torsdag den 30. juni 2011

Milionærhæklenålen - en anmeldelse

Da jeg købte garnet til den hæklede babysweater, købte jeg også en Clover hæklenål aka. milionærhæklenålen. Det er kun delvist sagt i spøg, for jeg synes faktisk, at det er meget at give 50 kroner for en hæklenål. Men det skal selvfølgelig også ses i lyset af, at jeg har arvet stort set alle mine andre hæklenåle.


Er den så pengene værd? Jyden i mig ville elske at sige: "Gu er den ej - de billige er lige så gode". Men det ville være løgn. Den er rigtig god. Selve nålen glider lettere på garnet end de andre nåle jeg har prøvet - og her taler jeg om både metal- og plasticnåle. Og håndtaget er rarere at holde på i længden. Også selvom jeg holder min hæklenål som en strikkepind.

Den var så gode, at jeg relativt hurtigt investerede i to mere.


Nu har jeg både testet nålene på uldgarn og akrylgarn og resultatet er det samme. Jeg kommer ikke til at gå tilbage til de gamle nåle. Det er ingen hemmelighed, at jeg har haft problemer med mine hænder og håndled pga. hækling (nonstop hækling op til forårsmarkedet). Så alt, der hjælper mig med ikke at spænde så meget i hænderne under hæklingen, er at foretrække. Og når garnet glider lettere hjælper det netop på dette.

Og så har jeg tænkt over det med prisen igen: Mine gamle hæklenåle har været min oldemors og min mors og jeg har hæklet lææænge med dem. Hvis de her holder lige så længe, så er prisen vist godt givet ud. Det kan jeg af gode grunde ikke give nogen melding på lige pt.

Når det er sagt: Skal du til at lære at hækle og er i tvivl om, om det er noget for dig? Så lad være med at gå ud og bruge hundredevis af kroner på at købe cloverhæklenåle i alle størrelser. Køb evt. en billig nål i en str. 3 eller 3,5 og prøv det. Og hvis du så bliver bidt af det, vil jeg til enhver tid - fra nu af - anbefale Clovernålene.

onsdag den 29. juni 2011

Dille

Det er sket igen. Jeg har fået en dille: Broderede navneskilte. Det begyndte med de her. Og så har Ninna bestilt et til sin søn i bytte for den skønne nøglesnor, jeg fik med hjem fra blogtræf. Men imellemtiden sneg der sig et skilt mere ind til Tinas søn. Jeg skyldte hende en pakke fra pakkelegen.


Måske genkender du robotten? Det er den fra Karens julekalender (jeg kan ikke linke direkte til indlægget). Og så en improviseret kant.

Nu mangler jeg kun at sende en gave afsted. Jaja...ting tager tid.

tirsdag den 28. juni 2011

Hurtig fødselsdagsgave

Jeg er formentlig ikke den eneste, der har stået i det dilemma: At skulle til fødselsdag - man skal have en gave med - men det skal ikke være en helt vildt stor gave. Man tænker, at hun nok i forvejen får tonsvis af blomster - og vin er heller ikke en god ide, for hun ved faktisk, hvordan god vin smager...og det er ikke lige det budgettet lægger op til heller. Man kan ikke rigtig få noget lækkert for de penge, man har tænkt sig at spendere. What to do? Man forsøger sig med en hjemmelavet gave, selvom det også altid er lidt nervepirrende at give hjemmelavede gaver. Altså der er nogle af mine veninder, som jeg roligt giver hjemmelavede gaver til, og så er der andre, hvor man ikke er helt sikker på, hvad de vil synes.

Samtidig havde jeg ikke alverden af tid, men dog tid nok til at prøve en ide, jeg har haft i hovedet et stykke tid:



En flettet nøglesnor/halskæde med det, der viser sig at være en ring til badeforhæng (meget apropos Louises udfordring tidligere). Jeg har set nogle nøglesnore med den samme ring - bare uden kuglerne - i en smart butik i Istedgade og jeg synes faconen på ringen er sød og anderledes. 

