mandag den 30. januar 2012

Giveaway hos frøkenen og baronen - nu til mænd


Mere end 500 mennesker gider at følge med i mine syslerier. Det er vildt og bestemt en anledning til en giveaway, synes jeg. Denne gang er det noget til mændene, jeg giver væk - nemlig et sæt med butterfly og brystlommeklud i valgfri farver (dog max. tre forskellige farver). Reglerne er enkle: Læg en kommentar herunder og så kan du vinde en butterfly og glæde din mand, din far, din søn, din ven - dig selv?

Jeg bliver kisteglad, hvis du vil linke til min giveaway (og du må meget gerne bruge billedet herover), og du er mere end velkommen til at slutte dig til som fast læser, men det giver ikke ekstra lodder. Den eneste regel er, at du skal skrive din mailadresse, hvis du ikke har en blog.

Kom og vær med! Jeg trækker lod søndag d. 19. februar.

lørdag den 28. januar 2012

Gode venner

At have venner som forstår min kærlighed til håndarbejde er en af mine største glæder. Eller måske ikke direkte forstår...men i hvert fald accepterer de den som en del af mig og lytter pligtskyldigt på mine lange udredninger om mine kreative udfoldelser og Blogverdens ditto. Det gælder også mine mandlige venner. Således har jeg inden for det sidste stykke tid modtaget inspiration fra to af disse. Den ene lidt mere uventet end den anden, vil jeg sige. Men så meget desto større glæde vakte den.

Min gode ven Søren henviste mig til en af hans bekendte - endnu en mand- som laver fine strikkeopskrifter.

Den anden kom fra min gode ven Nikolaj aka. Levemanden, som havde været på strikkeudstilling i Det danske hus i Paris. Det i sig selv var uventet, men han havde taget en masse billeder af det til mig og købt en lille bog med nogle af udstillernes værker til mig, hvilket jeg var meget fornøjet over. Den handler om en fransk gruppe, der laver yarnbombing og strikkegrafitti. Selve teksten i bogen er på fransk, men jeg har lappet billederne i mig som sødmælk. Der er nogle fede ideer i den - bemærk f.eks. de strikkede gummisko på billede to.



onsdag den 25. januar 2012

Post fra Avekattens mor

For efterhånden lidt tid siden dumpede der en kuvert ind i min postkasse. Jeg havde glemt alt om, at den skulle komme. Men det gjorde det kun mere dejligt, at det kom som en overraskelse. Gaven, som var en returpakke i bloggavelegen, kom fra Tamra og indeholdt lidt af det, man altid kan bruge:

Papir, knapper, perler og stof.

Tusind tak, Tamra - det skal nok blive brugt!

tirsdag den 24. januar 2012

Jeg strikker på en overraskelse...

...og det er alt sammen meget hemmeligt. Men I må godt se lidt:

Det er første gang, jeg strikker noget, som skal gives væk, hvilket i princippet burde være nervepirrende. Men jeg tror lige, det går i dette tilfælde, for det er virkelig nemt. Det tager bare tid. Men det er vel også netop kendetegnende ved en hjemmelavet gave, at det ikke nødvendigvis er dyrt og avanceret, men at der er brugt tid og kærlighed på det, ikk?

søndag den 22. januar 2012

Mere til mændene

Nuij, jeg har haft tænkehatten på denne weekend (i hvert fald i perioder...i andre perioder har jeg haft fejrings-schprudeldrikkerhatten på og melodi grand prix-paillethatten er også blevet luftet). Jeg skulle udtænke et helt nyt hæklemønster efter ønske fra denne skønne kvinde og hendes mand. Han ville gerne have et sæt med hæklet butterfly og brystklud. Og begge dele satte gang i de små grå hos undertegnede.

Jeg er gået til og fra projektet, for det drillede mig altså lidt - ikke mindst fordi jeg er så vægelsindet, når det f.eks. kommer til farvernes rækkefølge og hvad der er pænest. Og hvordan kan jeg så få det til at passe med antallet af masker og rækker. Den slags kan jeg bruge uanede mængder af tid på at diskutere med mig selv. Meget længere tid end på selve hækleprocessen. Men nu har jeg en færdig opskrift, som duer. Så den næste jeg skal lave, bliver hurtigt færdig.

