torsdag den 27. marts 2014

Hvad ville I gøre?


I husets stue er der en rigtig flot murstensvæg i den ene ende. Den var møgbeskidt af sod og støv og gammel nikotin, men min mor har kæmpet en brav kamp mod skidtet, og det har gjort alverden til forskel. Men der er desværre stadig en sodaftegning over pejsen, som vi ikke kan slippe af med. Vi overvejer nu, hvad vi skal gøre ved den, og er kommet frem til følgende løsningsmodeller:

- Finde noget rundt at hænge op over pejsen. De tidligere ejere havde en kobber gong-gong (!) hængende men selvom kobber er på vej tilbage, så var den alligevel liiiiiige lidt for retro til vores smag. Men måske kunne vi finde noget andet i nogenlunde samme størrelse.

- Male murstenene indenfor cirklen. I så fald ville vi forsøge at ramme den grå farve fra pejsen og kun male murstenene - ikke fugerne. Jeg tror, det kunne blive fint, men samtidig er jeg også nervøs for at male på stenene, for så er der ingen vej tilbage.

- Lære at leve med aftegningerne.

Hvad ville du gøre? Og måske kan du komme i tanker om en helt fjerde løsning, som vi ikke har tænkt på. I så fald må du endelig fortælle om den!

UPDATE:
Hey, fedt med så mange svar allerede! Tak fordi, I gider! Men jeg kommer lige med en lille uddybning her. Jeg skulle selvfølgelig også have skrevet, hvilke løsninger, vi har overvejet, men IKKE kommer til at vælge.

- Vi kommer IKKE til at male alle murstenene. Jeg kan godt lide væggen som den er nu - bare ikke den brune sod-aftegning. Hvis vi maler noget, bliver det kun stenene inden for den cirkel, hvor det er værst.

- Vi kommer IKKE til at få vandskurret eller pudset væggen. Smag og behag er forskellig, og jeg er ikke til vandskurrede vægge.

tirsdag den 25. marts 2014

Projekt parcelhus part 1

Det er snart en måned siden, vi fik nøglerne til huset, og den tid er gået så sindssygt hurtigt. Godt nok har vi også været væk i 10 dage, men alligevel...

Her kommer en lille status over, hvad der er foregået i løbet af den forgangne måned. Vi (vores forældre og os) har...

....vasket og skrubbet og skurret. Hele huset var megabeskidt, og ikke mindst køkkenet, som er fra 1973 krævede en hovedrengøring af dimensioner. Vi snakker koncentreret grundrens og hele pivtøjet.

...slebet og lakeret lågerne i selvsamme køkken, og det er blevet SÅ godt! Jeg er lykkelig for vores fine Tectum-køkken og ville ikke bytte det for 100 nye køkkener.

...vasket loft i køkken/stuen.

...hevet fliserne i badeværelset ned og gjort vægge og gulv klart til nye fliser.

...sat gipsplader på væggene i soveværelset. Sat filt op og malet væggene.

...udjævnet gulv i soveværelse, så det er klart til trægulv.

...vendt to indbyggede skabe og bygget en ny væg i stuen.

...påbegyndt udhugning af mursten, så vi kan få muret nye brystninger op.

...haft et hav af håndværkere, som skal give tilbud på arbejde, på besøg.

...ryddet op i drivhus. Udover diverse gamle planter fjernede vi tre frøer i størrelse small, large og extra large. Ydrk!

...en masse andet, som jeg har glemt ligenu.

Dvs. at vi er i gang med en masse ting, men ingenting er rigtig færdigt. Vi er således på et frustrerende midterstadie, som vi formodentlig ligeså godt kan vænne os til. Vi skal være der noget tid endnu.

Her er nogle billeder fra processen:
 Badeværelse coming up.


Huset er et dødsbo, som kun har haft et tidligere ejer-par. Det var dem, der byggede huset i 1973, og vi har fået lov at låne nogle billeder fra dengang af deres datter.