Det tog lige et par forsøg at få afslutningen på fletningerne pæn. Først syede jeg det. Det så ud ad h...... til. Så fandt jeg et par nitter på 'lageret', og det fungerer fint synes jeg. I det hele taget er jeg ret tilfreds med resultatet, og jeg vil snarest lave en til mig selv også.

P.S. Vedrørende min giveaway: WOW HVOR FEDT! at så mange allerede vil være med. Totalt vildt! Der var én der spurgte, om man fik lov at vælge frit mellem de fem skaldepander på billedet. Jeps!

søndag den 26. juni 2011

Giveaway hos frøkenen og baronen

Min lille blog runder 1 år d. 1. august og jeg har længe haft en plan om en giveaway i den anledning. Den skulle skydes i gang 1. juli. Men så i går tikkede faste læser nr. 300 ind. Og det er da bare for vildt!! Jeg er SÅ glad og taknemmelig for, at I har lyst til at læse med hos mig. Så derfor kommer giveaway'en lidt før end planlagt.


Vinderen af giveaway'en får lov at vælge en af disse fem skaldepander: Pirat, Tarzan, Hippie, Adam og Spejderman. Du kan se flere billeder af alle skaldepanderne her.

Alt, du skal gøre, er at lægge en kommentar her på indlægget, så trækker jeg lod d. 1. augustSkulle du have lyst til at linke til giveaway'en vil jeg blive meget glad og taknemmelig (og du må rigtig gerne låne billedet herover til at linke med), men det giver ingen ekstra lodder. Skulle du have fundet herind via et link, er du så hjerteligt velkommen til at blive fast læser hos mig, men det giver heller ingen ekstra lodder. Du behøver ikke have en blog for at deltage, men hvis du ikke har en, skal du lige huske at skrive din mail, så jeg kan finde frem til dig igen, hvis du vinder.


Jeg håber, I vil være med i legen.

fredag den 24. juni 2011

Du danske midsommer, jeg elsker dig!

At fejre Skt. Hans er...

  


...at spise god mad med dejlige mennesker under åben himmel.


...at indtage uhæmmet mange dejlige kalorier på én gang (her i form af Mississippi Mudpie).


...at glæde sig over de dejlige ting, der er sket det sidste år.


...at glæde sig over de dejlige ting, der stadig er.

...at cykle hjem gennem et København, der dufter af bål.

Glædelig midsommer til alle jer, der har lyst til at følge med her hos mig. Jeg er så uendeligt taknemmelig!

torsdag den 23. juni 2011

Hæklet babysweater

I går blev jeg færdig med et projekt, som har været et stykke tid undervejs. En hæklet børnesweater efter mønster fra Babyhæklet af Sys Fredens.


Eller...helt færdig er den jo ikke. Der mangler stadig en lynlås. Men farven på den er afhængig af, hvem der skal have den. Og det ved jeg ikke helt endnu.


Her kan man se maskerne (spørg mig ikke, hvad de hedder). Det ligner slet ikke hækling og det synes jeg er fedt, for jeg er egentlig ikke så stor fan af hæklet tøj. Det kan nemt komme til at se sådan lidt 70'er-agtigt ud på den dårlige måde, synes jeg.

Sweateren er hæklet i det virkelig lækre alpaca-garn, som jeg købte hos Garniture for det gavekort, jeg vandt inde hos Mette. Det er bare SUPERLÆKKERT at hækle i og jeg drømmer om at lave en cardigan til mig selv i det samme garn. Nu må vi se, om det bliver til noget.


Jeg købte jo også en 'milionærhæklenål' hos Garniture, da jeg købte garnet. Jeg er ved at være klar til at lave en anmeldelse, men den kommer i et indlæg for sig selv.