Som det fremgår er denne butterfly med vandrette striber i stedet for de lodrette i min vejledning. Farverne snyder lidt på billedet. De er pænere i virkeligheden.


Her kan man se princippet for brystkluden. Den er lavet i to dele, der er syet sammen. På den måde får begge dele retsiden fremad.

P.S. Det er ikke gået ubemærket forbi, at jeg har rundet 500 faste læsere. Wow! Og tusind tak, fordi I følger med og gør det sjovt og inspirerende at blogge. Der er en giveaway på trapperne i den anledning.

fredag den 20. januar 2012

Om strik og læring i fællesskab

I går blev mit stille og rolige strikkeprojekt helt færdigt - efter kyndig vejledning i montering til strikkecafé hos Fox og Jane i Ballerup. Det er så småt begyndt at gå op for mig, hvor meget jeg er gået glip af ved at fravælge strik. Og her tænker jeg ikke mindst på det sociale i et arrangement som en strikkecafé. Jeg lærer selvfølgelig af Trine og Jane, som er utroligt dygtige strikkere og lærere, men også af de andre deltagere. Jeg suger til mig som en lille svamp og elsker det!

Nå, men det var det der færdige projekt, vi kom fra:


De fine træknapper er fra Fox og Jane. Det fungerer supergodt, at de er spidse i den ene side, for knaphullerne blev lige små nok. Men de smutter lige igennem, fordi de er trekantede.

Jeg er allerede godt i gang med næste strikkeprojekt, som er mere tøset. Hurra for nye hobby'er!

torsdag den 19. januar 2012

Bilskåner

Min faster, som ved jeg holder af håndarbejde og garn, har sendt mig et udklip fra Fyens Stifttidende:

Det er den yarnbombede bil fra Formlandmessen, der allerede er blevet vist masser af billeder af på forskellige blogs.

Og så er der lige en personlig hilsen på også.

Jeg er ikke totalt afvisende over for ideen om et sleeve til Baronen...

onsdag den 18. januar 2012

Med længsel og kolde fødder...

...har min far (og også min mor) og jeg ventet på en pakke. En meget vigtig pakke, som er bestilt i september. En meget vigtig pakke, som SKULLE nå frem inden 14. marts. En meget vigtig pakke, der er blevet rykket for hos leverandøren adskillige gange. En meget vigtig pakke, som endelig er kommet frem.

Originale emaljenummerplader til Baronen! Med mine initialer som bogstaver, naturligvis.

Ååååh, 14. marts kom snart, så vi rigtigt kan få asfalt under hjulene!

tirsdag den 17. januar 2012

Jeg fryser ikke ørerne...

...for jeg har nemlig hæklet endnu et pandebånd til mig selv. Denne gang i brun alpaca med rosa/beige nuancer i kuglerne. Egentlig var det meningen, at jeg ville sælge det på bloggen, men så ombestemte jeg mig. Det passer lige til min vinterjakke og så kan jeg bare rigtig godt lide lyserød. Så nu beholder jeg det selv.


Det bliver eftersigende koldt og trælst i weekenden, men så kan jeg da heldigvis være lidt smart, mens jeg fryser.

mandag den 16. januar 2012

Orden i grejet

I forrige weekend var jeg så heldig at få en hel bærepose med gamle strikkepinde fra min Bedste. Hun sagde, at jeg bare kunne tage dem, jeg manglede og jeg var ikke sen til at takke ja.

Jeg tog hele posen med hjem og det var ikke så få strikkepinde:

Efter sortering er det blevet lidt mere overskueligt:
Jeg har købt en plastic-skoæske i Netto til 29 kr. og den indeholder nu alle rundpinde og strømpepinde - selvom jeg ærlig talt ikke ved, om jeg nogensinde får brugt de der strømpepinde, men nu har jeg dem i hvert fald. De gule etuier indeholder de almindelige strikkepinde i forskellige størrelser. De var i bæreposen fra Bedste og dem kunne jeg ikke stå for.

