeg HAR også været kreativ. I begyndelsen af året kom de hæklede flodheste Vivi og Vincent til verden og over 500 opskrifter er sendt ud i verden. På diverse hæklegrupper på Facebook, kan jeg se, at Vivi og Vincent har en fest ude i de danske stuer, og de findes efterhånden i alverdens sjove variationer. Senere har de fået et fætter/kusine-par i krokodillerne Kirsten og Karsten, og her hvor året går på hæld kan jeg godt afsløre, at jeg arbejder på endnu et sæt tykke dyr. De bliver klar til AOH-messen i Rødovre i januar.

Jeg har nemlig også været ude omkring i 2014. I januar var jeg med Fox og Jane på messe i Rødovre. I september var jeg til Strik Bornholm, og i oktober var jeg til Kreative dage i Fredericia med Fox og Jane. Det er rigtig skægt at komme ud og snakke garn med folk LIVE. Jeg ser frem til mere af den slags i 2015.

Kære du: Tak for i år! TAK fordi du stadig har tålmodighed med min blog, som ikke er helt så kreativ, som den var engang. Men jeg lover, at der kommer mere af det kreative i 2015!

Kærlig hilsen,
Asli
og frøkenen og baronen.


tirsdag den 9. december 2014

Projekt parcelhus part 15

Hvis man ville drille os lidt, ville man sige, at vi nu er ved at være der, hvor andre mennesker begynder, når de køber et nyt hus. Vi er nemlig i gang med at filte og male i stuen. Det er et stort rum og lyset er knapt på denne årstid, så det er ikke alverden, det bliver til i hverdagene, men lidt har også ret. Og hold nu op, hvor det gør en kæmpeforskel, at væggene og vindueskarme og lysninger får samme farve! Vi har valgt, at alle væggene skal være hvide. Det er ikke særlig eventyrlystent, men vi har til gengæld også en orange bjælke, som vi skal tage højde for. Og vi får masser af farve i indretningen, tror jeg. Vi har bl.a. valgt en blå sofa, som jeg glæder mig til, at vi kan sætte på plads. Men der går lige lidt endnu. 

Vi skal nemlig også have slebet gulve, og derfor er arbejdet med væggene også et kapløb med tiden. Sagen er nemlig den, at vi har en container stående i indkørslen, som udløber i starten af januar, og derfor SKAL vægge og gulve være færdige inden da, så vi kan flytte møbler fra containeren og ind i huset. Eller faktisk er der mest byggematerialer i containeren ligenu, så det er lidt spændende, hvor vi skal få plads til de møbler, vi bruger i huset pt., for huset skal jo tømmes helt, når gulvmanden kommer.

Billederne viser også, at vi er gået all in på juletræ. Man kunne hævde, at det ville være praktisk med et lille juletræ i år, men nu har vi altså fået et, der når op til loftet. Og det er så fint midt i vores byggerod. Min farbror har en juletræsplantage ved Varde, og det er direkte importeret derfra. Der Manns kammerat kunne ellers fortælle, at han havde givet 400 kroner for et mindre træ sidste år. Der tabte jyden her både næse og mund! ALDRIG kommer jeg til at give så meget for et juletræ...


Rod, rod, rod og juletræ. Vi har ingen steder at lægge de ting, vi rydder op, så det lader vi være med.

Topstjernen til juletræet og alt mit fine julepynt er M.I.A. i en flyttekasse i soveværelset, som ikke skal have slebet gulv. Så i år er der kun glaskugler og lametta på træet. Og ja, vores ur går forkert...

Topscorere den seneste uge