Der er lidt mere end et nøgle garn i overskud. Jeg kunne godt tænke mig, at prøve at hækle den undertrøje, der er i bogen Blødt til baby i str. 9-12 måneder, men er lidt i tvivl om, om der er nok garn til det. Nogen af jer, der har nogen erfaringer?

onsdag den 22. juni 2011

Sorbet

I weekenden var jeg en lille smule på udsalg. Det var ikke de vilde indkøb, men jeg fik købt en kjole, som jeg har luret på i lang tid. Til halv pris + lidt ekstra, fordi jeg selv skal sy en søm, der er gået, måtte jeg have den med hjem.



Farvekombinationen hedder eftersigende "sorbet", og det, synes jeg, er meget rammende.

Jeg skal have den på til et guldbryllup i slutningen af august. Inden da har jeg forhåbentlig fået lidt farve på spaghettiarmene.

tirsdag den 21. juni 2011

Broderede navneskilte

I skal da lige se, hvordan de de to små broderier fra den anden dag kom til at se ud i færdig tilstand:



Jeg har lavet dem til Mille, som en del af pakkelegen og hun fik dem i søndags (så mangler jeg bare at sende to gaver afsted).

Bogstaverne, som er lavet vha. Stitchpoint, har jeg ændret lidt på. De små bogstaver har jeg gjort lidt højere, end mønsteret viser, for jeg syntes, de blev for små til billedet. Vinklerne med bagsting/backstitches er lavet for at få et mere jævnt udfyldt billede.

mandag den 20. juni 2011

Pimpede nøgler

Denne smukke nøglesnor kom med mig hjem fra blogtræf i går:


Det er Ninna, der har lavet den smukke nøglesnor. Jeg har luret på den et stykke tid og greb chancen, når vi nu alligevel skulle ses. Uuh den kommer til at pimpe mine nøgler på den lækreste måde. Du kan få fingrene i en lignende nøglesnor her.

Jeg er ikke for fin til...

...at klunse fra storskrald. Jeg tjekker jævnligt vores storskraldsrum, selvom der ret sjældent er noget godt. Men den anden dag hapsede jeg denne her med hjem:


En sort fabrikslampe, som den tidligere ejer har formastet sig til at male grøn. Heldigvis er den malet med noget virkelig dårlig maling, som bare kan gnubbes af med vand og ajax, så jeg skal nok få den rigtig fin. Den har afskalninger i den sorte lak to steder, men det kan jeg leve med, når den var gratis.

Pt. har jeg ikke noget sted at hænge den, men den skal nok blive brugt. Jeg tænker en stofledning i en frisk farve - måske gul?

søndag den 19. juni 2011

Blogtræf i København

"Mon jeg nu kan finde det?", tænkte jeg, da jeg gik ned af gaden på Østerbro i eftermiddags. Det var så ikke noget problem, for snakken gik allerede lystigt og det kunne jeg tydeligt høre ude fra gaden. Så jeg fulgte bare lyden. Der mødte mig et hav af skønne blogkvinder og kage i rå mængder. Kort sagt: Ingredienserne til en god dag.




Som en virkelig lækker overraskelse havde Mille, Vibeke og Anne gjort et stort arbejde for at finde sponsorer, som havde doneret lækkerier til os. Carlsberg donerede deres nye BEO. Og vi fik en KÆMPE goodiebag stukket i hånden lige da vi kom. Superfedt!


Indholdet af goodiebag'en. Virkelig lækre ting, som helt sikkert vil blive brugt.


Sponsorlisten. Tusind tak til alle! Og også tusind, tusind tak til Mille, Vibeke og Anne for initiativet og arbejdet med at arrangere blogtræffet. Det var en helt igennem dejlig dag med mange nye bekendtskaber.

Turen går til Østerbro...

...lige om lidt. Der er blogtræf arrangeret af Vibeke, Anne og Mille. Iih! Det bliver SÅ hyggeligt. Billeder fra selve arrangementet følger naturligvis senere.