I Netto har de desuden cedertræsblokke ligenu. Hvis man lægger cedertræsblokke sammen med sit tøj går der eftersigende ikke møl i det. Så jeg købte to pakker. Dels til mit garnlager og dels til den lille bunke af børnetøj, jeg har strikket og hæklet. Til 20 kr. pakken virkede det som en god investering - når man nu har gjort sig den ulejlighed at strikke noget tøj, ville det jo være ret surt, hvis det var mølædt, når man skulle bruge det eller give det væk.

søndag den 15. januar 2012

Næsten færdig

Mit stille og rolige strikketøj er næsten færdigt. Faktisk mangler det kun montering. Men det gemmer jeg til efter på onsdag, hvor jeg skal til strikkecafe hos Fox og Jane i Ballerup. Jeg har nemlig på fornemmelsen, at der er en mere rigtig måde at montere sit strikketøj på, end jeg tidligere har gjort. Indtil videre har jeg bare syet det sammen ret mod ret, men det giver altså en meget klumpet syning.

I opskriften var jakken med hætte, men det rakte garnresten altså ikke til. Men den er da også meget sød uden, synes jeg. Opskriften var med Isagers Spinni og Alpaca 1, men jeg har brugt Kauni og Drops Alpaca. Det er gået udmærket med den udskiftning af garnet. Men jeg måtte lægge ca. 10 rækker ekstra på i ryggen, for at den blev bred nok.

Næste gang jeg skal strikke den, vil jeg lave knaphullerne lidt større. De er blevet lige små nok til min smag. Og så skal jeg også spørge til strikkecafeen, hvordan man strikker en 'drejet ret' til udtagning. Jeg gør det stensikkert forkert. Og ja, jeg ved godt, at man kan finde hundredevis af videoer på nettet, som viser det, men når jeg nu har mulighed for at spørge nogle rigtige mennesker, så foretrækker jeg altså det.

torsdag den 12. januar 2012

Hæklet butterfly til børn - med opskrift

Der har været så god respons på min opskrift på den hæklede butterfly, at jeg har besluttet at lave en opskrift på en butterfly i børnestørrelse.

Selve butterflyen er naturligvis mindre end den til voksne, men derudover er remmen også lukket med velcro i stedet for hægter.

Her kan du se, hvordan du laver din egen:

Du skal bruge:
Tyndt merceriseret bomuld i de farver, du ønsker. Det må max. være til pind 2 i tykkelsen.
Et stykke velcrobånd ca. 3 cm langt.
Et stykke stof til remmen i en passende farve. 40 x 5 cm.
En hæklenål - naturligvis.

Fremgangsmåde:
Først hækler man to firkantede stykker:
Til selve butterflyen slås 18 lm op og så hækles der 72 rækker. Hvis man vil have en stribet butterfly som denne her, skal striberne fordeles som herover. Der er fire rækker i hver af de smalle striber og otte i de brede. Hvis man ikke laver de to brede striber, bliver butterflyen ikke ens på for- og bagside.

Til båndet rundt om butterflyen slås 6 lm op og der laves 20 rækker - eller 5 striber (her kommer der til at være to ensfarvede striber ved siden af hinanden på bagsiden).

Jeg vil anbefale, at man bryder garnet efter hver stribe og hæfter enderne efterfølgende. Det bliver ikke pænt, hvis man lader garnet følge med på siden af butterflyen og jeg synes heller ikke, det giver et optimalt resultat at hækle enderne med ind.

Butterflyen syes sammen midtbag med kastesting og rynkes sammen midtpå. Sy et par sting igennem for at holde den sammen:

Så skal halsremmen syes:

Sy båndet sammen ret mod ret og vend det om. Pres det så syningen kommer til at ligge midt bagpå. Fold herefter enderne ind og lav en stikning:




Så skal der syes velcrobånd på. Men først skal velcroen lige klippes til, så den passer i bredden:




Velcrobåndets to dele skal syes på hver sin side af båndet:


"Griberdelen" skal syes på vrangsiden.

"Den lodne del" skal syes på forsiden.


Så er remmen færdig. Den kan nu reguleres i længden vha. velcroen.