Haven trænger også til en kærlig hånd, men vi er allerede begyndt at kunne tage lidt med ind.

søndag den 23. marts 2014

Rom og Firenze

Midt i Projekt Parcelhus tog der Mann og jeg på ferie. Turen var bestilt i september sidste år, da vi intet anede om hus og have på Amager, så vi tog afsted og nød et break fra arbejdet og bekymringerne. Det var den mest forrygende tur på 10 dage med mad, vin, solskin og oplevelser for alle pengene. Næsten nok til at få os til at glemme parcellen derhjemme. Men også kun næsten...

Her er lidt blandede billeder fra vores tur:
Først var vi i Firenze. Hjemby for læderarbejde og notesbøger. To af mine favoritter.


På et indendørs fødevaremarked fik vi os en hurtig pastaret til frokost. I baggrunden ses sultne florentinere i kø.

Vi spiste også (en) frugt på turen.

Den smukke Duomo. Der Mann gik hele vejen op i kuplen, jeg kom cirka halvvejs, før jeg måtte give efter for højdeskrækken og tøffe slukøret ned igen.

En mand og et projekt. En bistecca alla fiorentina som er omkring et kilo kød...jeg spiste altså også lidt af det.

His and hers heavy-metal t-shirt.

Så kom vi til Rom. Hjemby for ruiner. Her er det Colosseum.

 Vi stod i kø for at komme til at glo ind af et nøglehul...

Forventningsfulde teenagere på Peterspladsen... Så vidt jeg kan forstå, betyder det noget a la "Du er for vild, Pave Francesco" (!).

 Pave, Pave kom så frem. Ellers går vi aldrig hjem!


Restaurant på Tiber-øen.

 Statue af Cupid og Psyke i Ostia Antica.

Souvenirkrus. Jeg får aldrig lov at gå alene ind i en souvenirforretning igen...



Nu er vi helt klar til at knokle videre med huset. Og der kommer snart en update på, hvordan det går med det.

lørdag den 8. marts 2014

Hemmeligheder

Jeg har holdt hemmeligheder for bloggen! ...og det er altså derfor her er så stille. Der Mann og jeg har simpelthen købt et parcelhus(!!!). På Amager (!).Det er både fantastisk og vildt og også lidt hårdt på samme tid. Men mest fantastisk.

Vi boede jo i min 2-værelses andelslejlighed, men den har lissom aldrig været helt stor nok til to personer (og alt mit krearod). Så vi var på udkig efter noget større, men hvad det større skulle være, vidste vi ikke. Men så faldt vi for et hus. Som i "faldt pladask". Og som det nogle gange er med kærlighed, så er nødvendigvis helt rationelt. Vi kunne godt se, at huset var sådan en slags håndværkertilbud. Men omvendt så havde (har) det også bare så mange fine ting, bl.a. det mest fantastiske stue/køkken-rum og en dejlig have. Så nu er vi husejere. Bum.

Det meste af februar gik med korrespondancer til bank og mægler og advokat, men den 26. fik vi nøglerne, og nu er vi i gang. Mine forældre er her og hjælper, og der Manns far hjælper også. Der er gået en uge, og vi er nået langt, men stadig ikke en brøkdel af vejen. Så I kommer nok til at høre en del mere om hus og have fremover... Der er ikke så meget tid til garn ligenu, men det kommer igen, det lover jeg (ligeså meget til mig selv).

Her er lidt forskellige billeder fra de første dage i huset:
Parcelhus-galore. Der bliver ændret lidt på facaden hen ad vejen. Det kommer I sikkert til at høre mere om.

 Vi pakker det vigtigste ud først...

 Køkkenrengøringen er i gang.

Vue i stuen. Den orange bjælke er noget af det bedste ved rummet. Og ja, den får lov at forblive orange.

Erantis i haven. Yay!

I øvrigt er der vist lidt parcelhus-boom i Blogland for tiden. Læs f.eks. om et andet forstads-parcelhus HER. Og om den skønne Louises parcelhus HER.

Topscorere den seneste uge