De ting, jeg indtil videre har skrabet sammen til turen. Der skal foregå forskellige udvekslinger, når nu vi alligevel mødes.

lørdag den 18. juni 2011

Billig løsning

Hvis man går og sukker efter en By Nord rensdyrpude, men synes at 699 kr. er lige i overkanten for en sofapude, så er Stof og Stil leveringsdygtig i et stykke stof, så man kan lave sin egen rensdyrpude.



Som I kan se, kan der blive en meget stor pude ud af det. Jeg har tænkt mig at klippe den mindre. I kanterne vil jeg sy sort piping-bånd og så tror jeg, den skal have en sort bagside.

Rensdyrstoffet (som i øvrigt også fås i en uglevariant) koster 35 kr. for et stykke, så min pude kommer vel til at løbe op i 70-80 kr. med monteringspude, bagside og pipingbånd. Det er da til at have med at gøre. Tak, Stof & Stil!

fredag den 17. juni 2011

Fars fødselsdag

Min far har fødselsdag i dag, og mine forældre fejrer det ved at besøge mig i København. Med sig havde de en gigantisk lagkage:

 

Det er den, vi altid får på min fars fødselsdag. Tre lag: chokoladebunder, kagecreme og vandmelon. Verdensklasse!

Og hvad giver man så manden, der aldrig ønsker sig noget? To gavekort. Et til forsinket fars dag og et til fødselsdag:



Gavekortet til fars dag var på en bilpude en Volvo 164. Jeg har heldigvis god tid, for han har ikke købt bilen endnu. Fødselsdagsgaven bliver en tur på Spiseri, som jeg tidligere har fortalt om her.

torsdag den 16. juni 2011

Nål og tråd

To små blomsterbroderier er blevet til herhjemme i løbet af i går og i dag:



De skal blive til to navneskilte. Men jeg fortæller ikke, hvilke navne, der skal på, for de skal videre ud i verden og skulle gerne være en overraskelse.

Jeg har gravet dybt i bedstes gamle broderimønstre og fundet nogle små blomsterranker fra en klokkestreng, som jeg har ændret en lille smule i, for det er nogle ret små stykker aida-stof. Navnene laver jeg vha. stitch-point. Jeg har tænkt mig at prøve at lave dem med 'backstitch' (jeg ved ikke helt, hvad det hedder på dansk...).

mandag den 13. juni 2011

Gimp

Fotosafari på Sydhavnstippen i går blev til en masse billeder af svingende kvalitet. I dag har jeg så redigeret dem og jeg synes faktisk, de er blevet ret fine. Det er utroligt, hvordan man kan fixe selv de mest håbløse billeder, så de bliver spændende at se på. Jeg har brugt Gimp til at behandle min billeder. Gimp er et gratis program, som kan stort set det samme som Photoshop. Jeg er stadig nybegynder udi Gimp, så jeg prøver mig lidt frem. Her viser jeg nogle af billederne frem i før- og efterversioner og hvilke værktøjer, jeg har brugt.

Før:

Efter:

Billedet er beskåret, så fuglen er kommet op i hjørnet og jeg har justeret farverne vha. lysstyrke/kontrast-værktøjet.

Før:

Efter:

Igen: Farverne har fået et tvist vha. kontrast-knappen og jeg har beskåret det, så det egentlige motiv er i centrum.

Før:

Efter:

Det kan være fint at lege med billedernes format, så de ikke altid har de traditionelle dimensioner.

Før:

Efter:

Her har jeg brugt tærskel-værktøjet.

Før:

Efter:

Den lilla blomst står tydeligere frem, hvis man drejer farverne vha. kontrastværktøjet. Derudover har jeg beskåret omgivelserne lidt.