Sy det hæklede bånd rundt om både butterfly og halsbånd. Herefter kan man med fordel lige fiksere det lille bånd på halsbåndet med et par sting med sytråd, så butterflyen ikke drejer rundt om halsbåndet.


Og vupti, så har du lavet en butterfly til familiens yngste hipster. God fornøjelse med det.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Det med småt: Denne opskrift er kun til privat brug og må ikke benyttes med henblik på videresalg. Opskriften må ikke gengives uden min tilladelse.

onsdag den 11. januar 2012

Happy feet

Min Bedste har strikket sokker til mig og mine fødder fryder sig derover. Jeg bruger ikke hjemmesko - kun Bedstes hjemmestrikkede sokker og jeg bruger dem også på arbejde, for jeg bryder mig ikke om at have sko på en hel lang arbejdsdag. Måske tror mine kolleger, at jeg er lidt tosset, når jeg tusser rundt i strikkede sokker. Det har de såmænd nok ret i - men det kan ikke være anderledes.

Det er altid lidt spændende at se, hvilke farver Bedste har valgt. Indimellem er farvekombinationen lidt alternativ. Men det får mig nu ikke til at holde mindre af dem. De her er ret skønne og kunne nemt gå hen og blive yndlingssokkerne. Der er to par i bolsjestriber. I like!

mandag den 9. januar 2012

Man har et standpunkt, til man tager et nyt

Det er vist almindeligt anerkendt at menneskers smagsløg udvikler sig gennem hele livet, således at man pludselig får smag for ting, man aldrig tidligere har kunnet lide. F.eks. oplevede jeg en dag, at jeg pludselig havde lyst til boller i selleri. Det var meget overraskende, eftersom jeg ellers altid har hadet selleri.

Måske er det lidt på samme måde med indretning og interiør? I hvert fald har jeg altid synes, at mågestellet var sådan lidt corny. Men det har pludselig ændret sig, og nu synes jeg faktisk, det er ret så pænt. Så nu har jeg købt nogle kagetallerkener med måger på i en genbrugsforretning (og blæste samtidig på, at jeg efterhånden kan tække huse med tallerkener fra forskellige stel).


Jeg har testet og de går rigtig fint sammen med både Mussel Mega- og Elementstallerkenerne, så nu leder jeg videre efter nogle middagstallerkener.

søndag den 8. januar 2012

Hæklet garder-rangle - med opskrift

Søndagen er bl.a. gået med at lave denne lille rangle:

Det er overhovedet ikke min ide - jeg har set dem flere steder. Men jeg måtte lige forsøge mig, for de er da supersøde. Det er supersimpelt og ideen kan i princippet varieres i det uendelige med forskellige figurer. Jeg skrev opskriften på garderen ned undervejs og den kommer herunder.

Du skal bruge:
Sort, beige, rødt og blåt garn. Jeg har brugt tyndt merceriseret bomuld.
Fiberfyld.
To bjælder.
Gult og hvidt broderigarn.

Begynd med sort garn.
Rk. 1: Lav 6 fm i en magic ring (6)
Rk. 2: Lav 2 fm i hver fm hele vejen rundt (12)
Rk. 3: *1 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (18)
Rk. 4: *2 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (24)
Rk. 5: *3 fm, 2 fm i næste fm* x 6 (30)
Rk. 6-18 (13 rk): 30 fm (30)

Skift til beige garn
Rk. 19-24 (6 rk): 30 fm (30)

Skift til rødt garn
Rk. 25-34 (10 rk): 30 fm (30)

Skift til sort garn
Rk. 35: 30 fm (30)

Skift til rødt garn
Rk. 36-38 (3 rk): 30 fm (30)

Skift til blåt garn
Rk 39-52 (14 rk): 30 fm (30)

Stop ud med fiberfyld og de to bjælder. Sørg for at bjælderne ligger midt i fiberfyldet og ikke direkte ud til den hæklede yderside. Sørg for at den er rigtig godt stoppet ud eller slasker den, når man rasler med den.

Rk. 53 hækles kun i de bagerste maskeled: *3 fm, 2 fm sammen (indtagning)* x 6 (24)
Rk. 54: *2 fm, 2 fm sammen (indtagning)* x 6 (18)
Rk. 55: *1 fm, 2 fm sammen (indtagning)* x 6 (12)
Rk. 56: Tag ind til hullet er lukket.

