lørdag den 28. marts 2015

Projekt parcelhus part 19

I troede måske, at vi var blevet færdige med huset, og var i gang med at hvile på laurbærene? Gid det var så vel. Men det er altså de sidste krampetrækninger i husarbejdet nu. Vi er i gang med at sætte filt op og male i de to sidste rum, og derefter mangler vi "kun" bryggerset, som så skal have en ordentlig omgang. Pt. ligner det lidt et bombekrater med tre forskellige niveauer i gulvhøjde. Vi satser dog på, at det kommer til at gå relativt hurtigt, når det er det eneste rum, der mangler, selvom der selvfølgelig er nogle arbejdsgange, som bare tager den tid, de tager. F.eks. støbning af nyt gulv, lægning af nye fliser og fugning af samme.

Men vi glæder os over, at vi snart er færdige med de rum, hvor vi skal bo. Det betyder også, at vi kan få ryddet gevaldigt ud i de bunker, jeg omtalte i forrige hus-indlæg. Det er i sig selv en sejr.


Entreen er kun adskilt fra resten af stue/køkken-rummet med halvvægge, så der er kig til den orange bjælke derfra.

Der sømmes fodlister på... Det er ret vildt, hvor meget det giver for det endelige look at få sat lister op ved gulv og loft, synes jeg.

Min far grunder filt i det sidste værelse, der mangler. Her er bjælken blevet hvid, fordi den virkede meget voldsom i det lille rum, da den var orange.

onsdag den 11. marts 2015

Endnu et tip - spar penge på garn


Man skal måske ikke friste svage sjæle, men på den anden side, synes jeg også, at det her er en ret spændende nyhed. De to driftige damer bag Fox og Jane har nemlig åbnet endnu en webshop. Garnladen.dk hedder den, og det er en outlet-side med ultragode priser på alt muligt forskelligt garn.

De skriver selv om siden: Vi sælger mærkevaregarn til Danmarks bedste priser. Vi kan tilbyde lave priser og hurtig levering fordi vi løbende opkøber store partier fra de førende leverandører i Skandinavien.

Dvs. at siden ikke har fast sortiment, men der er altid gode priser, og du kan tjekke dem ud HER. Udover det, så har Garnladen.dk mantraet "Bestil i dag - Strik i morgen". Det kan man da kun holde af, hva?

onsdag den 4. marts 2015

Krittewitt-strik - en anbefaling til ny-strikkere

Her kommer en anbefaling til ny-strikkerne. Anne fra bloggen Krittewitt er nemlig i gang med at lave en lille serie af strikkeopskrifter, som hun sælger HER. Anne laver strikkedesigns, som vha. enkle virkemidler opnår rigtig fine effekter. Det er ikke avancerede teknikker, der bruges, så opskrifterne er rigtig gode til begyndere, som har brug for succesoplevelser med strikkeriet. Det færdige resultat ser nemlig ikke simpelt ud. Opskrifterne er også godt skrevet, så selv begyndere, der ikke er så drevne udi den lidt indforståede strikkelingo, kan være med.

Jeg har anskaffet mig de to opskrifter, der er til rådighed lige nu, Fyr og Erantis, og jeg har strikket Fyr som den første, men i en tøset version med dip-dye effekt. Trøjen er strikket med dobbelt tråd i Coast fra Garnpusher.dk, og effekten er opnået ved at strikke med først to tråde rosa, derefter en rosa og en bordeaux og til sidst to tråde bordeaux. Fyr er et fint eksempel på, hvordan Anne tænker sine opskrifter. Det er bare ret og vrang, men den færdige trøje har vrangsiden ud, og det giver en rigtig fin effekt sammen med striben af retmasker ned foran. Og som bonus er det virkelig nemt at strikke, så de mere garvede strikkere har her et oplagt strikketøj til fjernsynskiggeriet.

Her er min version af Fyr:
På bagsiden har trøjen en lille åbning med knap-lukning langs raglan'en, så halsåbningen kan blive lidt større.

søndag den 1. marts 2015

Projekt parcelhus part 18

I dag har vi været husejere i et år. Og sikke et år! Der er sket vildt meget på vores lille matrikel og hvor ville det være fedt, hvis jeg kunne lave et "Så er vi færdige"-indlæg. Men det er vi altså ikke. I stedet kommer der et "Rod, rod og mere rod"-indlæg. Det er nemlig mest sådan processen føles ligenu. Og efter sidste indlæg med de meget polerede køkkenbilleder, virker det kun rimeligt, at jeg viser virkeligheden i resten af huset frem.

Vi er i gang med tre rum sideløbende: Entre, bryggers og gæsteværelse, og det i sig selv skal jo give rod. Vi har været i gang med at lægge nye fliser i entreen, for selvom vi oprindeligt syntes, at det ikke var nødvendigt, så så de altså lidt trætte ud i sammenligning med alt det fine nye, vi har lavet. Og når nu vi var i gang, kunne vi lige så godt brække hele gulvet op, isolere og lægge gulvvarme, så fliserne ikke føltes så hvinende kolde i sammenligningen med trægulvet i det øvrige stue/køkken-rum. Det er meget sådan processen med huset har været. "Når vi alligevel skal A, så kan vi jo også ligeså godt liiiiige B". Og det trækker altså det hele lidt i langdrag. Men det bliver godt. Engang.

Nå, men tilbage til vores tredelte proces. Huset er nemlig indrettet, så man skal igennem entreen for at komme fra køkkenet over i stuen. Eller for at komme ind i huset for den sags skyld. Og man kan jo ikke gå på nylagte fliser. Hvad gør man så? Man piller den papvæg ned, der i sin tid er bygget af de tidligere ejere mellem bryggers og gæsteværelse, så man kan gå fra køkkenet ud i bryggeret, ind i gæsteværelset og derfra ind i resten af huset. Når jeg skriver om det, kan jeg godt høre, at det lyder omstændeligt, og det var det også i ca. 14 dage, men nu kan vi igen gå på gulvet i entreen, og vores hus fungerer som før. Tilbage står så arbejdet med væggene i entre og gæsteværelse. Og så bryggerset. Men den tid, den sorg.

Vores nye fliser i entreen. De minder meget om de gamle, som var skifer, men de her er keramiske i stedet. Det vil sikkert opfattes som helligbrøde af nogen at bryde skifterfliser op og lægge keramiske i stedet. Det kan jeg godt følge - og vi kunne sikkert have frisket dem op. Men det ville ikke have ændret på, at gulvet i entreen var megakoldt i forhold til trægulvet i de tilstødende rum.

Rodebunken i stuen... De ting, der stadig er i flyttekasser, er primært ting, der skal være i det kommende kontor/kreaværelse. Men ligenu agerer det rum gæsteværelse. Så indtil vi er færdige med gæsteværelset og kan lave en større omrokering, må bunken blive i stuen.

Rodebunken i soveværelset. Flere ting til kontor/kreaværelse.

 Rod i gæsteværelset. Her er det primært arbejdsrod og værktøj.

Rod i det kommende bryggers. Gulvet er taget op i halvdelen af lokalet for at gøre det hele lidt mere spændende i hverdagen. Ingen har dog brækket noget på turen gennem....endnu. Rodet her er mest ting, der kommer til at bo i bryggerset. Til højre i billedet kan man se den nye væg.

Topscorere den seneste uge