Jeg fik også nogle fine kærestebilleder - hvor jeg tilfældigvis har klippet i dem, så min dobbelthage ikke kom med på det endelige billede. Smart ikke? Men han har lidt online-paranoia, ham kæresten, så dem holder jeg for mig selv.

Du kan downloade Gimp her. Og så lægger jeg også linket på min nye link-underside, som jeg løbende opdaterer med smarte, gratisværktøjer til forskellige krea-projekter.

lørdag den 11. juni 2011

Kopkager

Dagen efter den fabelagtige Cupcake-fabriks åbning kan det her indlæg måske være en trøst for de kage-sultne, der, ligesom jeg, desværre ikke havde mulighed for at deltage i festivitasen:

Inde hos Birthe med den inspirerende madblog, så jeg for kort tid siden fænomenet Coffee Mug Brownie. Ideen er, at man kan bage en portionskage på 1 minut i sin microovn. I know! Det lyder vanvittigt, men som kageelsker måtte jeg alligevel liiiige teste fænomenet. Efter et par forsøg har jeg drejet opskriften lidt, så den passer til min tunge (jeg er klart en større sukkergris end Birthe...), så jeg skriver min version af kagerne her:

1 "Kopkage":
2 spsk hvedemel
1½-2 spsk sukker
1 nip salt
Ca. 1 spsk hakket chokolade
½-1 spsk. hakkede nødder
1 spsk kakaopulver
1 spsk solsikkeolie
1 spsk mælk (eller fløde - jeg brugte det sidste, fordi jeg lige havde det i køleren)

Man blander hele molevitten sammen i et krus, der kan gå i microovnen, og sørger for, at alle de tørre ingredienser er blevet blandet i. Måske skal man putte lidt mere olie og mælk i, hvis det ser meget tørt ud stadigvæk. Man drøner kruset i microovnen i 1 minut ved fuld power. Et voila! Et styk (meget varm!) overraskende heftig kage. Den ser ret svampet ud, men når den køler lidt af bliver den fin i konsistensen og hvis man giver den mere tid i microovnen bliver den stenhård i bunden.


Vi fik is oveni vores. Det er jo genialt! Og potentielt meget farligt...

Du kan se Birthes version her.

fredag den 10. juni 2011

Det vælter ind...

...med sjov post.

I forgårs fik jeg udover pakken fra Mille og den fra Louise også et brev fra en pige, jeg kender i Varde. Hendes mor havde lovet mig nogle knapper, som hun ikke selv mente at få brug for. Superfedt! Men det var en dejlig overraskelse, at der fulgte hilsen fra Simone med.


Jeg må hellere sende en lille hilsen retur.


I går fik jeg så et brev fra Mette Westmose med en fin nøglesnor til min campingvogn. Det var jo ikke meningen, at du skulle sende noget tilbage, Mette... Men når det er sagt: jeg er rigtig glad for den. Tusind tak!!

torsdag den 9. juni 2011

Fornuft og følelse

Følelse: Nøøøj, se! Louise har lækkert, plantefarvet uldgarn til salg...

Fornuft: Vi har IKKE brug for mere garn!

Følelse: Nej, nej....jeg kigger bare... Det er virkelig flotte farver og så er det lavet helt naturligt.

Fornuft: Nu skal du ikke få gode ideer, vi har ikke plads til mere.

Følelse: Jeg ved det godt, men jeg har jo fået den der nye bog med hæklet babytøj og det kunne da bare være for lækkert i det her garn.

Fornuft: Nej!

Følelse: Årh kom nu...

Fornuft: Nej!

Følelse: Pleeeeaase?

Ja, hvad kan jeg sige? Følelsen vandt til sidst (yay!) og det kom i går i fin indpakning:



Smukke farver ikke? Det var godt, at følelsen var stærk! Hvis du også vil have fat i det lækre garn, så er der vist stadig lidt tilbage inde hos Louise. Der er også noget i grønt.

Topscorere den seneste uge