Så skulle arbejdet gerne se sådan her ud:

Så skal detaljerne broderes på:
Med gult: Et enkelt korssting på bjørneskindshuen og nogle sting henover bæltet.
Med hvidt: Kædesting i et kryds på jakken.
Med sort: Ansigt og kædesting som hagerem.

Ranglens færdige mål er 14 cm. i højden og 3,5 cm i diameter.

Finito bambino. God fornøjelse med det.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det med småt: Denne opskrift er kun til privat brug og må ikke benyttes med henblik på videresalg. Opskriften må ikke gengives uden min tilladelse.

lørdag den 7. januar 2012

Små hæklede dyr

Flere små hæklede dyr er fløjet af hæklenålen...eller fløjet er måske så meget sagt. Der er godt nok mange bittesmå dele, der skal hækles og syes sammen. Men de er nu meget søde, som de sidder der i samlet flok - og er på vej ud på eventyr lige om lidt.

Opskrifterne er fra Hæklede dyr af Maja Hansen. Hurra for weekend, hvor man har tid til at gøre påbegyndte projekter færdige.

fredag den 6. januar 2012

Et par julegaver

Og det er et par af den slags, der betyder rigtig meget. Det er nemlig ikke nogen, man bare lige hiver ned fra hylden.

Den lyserøde puddel fra Royal Whites serien fra Royal Copenhagen. Serien er udgået og det er totalt umuligt at opdrive den. Så min mor har gennemtrawlet nettet efter den lille hund i månedsvis og fandt den til sidst på Ebay og den kom med posten fra Hamborg i allersidste øjeblik. Mit hjerte sprang lige et slag over, da jeg åbnede pakken. Den er bare så fin.

Et lille fad, der passer til ét jeg fandt på et loppemarked i sommer. Jeg så det på Den Blå Avis og nævnte det for min mor, der straks satte søgningen i gang. Hun er ret dygtig til det der og ikke mindst ekstremt vedholdende.

Jeg holder af alle mine julegaver, men de her er altså noget helt særligt.

tirsdag den 3. januar 2012

Stille og rolig strik

Pyha! Alle dem, der synes, at hverdagen kom lige lovlig hurtigt i gang oven på nytårsaften, rækker hånden op. *Rækker hånden højt op* Det kunne være fedt, hvis man kunne sige, at nytårsaften altid faldt på den førstkommende torsdag en uge efter jul. Yessir. Det kunne jeg godt arbejde med.

Anyways. Jeg har skudt 2012 i gang på kreafronten med et stille og roligt strikkeprojekt. En lille trøje fra en fin lille bog af Susie Haumann, der hedder All you knit is love. Egentlig skulle der bruges Isagergarn - alpaca og spinni, men jeg har brugt Kauni og Drops Alpaca. Så nu må vi se, hvordan det arter sig. Indtil videre ser det ikke helt skævt ud med størrelsen.


Ret. Frem og tilbage. Det kan man lige finde ud af. Også 1. januar. Og også selvom hverdagen er kommet lidt hurtigt i gang.

søndag den 1. januar 2012

Velkommen 2012

Sikke en fest vi havde i går! Der var alle de rette ingredienser: Dejlige mennesker, god mad, kold schprudel og festlig musik og grim dans til ud på de små timer. 2012 blev sparket i gang med maner og jeg er så klar til at indtage det (altså når jeg lige har vasket de 10.000 glas op og støvsuget mit stuegulv for konfetti og champagnepropper, ikk?)

 Forret: Madpandekager med svampecreme, bagte tomaer og asparges.

 Smuk veninde.

 Primo: Aspargesrisotto.



 
 Hovedret: Krondyrmørbrad, pommes Anne, Waldorfsalat og heftig sauce.



 Dessert: Chokoladekage med creme af hindbær og hvid chokolade og Blomsterberg-go-home-chokoladepynt.


 Tjener, der er en båd i min drink.



 Same procedure as every year, James.

 En god cigar.


Topscorere den seneste uge